ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Μαρτίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Υλοποιήθηκε από την Ν.Α.Άρτας το έργο: «Μετρήσεις και αξιολόγηση εντάσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο νομό Άρτας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο».


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας υλοποίησε το έργο: «Μετρήσεις και αξιολόγηση εντάσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο νομό Άρτας προϋπολογισμού 45.000 €» με ανάδοχο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στα πλαίσια το έργου πραγματοποιήθηκαν μια σειρά μετρήσεων των πηγών ηλεκτρομαγνητικής εκπομπής σε διάφορα σημεία του Νομού Άρτας, καθώς και αξιολόγηση των μετρήσεων αυτών. Σκοπός του έργου ήταν η πραγματοποίηση μετρήσεων των πηγών εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και η...

αξιολόγηση των μετρήσεων αυτών, όσον αφορά τη συμμόρφωση με την κείμενη ελληνική νομοθεσία και τις συστάσεις των έγκριτων διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, μετρήθηκε η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στις χαμηλές συχνότητες, όπου λειτουργεί το δίκτυο παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην περιοχή των ραδιοσυχνοτήτων, όπου λειτουργεί πλειάδα καθημερινών ασύρματων εφαρμογών, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, την κινητή τηλεφωνία καθώς και τα δίκτυα WiFi ασύρματης πρόσβασης στο Internet.

Επειδή ο σκοπός του εν λόγω έργου ήταν η προστασία των πολιτών, οι μετρήσεις επικεντρώθηκαν στα σημεία εκείνα όπου υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση πληθυσμού. Έτσι πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σε μετασχηματιστές Μέσης Τάσης που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών, σε αγωγούς και πυλώνες Υψηλής Τάσης, εφόσον αυτοί διέρχονται από κατοικημένες περιοχές, καθώς και στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που βρίσκεται στο δήμο Βλαχερνών του Νομού Άρτας. Όσον αφορά δε τις μετρήσεις στην περιοχή των ραδιοσυχνοτήτων, οι μετρήσεις επικεντρώθηκαν στις περιοχές εκείνες που συγκεντρώνονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως σχολεία όλων των βαθμίδων, παιδικές χαρές, το Νοσοκομείο Άρτας, αλλά και στις περιοχές εκείνες που οποιασδήποτε μορφής κεραίες βρίσκονταν εγκατεστημένες εντός κατοικημένων περιοχών.
Πραγματοποιήθηκαν μετά από υποδείξεις της Ν.Α.Άρτας, των δήμων αλλά και με πρωτοβουλία του αναδόχου 60 μετρήσεις στην πόλη της Άρτας και στα προάστια και 37 μετρήσεις σε περιοχές εκτός της πόλης της Άρτας.

Από την παράθεση και την επεξεργασία των μετρήσεων που έγιναν, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η ένταση του αναπτυσσόμενου μαγνητικού πεδίου εμφανίζεται να είναι πολύ μικρότερη από τα όρια έκθεσης που έχει θεσπίσει η ελληνική νομοθεσία και έχει προτείνει η διεθνής επιτροπή προστασίας για τη μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία. Πάρα ταύτα, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις μετασχηματιστών μέσης τάσης και κεραιών, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Αναλυτικά οι μετρήσεις και αξιολόγηση εντάσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο νομό Άρτας και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Ν.Α.Άρτας, προς ενημέρωση του κοινού.
Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 3/19/2010 10:18:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Υλοποιήθηκε από την Ν.Α.Άρτας το έργο: «Μετρήσεις και αξιολόγηση εντάσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο νομό Άρτας από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο»."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες