ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στις 23 Απριλίου το ΚΑΣ στη Δωδώνη. Για αυτοψία στο θέατρο και το πιλοτικό...κονίαμα.


Τηρείται η υπόσχεση της Γ.Γ του υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, για να προωθηθεί η συνέχιση του έργου.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη επίσκεψη των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στη Δωδώνη με μοναδικό αντικείμενο το έργο αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου και τα άλλα μνημεία.

Η επίσκεψη αναμένεται να δώσει τέλος στην εκκρεμότητα για το αν θα συνεχιστεί η πιλοτική εφαρμογή της μελέτης για τη θεραπεία των φθαρμένων λίθινων εδωλίων του θεάτρου, ώστε να ζητηθεί η ένταξη του έργου στο...

ΕΣΠΑ, αφού σήμερα χωρίς μελέτη και πλήρη φάκελο δεν μπορεί να προταθεί το έργο.
Η υπόσχεση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία προεδρεύει του ΚΑΣ, στην επίσκεψη της τον Μάρτιο στα Γιάννινα, τηρείται και το Συμβούλιο που ... αναμένεται από πέρυσι τέτοια εποχή θα βρεθεί στη Δωδώνη για να δοθεί ένα τέλος στο σήριαλ με το θέατρο και την αναστήλωση του. Ο δήμαρχος Δωδώνης Γιάννης Μπούκας έχει ζητήσει εγγράφως, όπως προβλέπεται να παραστεί στην αυτοψία προκειμένου να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι και να εκφράσει και την θέση του δήμου για το έργο που εκτελείται. Ενδεχομένως να είναι παρούσα και η κ. Μενδώνη στην αυτοψία του πολυμελούς οργάνου.

Η επίσκεψη θα είναι ολιγόωρη μετά τη 1 το μεσημέρι, ενώ η προηγούμενη χρονολογείται από το Νοέμβριο του 2006, όταν έπρεπε να αποφασιστεί η παρέμβαση στο θέατρο και επιλέχθηκε η χρήση της μελέτης με το ειδικό κονίαμα για να πληρωθούν τα εδώλια που έχουν φθαρεί. Αν και η λύση αυτή που εφαρμόστηκε σε τμήμα του κάτω διαζώματος προκαλεί αντιδράσεις και πολλοί μιλούν για τσιμεντοποίηση, ήταν επιλογή του ΚΑΣ το οποίο τώρα θα αποφανθεί, με βάση αι το αποτέλεσμα αν θα συνεχιστεί η ίδια μελέτη. Για τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης έχει προβλεφθεί χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, όμως το μείζον είναι να ληφθούν αποφάσεις για το θέατρο, αφού χωρίς αυτές δεν μπορεί να συνεχιστεί η αναστήλωση του.

Από τη λήξη του πιλοτικού έργου που χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ΚΠΣ πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και αν το ΚΑΣ αποφασίσει άμεσα και ετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα η ένταξη και να εκτελεστεί έργο πριν έρθει ο χειμώνας, ώστε να μην χαθούν κι άλλες χρονιές με κλειστό τα θέατρο. Βέβαια στη Δωδώνη υπάρχουν κι άλλα σημαντικά μνημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις και έχουν τεθεί προτεραιότητες από την αρμόδια Εφορεία και την Επιστημονική Επιτροπή Δωδώνης.

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/19/2010 09:04:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στις 23 Απριλίου το ΚΑΣ στη Δωδώνη. Για αυτοψία στο θέατρο και το πιλοτικό...κονίαμα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες