ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τι θα γίνει με τους αποσπασμένους από τα ΕΛΤΑ;


Το γαϊτανάκι των αποσπάσεων συνεχίζεται ακάθεκτο. Ενώ το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου αγωνίζεται και απεργεί χρόνια τώρα για προσλήψεις ακόμη και εποχικού προσωπικού, πάνω από 60 υπάλληλοι των ΕΛΤΑ «προσφέρουν» υπηρεσίες σε άλλους εργοδότες, αμειβόμενοι οι περισσότεροι από το ελλειμματικό κρατικό Ταχυδρομείο με υπερωρίες, εξαιρέσιμα, εκτός έδρας και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, προκειμένου να αυξηθούν οι αποδοχές τους.

Και δε φτάνουν οι 60 και πλέον προαναφερόμενοι αποσπασμένοι που επιβαρύνουν την επιχείρηση με άγνωστο σε μας ποσό - καλούμε την νέα Διοίκηση να μας ενημερώσει πόσο στοιχίζουν αυτοί ετησίως στον ΕΛΤΑ - υπάρχουν σε...

αναμονή αιτήματα για απόσπαση σε θέσεις του Δημοσίου και σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία, βουλευτών όλων των κομμάτων. Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε με έμφαση, τη θετική για την επιχείρηση στάση της νέας Διοίκησης των ΕΛΤΑ και ιδιαίτερα του Δ/ντως Σύμβουλου Χρήστου Βαρσάμη, που αντιστέκεται και αρνείται παρά τις έντονες πιέσεις να ανταποκριθεί και να υλοποιήσει τα αιτήματα για τις αποσπάσεις συναδέλφων.

Αλλά αυτό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Δ/ντα Συμβούλου δεν είναι αρκετό, διότι με Κοινή Διυπουργική απόφαση, του Υ.Υ.ΜΕ.Δ. και ενός άλλου Υπουργού, που θα δεχτεί τον αποσπασμένο, η άρνηση του ΕΛΤΑ για ικανοποίηση των αποσπάσεων είναι χωρίς περιεχόμενο, γιατί ο αποσπασμένος με το χαρτί της διυπουργικής απόφασης στο χέρι, απλώς ενημερώνει τους προϊσταμένους του και φεύγει για άλλες ''πολιτείες''. Βλέπετε ότι ''οι πατέρες του Έθνους'' έχουν νομοθετήσει έτσι, που το 4 % (τέσσερα τοις εκατό) των εργαζομένων κάθε Δημόσιου Φορέα, μπορεί να αποσπαστεί στα κόμματα και τους βουλευτές και επιπλέον ένα πέντε τοις χιλίοις σε διάφορες θέσεις των Υπουργείων.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι, να γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση που να μηδενίζει ή να ελαχιστοποιεί το ποσοστό των αποσπάσεων και παράλληλα να υποχρεώνει αυτούς τους εργοδότες που δέχονται αποσπασμένους να τους αμείβουν οι ίδιοι και παράλληλα να καλύπτουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Για να δούμε ποιος Υπουργός και ποιός Βουλευτής θα κάνει αποσπάσεις; Παράλληλα έτσι θα γλιτώσουν και αυτοί ,όπως ο ΕΛΤΑ, από τους οποίους γίνονται αποσπάσεις. Εν προκειμένω, σύμφωνα με τα ελλιπή στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει, από τον ΕΛΤΑ, 38 είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία, δηλαδή το 12% των αποσπασμένων συνεργατών των Βουλευτών προέρχεται από το Κρατικό Ταχυδρομείο, καμιά 25αρια σε άλλα Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς των Υπουργείων και 4 έως 7, δεν γνωρίζουμε ακριβώς, στο εποπτεύον τον ΕΛΤΑ Υπουργείο.

Το σημαντικό είναι ότι, παρά το ότι οι περισσότεροι από τους αποσπασμένους στα Υπουργεία και τους εποπτευόμενους Φορείς, είναι από την ''ένδοξη'' Καραμανλική διακυβέρνηση, δεν έχουν επιστρέψει στην επιχείρηση, γιατί έχουν κατορθώσει να ανανεώσουν τις αποσπάσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι, ή ικανοί είναι, ή έχουν μεγάλο ''δόντι''. Μάλλον το δεύτερο συμβαίνει, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι ''παντός καιρού'' δεξιοί ψηφοφόροι πάντα εξυπηρετούνται. Έπ’ ευκαιρία θέλουμε να ρωτήσουμε τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού: Ο ταχυδρομικός διανομέας από τον Θεσσαλικό κάμπο, που ήταν αποσπασμένος επί ημερών Σουφλιά στο πρώην ΥΜΕ και νυν Υ.Υ.ΜΕ.Δ. και αναζητούνταν γιατί δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ στο Υπουργείο, αλλά από το Ταχυδρομείο της Επαρχίας όπου οργανικά ανήκε αμειβόταν κανονικά, βρέθηκε; Που είναι σήμερα; Επέστρεψε στη διανομή ή εξακολουθεί να εμφανίζεται αποσπασμένος στο Υπουργείο;

Από το Πανελλήνιος Σύλλογος πτυχιούχων ανωτάτων-ανωτέρων σχολών εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ.


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/29/2010 07:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τι θα γίνει με τους αποσπασμένους από τα ΕΛΤΑ;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες