ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

«Έκπληξη» για γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσοκομεία. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τις αρχές του φθινοπώρου.


Η παρουσίαση του συστήματος που θα καθιερώσει την ηλεκτρονική καταγραφή των φαρμάκων αναμένεται να παρουσιαστεί, εκτός απροόπτου, το φθινόπωρο.
Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα βάλει φραγμό στην αλόγιστη σπατάλη μέχρι σήμερα, η οποία έχει κυριολεκτικά «γονατίσει» τα ασφαλιστικά ταμεία. Η χρηματοδότηση του νέου συστήματος έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ και όλοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και πολίτες αναμένουν να δουν τα αποτελέσματα στην πράξη.

Ας σημειωθεί ότι η ετήσια φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων για φάρμακα έχει φτάσει πλέον στα 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Αν συνυπολογισθούν οι «παράλληλες» συνταγογραφήσεις (όπως, για παράδειγμα, αυτές που γίνονται απευθείας στο...

φαρμακείο, χωρίς προηγουμένως να τις «γράψει» ο γιατρός και όχι μόνο), τότε το συνολικό ποσό υπολογίζεται ότι φτάνει στα 10 δισ. ευρώ! Στο Βέλγιο, όπου ο πληθυσμός είναι ανάλογος με τον ελληνικό, το αντίστοιχο ποσό κυμαίνεται ετησίως μεταξύ 2,5 με 3 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
• Το νέο σύστημα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» θα στηρίζεται στις υπηρεσίες του web aplication. Δηλαδή, κάθε γιατρός θα μπορεί να «γράφει» συνταγή για οποιοδήποτε φάρμακο στον ασθενή του, και ακολούθως να την πληκτρολογεί στο web σύστημα, που πολύ εύκολα θα δημιουργηθεί.
Σε αυτό, κωδικό πρόσβασης θα έχουν όλα τα φαρμακεία της χώρας. Οπότε, ο ασθενής θα πηγαίνει σε όποιο από αυτά θέλει, ο φαρμακοποιός θα αναζητεί τη συνταγή του στο σύστημα, θα του δίνει το φάρμακο και η συναλλαγή θα τελειώνει εκεί.

Μία εξίσου σημαντική υπηρεσία που αναμένεται να προσφέρει, θα είναι κι αυτή της γρήγορης και άμεσης εξυπηρέτησης του κοινού. Εκτιμάται ότι την ώρα αιχμής των ιατρείων στα Ταμεία (δηλαδή μεταξύ 11 και 12 το πρωί), το σύστημα θα μπορεί να εξυπηρετήσει περί τις 360.000 συνταγές σε όλη τη χώρα.
Το σημαντικότερο όλων, όμως, θα έχει να κάνει με την εξαφάνιση των «υπερτιμολογήσεων» και των «υποτιμολογήσεων», που αυτή τη στιγμή κατατρώγουν τα διαθέσιμα των Ταμείων ειδικότερα, και του ελληνικού προϋπολογισμού γενικότερα.

Πηγή Πρωϊνός Λόγος


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/29/2010 11:22:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "«Έκπληξη» για γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσοκομεία. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τις αρχές του φθινοπώρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες