ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η ώρα του ΔΝΤ


Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης Ε.Ε.- ΔΝΤ, καθώς η ανακοίνωση της Γιουροστάτ που αναθεώρησε το έλλειμμα του 2009 στο 13,6% εκτόξευσε τα σπρεντ δανεισμού κοντά στις 600 μονάδες.

O ίδιος ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι είναι θέμα ημερών η προσφυγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι αποτελεί «ιστορικό χρέος» της κυβέρνησης να αποτρέψει τη χρεοκοπία. Την ίδια στιγμή ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ κ. Στρος-Καν μίλησε για την ανάγκη θυσιών από τον ελληνικό λαό, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα, η οποία όπως είπε βρίσκεται σε...

σοβαρή κατάσταση, θα κληθεί να ακολουθήσει τους κανόνες του Ταμείου χωρίς ξεχωριστή μεταχείριση.
Πάντως, διχάστηκε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ της άμεσης προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης και της προσφυγής μετά την αποσαφήνιση της λειτουργίας του μηχανισμού, με τον Πρωθυπουργό να τάσσεται τελικά υπέρ του να ολοκληρωθούν πρώτα οι διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα και μετά να γίνει η προσφυγή. Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη πρότεινε την άμεση προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το κερδοσκοπικό κύμα κατά της Ελλάδας που κυριαρχεί στις αγορές, αλλά κάποιοι υπουργοί όπως ο Ε. Βενιζέλος και η Α. Διαμαντοπούλου, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, υποστήριξαν ότι η χώρα δεν πρέπει να βιαστεί να προσφύγει στον μηχανισμό πριν να τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται και αποσαφηνιστούν όλες οι πτυχές της λειτουργίας του μηχανισμού στήριξης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα πιεστεί για την αναθεώρηση του Προγράμματος Σταθερότητας για το 2011 και το 2012, κάτι που ενδεχομένως θα σημάνει και νέα, πρόσθετα μέτρα.
Οι υπουργοί Ε. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης και Κατερίνα Μπατζελή ζήτησαν να υπάρξει ανάχωμα στις απαιτήσεις του ΔΝΤ τόσο για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων όσο και για επέκταση των περικοπών που έχουν υπάρξει στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οπως είπαν, τέτοια μέτρα, μέσα στο κλίμα ύφεσης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, το μόνο που θα επιτύγχαναν θα ήταν να επιτείνουν την ύφεση. Από την πλευρά του ο Α. Λοβέρδος σχολίασε πως όταν ξεκίνησε η επιτήρηση, διάφοροι δημοσιολογούντες - υπαινισσόμενος και υπουργούςέλεγαν όχι στον μηχανισμό στήριξης: «Δεν πρέπει να χαθεί όμως κι αυτή η ευκαιρία, γιατί έπειτα απ΄ αυτό δεν υπάρχει τίποτα».

Η περίπου τετράωρη συζήτηση στο χθεσινό άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο «χρωματίστηκε» από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά της Νέας Δημοκρατίας και εμμέσως κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή γενικά την κατάσταση στην οικονομία και ειδικότερα τη νέα αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος για το 2009, που διαμορφώθηκε πλέον στο 13,6%. Οπως τόνισε, «τώρα πρέπει να δούμε πού θα κρυφτούν οι “γνωστοί ύποπτοι”. Εκείνοι που υποστήριζαν ότι το έλλειμμα του 2009 είναι μονοψήφιο, 6% έλεγαν, το πολύ 9%, και ότι η κυβέρνησή μας το “φούσκωσε”. Είναι εκείνοι, δηλαδή η Ν.Δ., που ομολόγησαν επίσημα προχθές ότι- επί λέξει- η δική μας κυβέρνηση “παρέλαβε από τη Ν.Δ. κρίση ελλείμματος και κρίση χρέους”. Σε κάθε περίπτωση- γνωρίζετε καλά ότι πάντα αναγνωρίζω και όλοι μας νομίζω το κάνουμε- οδηγηθήκαμε εδώ ύστερα από δεκαετίες λαθών, παραλείψεων και επανάπαυσης. Ομως αυτό που συνέβη από το 2004 έως το 2009 ήταν για τη χώρα έγκλημα».

«Δίχτυ ασφαλείας»
Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα τελεί υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους που δημιούργησαν «οι εγκληματικές πολιτικές για τον τόπο τα προηγούμενα χρόνια». Χαρακτήρισε τον μηχανισμό «δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα απέναντι στα αρνητικά σενάρια, όπως λ.χ, να κηρύξει η Ελλάδα παύση πληρωμών, αδυναμία να πληρώσει μισθούς και συντάξεις». Ο Πρωθυπουργός, που χαρακτήρισε επίσης «ιστορικό χρέος να πάρουμε κάθε απόφαση που αποτρέπει τα χειρότερα για τους Ελληνες», κάλεσε τους υπουργούς να ξεχάσουν τη «διαχείριση» της εξουσίας και να προχωρήσουν ταχύτατα στην υλοποίηση όσων προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

«Δεν αλλάζει ο στόχος για το έλλειμμα»
Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σημείωσε ότι πλην της μάχης για την οικονομία, η κυβέρνηση έχει καθήκον να αναστρέψει τη δυσπιστία, την απογοήτευση, την απόσταση που νιώθουν οι πολίτες για το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας και συμπλήρωσε:
«Σήμερα, δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση ούτε για να αποπροσανατολίζουμε τη συζήτηση σπέρνοντας για μια ακόμη φορά τον φόβο και τον πανικό. Αρκετά πια ο φόβος και ο πανικός. Και αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες για να παραιτηθούμε των ευθυνών μας, είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη να μπούμε όλοι επί το έργον. Αναλάβαμε την ευθύνη του έργου για τη σωτηρία της χώρας, για το μέλλον των Ελλήνων».
Πάντως, στη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους κυβερνητική πηγή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της δυνατότητας που υπάρχει για τη σύναψη βραχυπρόθεσμου δανεισμού με «λογικό επιτόκιο» από χώρες της ευρωζώνης, ενόψει της αποσαφήνισης της λειτουργίας του μηχανισμού στήριξης που μπορεί να καθυστερήσει.

Πηγή Νέα οnline


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/23/2010 11:41:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η ώρα του ΔΝΤ"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες