ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ο «Καλλικράτης» ανοίγει το δρόμο για τη ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.


Τα σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ανά την επικράτεια, που εδώ και χρόνια παραμένουν στα συρτάρια του εκάστοτε πολιτικου προϊστάμενου, αναμένεται σύντομα να πάρουν σάρκα και οστά.

Η προώθηση του «Καλλικράτη» αποτελεί ευνοϊκό παράγοντα και για τη ριζική αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να στοχεύει σε ισχυρά και αποτελεσματικά Αστυνομικά Τμήματα ανά Δήμο.
Το γενικό πλαίσιο παρουσίασε πριν λίγες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι...

η νέα δομή θα παρουσιαστεί εκτενώς το προσεχές διάστημα.
«Σίγουρα θα έχουμε ένα μεγάλο αστυνομικό τμήμα σε κάθε «καλλικρατικό Δήμο», σε ορισμένους και άλλο ένα, και προφανώς θα γίνει ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, κάτι που θέλαμε να κάνουμε από καιρό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούγιας και πρόσθεσε ότι με τον «Καλλικράτη» δίνεται η δυνατότητα να βγει περισσότερο προσωπικό στους δρόμους, καθώς δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη, όπως κάθε σημερινού Δήμου, να διαπιστεύει ένα αστυνομικό τμήμα στο δικό του διοικητικό χώρο.
Άμεση αναγκαιότητα
στο νομό Ιωαννίνων
Την ανάγκη να υπάρξει αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό Ιωαννίνων επισήμανε μιλώντας στην «Ε» και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Νίκος Βάντζιος.

Όπως είπε, μετά την διοικητική μεταρρύθμιση, κάθε δήμος θα πρέπει να έχει ένα Αστυνομικό Τμήμα με τουλάχιστον δέκα άτομα για να εξυπηρετεί τις στοιχειώδεις ανάγκες, καθώς για να λειτουργήσει σε ιδανικές συνθήκες χρειάζεται 15 με 17 άτομα.
Ο κ. Βάντζιος παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης στην περιφέρεια του νομού Ιωαννίνων, κάτι όμως που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και δεν περιορίζεται σε τοπικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά ανέφερε το πρόβλημα με τους αθίγγανους, που το τελευταίο διάστημα απασχολούν έντονα τις αστυνομικές αρχές με διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων.
Ωστόσο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων σημείωσε ότι υπάρχει βοήθεια από τους αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, αλλά και συνδρομή της ΟΠΚΕ.
Αναγκαιότητα χαρακτήρισε την ύπαρξη ενός «Καλλικράτη» και στην Αστυνομία, και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Παπατσίμπας.

«Η επανεξέταση της δομής των αστυνομικών δυνάμεων είναι κάτι που το ζητάμε εδώ και καιρό. Με το σημερινό μοντέλο δε μπορεί να λειτουργήσει, καθώς είναι απαρχαιωμένο», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει κατακερματισμός δυνάμεων με πολλά Τμήματα και Σταθμούς, που έχουν από ελάχιστο έως καθόλου προσωπικό.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ο κ. Παπατσίμπας είπε ότι πρέπει να ενταχθούν και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, τα οποία πρέπει να συνενωθούν με τα Αστυνομικά Τμήματα, ειδικά από τη στιγμή που και οι Συνοριακοί Φύλακες έχουν γίνει αστυνομικοί με όλα τα καθήκοντα, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις.
Μάλιστα, ανέφερε ορισμένα παραδείγματα που δείχνουν τις στρεβλώσεις στη σημερινή δομή, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Δελβινακίου που Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στεγάζονται στο ίδιο κτίριο και έχουν διαφορετικούς διοικητές, υπηρεσίες και σκοπούς.

Πηγή Ελευθερία


Bookmark and ShareΔημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/23/2010 08:12:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο «Καλλικράτης» ανοίγει το δρόμο για τη ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες