ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στη μία το μεσημέρι ο Καλλικράτης- Με 17 Δήμους ο νέος χάρτης της Ηπείρου.


Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης του «Καλλικράτη», αλλά και το σύνολο των θεσμικών διατάξεων του σχεδίου, παρουσιάζονται από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στη 1:00 σήμερα το μεσημέρι.

Ο χάρτης του «Καλλικράτη» αναμένεται να περιλαμβάνει λιγότερους από 370 δήμους και 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες και βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού.
Τα τελευταία σενάρια για το Νομό Ιωαννίνων κάνουν λόγο για την δημιουργία οκτώ δήμων. Είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα από τις διαρροές που είχαν προηγηθεί και το πρώτο θέλει τους Δήμους Παμβώτιδας και Κατσανοχωρίων να απαρτίζουν έναν...

ΟΤΑ, και τους Δήμους Μπιζανίου, Αγίου Δημητρίου να ενσωματώνονται με την Λάκκα Σούλι, την Δωδώνη και τους Σελλούς. Φυσικά μπορεί οι τελικές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης να απέχουν ακόμη και από τα σενάρια που διαρρέονταν την τελευταία στιγμή.

Το δεύτερο και πιο επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών συνενώνεται με τους Δήμους Ανατολής, Μπιζανίου, Παμβώτιδας, Περάματος και την κοινότητα Νήσου, και έρχεται φυσικά να απαντήσει στο πάγιο αίτημα πολλών φορέων της περιοχής για την δημιουργία ενός Δήμου, με χαρακτηριστικά μητροπολιτικού, στο Λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.
Με βάση αυτό, που αποτελεί πιστή εφαρμογή της δεύτερης πρότασης της μελέτης του ΙΤΑ ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συνενώνεται με τους Δήμους Λάκκας Σουλίου, Δωδώνης και Σελλών.

Για τον υπόλοιπο Νομό Ιωαννίνων η κατάσταση είναι δεδομένη και δεν διαφοροποείται σε κανένα σημείο της. Έτσι έχουμε:
.-Δήμος: Δήμοι Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων και Κοινότητες Αετομηλίτσας, Δίστρατου και Φούρκας.
- Δήμος: Δήμοι Άνω Καλαμά, Άνω Πωγωνίου, Δελβινακίου, Καλπακίου και Κοινότητες Πωγωνιανής και Λάβδανης.
- Δήμος:Δήμοι Ανατολικού Ζαγορίου, Κεντρικού Ζαγορίου, Τύμφης και Κοινότητες Βοβούσας και Παπίγκου.
- Δήμος: Δήμοι Εγνατίας, Μετσόβου και Κοινότητα Μηλιάς.
- Δήμος: Δήμοι Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών και Πασσαρώνας.
- Δήμος: Δήμοι Λάκκας Σουλίου, Δωδώνης και Σελλών.
- Δήμος: Δήμοι Πραμάντων, Κατσανοχωρίων, Τζουμέρκων και Κοινότητες Βαθυπέδου, Καλαριτών, Ματσουκίου και Συρράκου.

Στο Νομό Θεσπρωτίας οι δέκα σημερινοί ΟΤΑ θα συνενωθούν σε τρεις νέους Δήμους. Συγκεκριμένα:
- Δήμοι Ηγουμενίτσας, Συβότων, Μαργαριτίου, Παραποτάμου και η Κοινότητα Πέρδικας.
- Δήμοι Φιλιατών και Σαγιάδας
- Δήμοι Παραμυθιάς, Αχέροντα και Κοινότητα Σουλίου.

Τρεις θα είναι οι νέοι Δήμοι και στο Νομό Πρέβεζας και θα προέλθουν από την συνένωση των εννέα σημερινών.
Πρόκειται για:
- Δήμο Πρέβεζας και Ζαλόγγου
- Πάργας και Φαναρίου
- Λούρου, Ανωγείου, Θεσπρωτικού, Φιλιππιάδας και την Κοινότητα Κρανιάς.

Τέλος και στο Νομό Άρτας θα δημιουργηθούν τρεις νέοι Δήμοι από τους 16 ΟΤΑ που λειτουργούν σήμερα.
Συγκεκριμένα:
- Δήμοι Άρτας, Αμβρακικού, Αράχθου, Βλαχερνών, Κομποτίου, Ξηροβουλίου, Πέτα, Φιλοθέης και την Κοινότητα Κομμένου.
- Δήμοι Ηρακλείας, Καραισκάκη και Τετραφυλίας
- Δήμοι Αγνάντων, Αθαμανίας και οι Κοινότητες Θεοδώριανων και Μελισσουργών.

Όπως εκτιμάται, από την κατάργηση περίπου 670 δήμων αλλά και 68 νομαρχιών και επαρχιών σε όλη τη χώρα, θα υπάρξει οικονομικό όφελος μόνον από τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών περίπου 1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, το σχέδιο φέρνει χιλιάδες μετατάξεις, ενώ ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν στο τι θα γίνει με τους 25.000 συμβασιούχους, όταν θα λήξει η σύμβασή τους.

Πηγή Εpirus post


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/28/2010 10:24:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , , .

0 σχόλια for "Στη μία το μεσημέρι ο Καλλικράτης- Με 17 Δήμους ο νέος χάρτης της Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες