ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Σεπτεμβρίου 2009
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Και πάλι γκρίζο το τοπίο στην Ηπειρωτική ύπαιθρο! Έφυγαν από τα χωριά μας και οι τελευταίοι απόδημοι.


Και οι τελευταίοι απόδημοι έφυγαν από τα χωριά της Ηπείρου, η τουριστική κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο στην περιοχή μας δεν ήταν η αναμενόμενη (μόνο ο εσωτερικός τουρισμός «έσωσε» κάπως την κατάσταση) και το μελαγχολικό τοπίο αρχίζει να σκιάζει ξανά την Ηπειρωτική ύπαιθρο.

Παράλληλα λιγότεροι Ηπειρώτες έκαναν φέτος διακοπές, καθώς περισσότερο από ένα μηνιάτικο απαιτούνταν για μια εβδομάδα ξεγνοιασιάς. Γιʼ αυτό τα χωριά καταγωγής τους ήταν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Ηπειρωτών για το καλοκαίρι.

Η οικονομική...

δυσπραγία και η ακρίβεια ήταν ο κύριος και βασικός λόγος, για τον οποίο πολλοί Ηπειρώτες δεν μπόρεσαν να χαρούν τις διακοπές στο μέτρο που θα ήθελαν. Ακόμη κι όσοι δραπέτευσαν στην θάλασσα – κυριάρχησε ως τόπος διακοπών έναντι του βουνού και του εξωτερικού – το έκαναν για μικρό χρονικό διάστημα ή τα Σαββατοκύριακα.
Η έλλειψη χρημάτων ανάγκασε αρκετούς Ηπειρώτες να συντομεύσουν κατά πολύ τις ημέρες των διακοπών τους ή να μην τις πραγματοποιήσουν καθόλου.

Την «παρτίδα» στην Ήπειρο έσωσε ο εσωτερικός τουρισμός, αφού προτίμησαν την περιοχή μας για διακοπές τουρίστες από την Βόρειο Ελλάδα, την Αρκαδία, την Εύβοια κλπ.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Εγνατία οδός έγινε «δίοδος» επικοινωνίας με την Βόρειο Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημαντικές ελλείψεις στον τομέα των υποδομών.
Ηπειρώτες ξενοδόχοι αναφέρουν ότι έγιναν αποδέκτες παραπόνων για τα σκουπίδια στις ακτές, για την κακή κατάσταση των επαρχιακών δρόμων, για την έλλειψη σημάνσεων κ.λπ. Αλλά και επιδοκιμασιών για τις πανέμορφες παραλίες και το φυσικό τοπίο.

Ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης θεωρεί ότι «η τουριστική προβολή αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για να έρθουν επισκέπτες και τουρίστες στην Ήπειρο.
Και προσθέτει: «Η προβολή αυτή μπορεί να γίνει πιο αποδοτική, αν όλοι οι τοπικοί φορείς επιλέξουν να κάνουν μια ενιαία καμπάνια».

Την δυνατότητα να κάνουν διακοπές σʼ ολόκληρη την Ελλάδα είχαν και φέτος κάποιοι Ηπειρώτες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, που επωφελήθηκαν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και εκδρομών της Αγροτικής Εστίας.
Με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού δόθηκε η ευκαιρία σε Ηπειρώτες αγρότες να πραγματοποιήσουν 8ήμερες δωρεάν διακοπές, σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.
Επίσης με το πρόγραμμα εκδρομών, αγρότες από την Ήπειρο συμμετείχαν σε 4ήμερες οργανωμένες εκδρομές, που διοργανώθηκαν από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ τουριστικά γραφεία.

Το καλοκαίρι έφυγε και το… γκρίζο χρώμα ξανασκεπάζει τα χωριά μας. Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι χρειάζονται μέτρα, προκειμένου να τονωθεί η αποκέντρωση και να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της Ηπείρου να παραμείνουν στις περιοχές τους, εξασφαλίζοντας εργασία και εισόδημα.
Στο πλαίσιο αυτό μοριοδοτούνται οι Ηπειρώτες, που επιδιώκουν διορισμό σε θέση της περιοχής μας.
Προϋπόθεση είναι να δεσμευτούν οι δημότες ότι θα υπηρετήσουν επί μία τουλάχιστον δεκαετία σε θέσεις υπηρεσιών ή νομικών προσώπων του Δημοσίου του Νομού καταγωγής τους.

Πηγή Πρωϊνά Νέα

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 9/07/2009 11:57:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , , , .

0 σχόλια for "Και πάλι γκρίζο το τοπίο στην Ηπειρωτική ύπαιθρο! Έφυγαν από τα χωριά μας και οι τελευταίοι απόδημοι."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες