ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Γ. Παπανδρέου: Πατριωτικό μας καθήκον η προστασία της χώρας, η ανάταξη της οικονομίας και η ασφάλεια του πολίτη.


ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΥΓΟΜΑΧΟΥΜΕ, ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις.

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη ίσως περίοδο από την Μεταπολίτευση. Έχουμε χρέος να απαντήσουμε σε μείζονα διλήμματα. Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε μια διπλή αναγκαστική πρόκληση. Τις παθογένειες ενός ιστορικού κύκλου 35 χρόνων και τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής και των εγκληματικών επιλογών της...

κυβέρνησης Καραμανλή.

Τι παραλάβαμε - Αν είχε παραμείνει στην κυβέρνηση η ΝΔ, θα είχε οδηγήσει την οικονομία και τη χώρα στην καταστροφή.

Η κατάσταση των δημοσίων οικονομικών που παραλάβαμε, οι συνέπειες της πελατειακής από κάθε άποψη συγκρότησης και λειτουργίας του κράτους, η διαφθορά σε πολλούς και καίριους τομείς του δημοσίου αλλά και οι ανορθόδοξες, τουλάχιστον, σχέσεις μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας, είχαν ως αποτέλεσμα αφενός μεν τις κακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που βλέπουμε, αφετέρου δε ελλείμματα και τεράστιο δημόσιο χρέος.

Από την πρώτη μέρα δώσαμε αγώνα. Πρώτα για να μας ακούσουν. Έπειτα για να πετύχουμε μία πολιτική απόφαση που θα έσωζε τη χώρα από την χρεοκοπία.

1. Πριν από μερικούς μήνες, η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας ήταν στο ναδίρ. Δεν μας άκουγαν.

2. Εμείς πήραμε την λαϊκή εντολή να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αυτή την εντολή τη σεβόμαστε και την υπηρετούμε. Κάναμε μεγάλο αγώνα. Στην αρχή για να ακουστούμε. Και τελικά, να πετύχουμε μια πολιτική απόφαση που θα έσωζε τη χώρα και την οικονομία από την χρεοκοπία.

3. Τα μέτρα που πήραμε, και ξέρουμε ότι είναι επώδυνα, δημιούργησαν τις πολιτικές προϋποθέσεις για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, βοήθησαν στην συγκρότηση συμμαχιών και τελικά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης: Από εκεί που δεν είχαμε τίποτα, τώρα έχουμε ασφαλές καταφύγιο

Ο μηχανισμός στήριξης είναι διπλή μεγάλη επιτυχία:

1. Πρώτον, γιατί υπάρχει και βεβαίως, για όλες τις χώρες της ευρωζώνης και δεύτερον, γιατί η χώρα απέκτησε ένα δίχτυ ασφαλείας.

2. Και προσθέτως, γιατί αυτός ο μηχανισμός,

Είναι αποτέλεσμα μιας απόφασης της ΕΕ,Είναι αποτέλεσμα ευρωπαϊκής βούλησης και άρα κατά βάση ευρωπαϊκός, ενώΠεριλαμβάνει την συμμετοχή του ΔΝΤ κατά ένα μικρό μέρος.
3. Θα μπορούσε να είναι «ευρωπαϊκότερος» και πιο αποτελεσματικός; Θα μπορούσε. Όμως, συντηρητικές ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν έδειξαν την πίστη που θα έπρεπε να έχει η Ευρώπη στις δυνάμεις της. Έβαλαν στο κάδρο και το ΔΝΤ.

Όλοι οιΈλληνες γνωρίζουν ότι η χώρα και η οικονομία είναι σε επιτήρηση λόγω της πολιτικής της ΝΔ και μάλιστα, υπό τον έλεγχο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Χωρίς τον μηχανισμό στήριξης, θα ήμασταν ήδη στο ΔΝΤ και μάλιστα, χωρίς το ευρωπαϊκό δίχτυ ασφάλειας.

1. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η χώρα και η οικονομία είναι σε επιτήρηση λόγω της πολιτικής της ΝΔ και μάλιστα, υπό τον έλεγχο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

2. Για αυτό και υποκρίνονται όταν μιλούν για δήθεν «μπλόφα» μας. Δεν υπήρξε μπλόφα. Το είχα πει ευθαρσώς στους εταίρους μας, ότι αν δεν στηρίξουν την χώρα θα υποχρεωθούμε να καταφύγουμε στο ΔΝΤ, στην περίπτωση που δεν θα μπορούσαμε να δανειστούμε ή θα δανειζόμασταν με δυσβάστακτους όρους. Καμία μπλόφα, λοιπόν. Είπαμε απλές αλήθειες. Και με τις ενέργειές μας κινητοποιήσαμε την Ευρώπη. Όταν η Ελλάδα ήταν για χρόνια απούσα από την Ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή.

Η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει ότι, δεν θυμάται πως εγκατέλειψε το σκάφος λίγο πριν συγκρουστεί με το παγόβουνο.

1. Αυτήν την πορεία πληρώνουμε σήμερα. Φτάνουν στο σημείο να δαιμονοποιούν την επιτήρηση που με δική τους ευθύνη ήδη βρισκόμαστε. Και μας επιτηρούν μαζί η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

2. Όλα αυτά τα ξεχνούν σκοπίμως αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο.

Η ανάταξη της οικονομίας, η προστασία της χώρας, η ασφάλεια του πολίτη και μια πορεία σιγουριάς για το μέλλον, είναι για μας το πατριωτικό μας καθήκον.

1. Η ύπαρξη του μηχανισμού, δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός. Θέλουμε να είμαστε στις αγορές με καλύτερους όρους, να δημιουργηθεί η σιγουριά για την πορεία μας και να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα που είναι αναγκαία.

--Βήματα απαραίτητα έτσι κι' αλλιώς, και ανεξάρτητα από την άμεση κρίση που αντιμετωπίζουμε.

2. Η χώρα έχει ανάγκη τις μεγάλες αλλαγές που προωθούμε. Πρέπει να αλλάξουμε την Ελλάδα και για να αποκτήσουμε την αξιοπιστία που χρειάζεται, και για να καταστήσουμε την οικονομία βιώσιμη, και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας. Μια χώρα όπου οι Έλληνες θα αισθάνονται αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

3. Κάναμε τα πρώτα μεγάλα βήματα. Είναι όμως τα πρώτα. Και γι' αυτό συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε ως το τέλος την προσπάθεια για να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό.

1. Θα ενημερώσουμε με ειλικρίνεια για κάθε απόφασή μας τους πολίτες. Γιατί εμείς δεν φυγομαχούμε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και ανταποκρινόμαστε στο χρέος μας.

2. Αν για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται και να έχουμε μια πορεία σιγουριάς για να πάει η χώρα μπροστά χρειάζεται να καταφύγουμε στον μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε.

Όσοι σήμερα, αντί να βοηθήσουν να βγούμε από το τέλμα κρύβονται πίσω από το μικροκομματικό τους συμφέρον, ας κάνουν στην άκρη.

1. Όπως και όσοι επιχειρούν να πλήξουν τις σχέσεις αλήθειας και εμπιστοσύνης που έχει η κυβέρνηση με τους πολίτες και την κοινωνία στο σύνολο της. Εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη να βγάλουμε με σιγουριά τη χώρα από την κρίση και να ανοίξουμε το δρόμο για μια ανάπτυξη βιώσιμη με ανθρώπινο πρόσωπο.

2. Ας κάνουν στην άκρη κάποιοι που δεν θέλουν η χώρα να αλλάξει, να ξεφύγει από τις κακοδαιμονίες που την ταλανίζουν, γιατί δεν θέλουν να χάσουν προνόμια και να πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί.

Κάποιοι υπονοούν ότι, υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε εμείς σήμερα. Είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους στέρησαν από τη χώρα τη δυνατότητα επιλογών. Έπληξαν την ανεξαρτησία της χώρας.

1. Κάποιοι, αν και φοβούνται να το ισχυριστούν δημοσίως, υπονοούν ότι, υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθούμε εμείς σήμερα. Είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους στέρησαν από τη χώρα τη δυνατότητα επιλογών. Έπληξαν την ανεξαρτησία της χώρας.

2. Το κάνουν γιατί θέλουν να ξεχάσουμε τις ευθύνες τους και το γεγονός ότι σήμερα έχουμε συγκεκριμένες επιλογές. Με τα αποτελέσματα των πολιτικών τους στέρησαν τη χώρα από την δυνατότητα άλλων επιλογών. Έπληξαν την ανεξαρτησία της χώρας μας.

3. Εμείς όμως, απέναντι στις όποιες σκοπιμότητες ακόμη και τώρα που η χώρα δίνει τη μάχη της επιβίωσης, αντιτάσσουμε την ειλικρίνεια.


Υπάρχει και η αντίληψη των ηγεσιών της άλλης Αριστεράς. Μπορεί καλοπροαίρετη, αλλά απολύτως ανεδαφική.

Εκφράζουν θέσεις που ηχούν ωραία, πρακτικά όμως δεν συνιστούν αλλαγή, δεν δίνουν λύσεις, αλλά συμβάλουν στην στασιμότητα.


Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε οι κόποι των συμπολιτών μας να πιάσουν τόπο. Γιατί οι πρώτοι που θα πλήρωναν μία χρεοκοπία θα ήταν οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα. Αν δεν κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές και δεν λάβουμε τις αποφάσεις που επιτάσσει το συμφέρον της χώρας, την κρίση θα την πληρώσουν όλοι. Και αυτό είναι άδικο.

1. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, γιατί χωρίς αυτές το βάρος θα πέφτει πάντα στα μεσαία και αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

2. Οι πρώτοι που θα πλήρωναν μια χρεοκοπία ή υφίστανται περισσότερο τα βάρη ενός επώδυνου δανεισμού, είναι οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα. Δεν είναι οι έχοντες. Κάποιοι θα ήθελαν να μην πληρώσουν για την κρίση όσοι ευθύνονται γι' αυτήν. Θέλουν να φορτωθούν τα βάρη της μετάβασης εκείνοι που ελάχιστα ευθύνονται για την δημιουργία της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

3. Αντιθέτως, δική μας θέση είναι ότι, όλοι πρέπει να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους σε αυτήν την εθνική προσπάθεια. Αυτό απαιτεί μια κοινωνικά δίκαιη πολιτική.

4. Αν δεν κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές και δεν λάβουμε τις αποφάσεις που επιτάσσει το συμφέρον της χώρας, την κρίση θα την πληρώσουν όλοι. Και αυτό είναι άδικο.

Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να πετύχουμε τον πλέον πλήρη μηχανισμό στήριξης.

Γιατί θέλουμε ένα καθαρό πεδίο, μια στέρεη βάση, που θα μας επιτρέψει να κινούμαστε σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και οικοδόμησης των προϋποθέσεων για την ανάταξη της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας.

Ο δικός μας στόχος: Η ανάταξη της Ελλάδας με δίχτυ ασφαλείας για όλους τους πολίτες. Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να συμβάλλουν.

1. Οι στόχοι μας σήμερα είναι:

--Δίχτυ ασφαλείας για την οικονομία και τη χώρα.

--Παραγωγική ανασυγκρότηση.

--Νέο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης.

--Νέο Μοντέλο Αποτελεσματικής Διακυβέρνησης - που εξασφαλίζει διαφάνεια, ουσιαστικό αποτέλεσμα και δικαιοσύνη.

--Και πάνω απ' όλα, και ως αποτέλεσμα των προηγουμένων, ένα δίχτυ ασφαλείας για τους Έλληνες πολίτες.

2. Θέλουμε να τους θωρακίσουμε απέναντι σε οποιαδήποτε νέα κρίση. Νέα κρίση που θα βιώναμε με μεγαλύτερη ένταση αν δεν κάναμε τις αναγκαίες αλλαγές.

3. Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να συμβάλλουν. Και εμείς, έκτος από τη μάχη που δίνουμε σε όλα τα μέτωπα, έχουμε χρέος και να ενημερώνουμε λεπτομερώς τους πολίτες, και να τους ενημερώνουμε με ειλικρίνεια.

Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/20/2010 08:20:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Γ. Παπανδρέου: Πατριωτικό μας καθήκον η προστασία της χώρας, η ανάταξη της οικονομίας και η ασφάλεια του πολίτη."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες