ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ανοίγουν «παράθυρο» διεξόδου για το ΧΥΤΑ.


Κάθε συνάντηση της επιτροπής αγώνα με την πολιτεία καταλήγει, μέχρι τώρα, σε αδιέξοδο, αλλά λίγες μέρες αργότερα ξανάρχεται η διάθεση για ένα κύκλο διαλόγου.

Μετά την άκαρπη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας για το θέμα της συνέχισης των εργασιών του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι φορείς και οι κάτοικοι δηλώνουν πρόθυμοι σε νέο διάλογο. Και εμμέσως καλούν τη γενική γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου να εξετάσει τις προτάσεις που εντός των ημερών θα...

αποστείλουν και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι γραπτές. Αυτό γίνεται προκειμένου οι όποιες απαντήσεις ή και δεσμεύσεις της Δήμητρας Γεωργακοπούλου δοθούν στην επιτροπή αγώνα να είναι καταγεγραμμένες σε επίσημο έγγραφο ή δηλώσεις.
Έτσι, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης η επιτροπή αγώνα, αποφασίστηκε να ζητηθούν εγγυήσεις από την πλευρά της περιφερειάρχη σχετικά με το σύνολο των έργων που αφορούν τη διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων. Το σύνολο της πρότασης δεν περιλαμβάνει επί της ουσίας κάτι καινούριο, αλλά θα διατυπωθεί γραπτώς. Κι αυτό γιατί η επιτροπή αγώνα δηλώνει ότι «υπάρχει καχυποψία» μεταξύ των πλευρών ως προς την ουσία του θέματος.

Δύο όροι
Ο δρόμος προς το «Μεγάλο Λαγκάδι» παραμένει κλειστός μετά τον εκ νέου αποκλεισμό. Προχθές η επιτροπή αγώνα αποφάσισε να μην αποσύρει τους «φύλακες» από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ. Παράλληλα, επιχειρεί να ανοίξει νέο κύκλο διαλόγου με την Περιφέρεια Ηπείρου και για να γίνει κάτι τέτοιο θέτει δύο βασικές προϋποθέσεις: Η πρώτη αφορά στην ανάθεση μελέτης για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και στην ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος για τη χωροθέτηση του έργου. Η δεύτερη σχετίζεται με τη δημιουργία και λειτουργία εργοστασίου μηχανικής επεξεργασίας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι στη συνάντηση της Δευτέρας η περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σύντομα στην ανάθεση της μελέτης για ΧΥΤΥ.
Και για τα δύο αιτήματα η επιτροπή αγώνα ζητά σαφείς χρονικές προθεσμίες, αφήνοντας να εννοηθεί πως μόνο έτσι θα επιστρέψει στο διάλογο. Πάντως, αυτή την περίοδο οι αρμόδιοι αποφεύγουν οιαδήποτε αναφορά σε άνοιγμα του δρόμου και παραπέμπουν στη βούληση των κατοίκων να ανασταλούν οι εργασίες, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο «θα δικαιωθούν οι αγώνες τους».

Υπάρχει καχυποψία
Όπως και με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, έτσι και τώρα, η επιτροπή αγώνα θεωρεί ότι υπάρχουν «μελανά» σημεία στο διάλογο που γίνεται για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. «Σε όλους μας οι χειρισμοί της Περιφέρειας δημιουργούν μια καχυποψία», ανέφερε ο Βασίλης Χήτας, δήμαρχος Κατσανοχωρίων, μεταφέροντας την απόφαση της επιτροπής αγώνα. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση «να ακούσει τους κατοίκους» και ερωτηθείς για την πρόταση που θα αποσταλεί στην περιοχή σημείωσε: «Η θέση μας είναι καθαρή και ξάστερη».

Πηγή Ηπειρωτικός ΑγώνBookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/19/2010 10:34:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ανοίγουν «παράθυρο» διεξόδου για το ΧΥΤΑ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες