ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Να εξαιρεθούν των τεκμηρίων διαβίωσης οι πατρογονικές κατοικίες στα χωριά μας.


Μήνυμα S.O.S. για τη σωτηρία των χωριών μας εκπέμπει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.


Σε ομόφωνο ψήφισμα της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που συνήλθε την Κυριακή 28-03-2010 και εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, γίνεται ειδική αναφορά για την επιβίωση των χωριών.

Συγκεκριμένα η Πανηπειρωτική απαιτεί από την Πολιτεία «να ληφθεί μέριμνα για το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα των τεκμηρίων διαβίωσης, καθώς για μας τους Ηπειρώτες τα πατρογονικά μας, αν και δεν έχουν μεγάλη αντικειμενική αξία, έχουν όμως μέγιστη συναισθηματική αξία και μας επιβαρύνουν με μεγάλα τεκμήρια διαβίωσης. Αν δεν ληφθεί μέριμνα άμεσα όσον αφορά τις πατρογονικές κατοικίες στα...

χωριά μας, ώστε να μην προσμετρώνται στα τεκμήρια διαβίωσης, θα αναγκαστούμε στην αποποίηση ή στην πλήρη εγκατάλειψή τους. Και έτσι κινδυνεύουμε να ξεκοπούμε ολοσχερώς από τη γενέτειρά μας».

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα ακριτικά χωριά της Ηπείρου έχουν ερημώσει και μόνο το Πάσχα και το καλοκαίρι ξαναζωντανεύουν για λίγο.
Αλλά αν υπολογίζονται στα τεκμήρια διαβίωσης οι κατοικίες στα χωριά, τότε οι απόδημοι θα αναγκαστούν να τα εγκαταλείψουν, με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να παθαίνουν ζημιές και στο τέλος να μην είναι κατοικήσιμα.
Έτσι θα σταματήσουν και οι ταξιδεμένοι να έρχονται στα χωριά και αυτό θα είναι «ταφόπλακα» για τον τόπο μας.

Αλλά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος επαναδιατυπώνει και το αίτημα της δημιουργίας «Ηπειρωτικής στέγης», παρατηρώντας ότι «οι γραπτές δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών δεν υλοποιούνται και παραπέμπονται συνεχώς στις Ελληνικές καλένδες».
Επισημαίνεται ότι οφείλει «το Υπουργείο Πολιτισμού να δεχθεί, την από δεκαετίες πρόταση της ΠΣΕ, θεσμικού χαρακτήρα, ούτως ώστε η όποια οικονομική ενίσχυση να βασίζεται σε σαφή αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια, για να πάψει η ανεξέλεγκτη και κατά το δοκούν επιχορήγηση και η κατ' αυτόν τον τρόπο προσπάθεια πολιτικής χειραγώγησης».

Στο ψήφισμα της Πανηπειρωτικής τονίζεται το πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της, το οποίο χαρακτηρίζεται «τεράστιο και αδιαμφισβήτητο».
Και αυτό, γιατί «πολυάριθμες είναι οι κατ' έτος εκδηλώσεις οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη της γενέτειρας, στη συνοχή της Ηπειρωτικής αποδημίας και ιδιαίτερα στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής Ηπειρωτικής κληρονομιάς και ιστορίας, όπως εκθέσεις, διαλέξεις, ημερίδες, συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές ταινιών, εκδόσεις και πλήθος άλλων σχετικών δραστηριοτήτων».


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/18/2010 09:00:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Να εξαιρεθούν των τεκμηρίων διαβίωσης οι πατρογονικές κατοικίες στα χωριά μας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες