ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κλιμακωτές μειώσεις τιμών για 6.500 φάρμακα.


Με... ψαλίδι στις μειώσεις των τιμών των 6.500 φαρμάκων, το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προσπαθεί να προσπεράσει προσωρινά τον... σκόπελο των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες αντιδρούν στον νέο τρόπο ανατιμολόγησης των φαρμάκων. Ετσι, αποφάσισε τις προσωρινές για ενάμισι με δύο μήνες «φλατ» - οριζόντιες κλιμακωτές μειώσεις των τιμών που φτάνουν μέχρι και -27% για τα 2.500 πρωτότυπα και -37% στα 4.500 αντίγραφα.

Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι αντιδράσεις των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες απειλούν με ελλείψεις σε φάρμακα, όπως ογκολογικά, ινσουλίνες και φάρμακα για το AIDS. Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός με ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, οι νέες μειώσεις τιμών θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου. Και ανάλογα με την αξία τους, αυτές διαμορφώνονται ως εξής:

Για φάρμακα με τιμές από 0 έως 1 ευρώ: 0%
Για φάρμακα με τιμές από 1,01 έως 5 ευρώ: -3%
Για φάρμακα με τιμές από 5,01 έως 20 ευρώ: -20%
Για φάρμακα με τιμές από 20,01 έως 50 ευρώ: -23%
Για φάρμακα με τιμές από 50,01 έως 100 ευρώ: -25%
Για φάρμακα με τιμές από 100,01 ευρώ και πάνω: -27%
Οι μειώσεις αυτές ισχύουν για τα πρωτότυπα φάρμακα, ενώ για τα αντίγραφα σε αυτές θα προστεθεί άλλο ένα ποσοστό πτώσης -10%.

Η ολική ανατιμολόγηση των φαρμάκων θα γίνει σύμφωνα με τον κ. Κομνηνό μέσα σε 1,5 με 2 μήνες. Το υπουργείο Οικονομίας, κατά τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και μετά από σχετικές εντολές του πρωθυπουργού και της υπουργού Λ. Κατσέλη, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στην ανατιμολόγηση με βάση τις τρεις φθηνότερες χώρες της Ε.Ε., λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τις τιμές μονάδας των φαρμάκων. Με τον τρόπο αυτό, οι μειώσεις τιμών έβγαιναν μεσοσταθμικά -31%, ενώ σύμφωνα με την κανονική τιμή προέκυπταν μειώσεις μεσοσταθμικά -15%. Αμέσως οι φαρμακοβιομηχανίες προχώρησαν σε ενστάσεις και προσφυγές.

Η κυβέρνηση αποφάσισε, προκειμένου να μη χαθεί η «μάχη» για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, να κάνει προσωρινές μειώσεις τιμών σε όλα τα φάρμακα με την έκδοση «μεταβατικής» αγορανομικής διάταξης. Προφανώς και οι τελευταίες εξελίξεις με το ΔΝΤ καθόρισαν αυτή τη λύση ανάγκης.Το όφελος από τις προσωρινές μειώσεις τιμών θα είναι της τάξης των 140 εκατ. ευρώ μηνιαίως.

Πηγή Έθνος online Χρήστος Κολώνας


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/28/2010 12:27:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Κλιμακωτές μειώσεις τιμών για 6.500 φάρμακα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες