ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Σε κινητοποίηση για την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα προχωρούν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων.


Ρολά κατεβάζουν για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα περίπτερα ολόκληρης της χώρας αύριο Τρίτη, καθώς οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στην αύξηση της φορολόγησης των προϊόντων καπνού, που έχει πλήξει σημαντικά τον κλάδο.

Οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για παράλογη και αναποτελεσματική αύξηση της φορολογίας, δύο φορές μέσα σε δύο μήνες, με αποτέλεσμα να περιορίζονται δραματικά τα περιθώρια κέρδους όλων των εμπλεκόμενων στο...

δίκτυο πώλησης των προϊόντων καπνού.
«Οδεύουμε προς το κλείσιμο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Περιπτερούχων του νομού Ιωαννίνων Βασίλης Τασινίκος, υπογραμμίζοντας πως το κράτος λαμβάνει το 83% περίπου της αξίας του κάθε πακέτου τσιγάρων και οι περιπτερούχοι μόλις 0,15 λεπτά του ευρώ, κέρδος που δεν τους επιτρέπει ούτε να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα.
Μάλιστα όπως σημείωσε τα τσιγάρα αποτελούν το 90% του τζίρου των περιπτέρων και μάλιστα οι ιδιοκτήτες έχουν προπληρώσει το φόρο και τον ΦΠΑ.
«Αν νομίζουν ότι μπορούμε να επιβιώσουμε έτσι, κρατώντας το περίπτερο 20 ώρες ανοικτό είναι γελασμένοι, σημείωσε ο κ. Τασινίκος.
Η απεργία της Τρίτης είναι προειδοποιητική και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιρετικά χαμηλό είναι το κέρδος όχι μόνο για τα τσιγάρα αλλά και για τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας, όπως επισημαίνουν οι περιπτερούχοι, ζητώντας οριστική και δίκαιη λύση.
Στα αιτήματα της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων – Καπνοπωλών Ελλάδος περιλαμβάνεται ο επαναπροσδιορισμός του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο 60%, η μείωση του συντελεστή φορολόγησης του 3% και οριστική απαλλαγή της περαίωσης.

Στροφή στα στριφτά τσιγάρα
Επίσης, αξιοσημείωτο χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των κλάδων ότι οι καπνιστές στρέφονται στα φθηνότερα τσιγάρα, καθώς ήδη καταγράφεται μείωση της αγοραστικής κίνησης των ακριβότερων κατά 20%, και μια αύξηση στα στριφτά τσιγάρα κατά 28%.
Την ίδια ώρα, «οργιάζει» το λαθρεμπόριο. Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουν εντοπιστεί ένα εκατομμύριο λαθραία τσιγάρα, τα οποία είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με τις ποσότητες που μπαίνουν στην αγορά, όπως εκτιμούν οι περιπτερούχοι.

Πηγή Ελευθερία


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/19/2010 08:15:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Σε κινητοποίηση για την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα προχωρούν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες