ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το τέλος των φωτοβολταϊκών ψευδαισθήσεων ; Η Τίνα δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σύμπτωση.


Μετά από πολλές αναρτήσεις στα blogs για τα περίεργα στο περιβάλλον της κατά τα άλλα συμπαθέστατης κ. Μπιρμπίλη είναι καιρός ίσως να τερματιστεί η ιδιόμορφη περίοδος ανοχής και ενασχόλησης με το ενδυματολογικό και την υποτιθέμενη αφέλεια και την ενδεχόμενη απειρία της υπουργού. Σήμερα στον επίσημο τύπο ( όχι των bloggers) αναφέρεται η θέση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών :

“ Τη δυσαρέσκεια του για τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εξέφρασε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί την αγορά σε μαρασμό. Οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι το...


πάγωμα των νέων αιτήσεων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) βάζει φρένο στην αγορά και πριμοδοτεί το παρεμπόριο αδειών.”
Άλλα τα πράγματα είναι ίσως λιγότερο αφελή από ότι φαίνεται.
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η Τίνα εξαπατάται από τούς κακούς συμβούλους στο περιβάλλον της.
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι κατά λάθος γίνονται οι υπέρ-επιδοτήσεις, είτε πρόκειται για τα αιολικά, είτε πρόκειται για την καύση αποβλήτων, που φαίνεται να είναι η προτιμώμενη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας τής Υπουργού ΥΠΕΚΑ Το πιο πιθανό είναι ότι η μυθολογία των φωτοβολταϊκών και της δημοκρατικά παραγόμενης ενέργειας έκλεισε τον κύκλο της και μαζί μ αυτόν κλείνουν και οι ελπίδες των μικρών παραγωγών.

Στο μείγμα της ενέργειας τα φωτοβολταϊκά θα διαδραματίσουν όλο και μικρότερο ρόλο και οι επενδύσεις, πληρωμένες από τις υπέρ-επιδοτήσεις θα γίνουν από και για τούς μεγαλοεργολάβους του χώρου. Και από ότι φαίνεται η Υπουργός δεν είναι μόνη της. Πέρα από τις εκλεκτικές συγγένειες με τον κ. Σουφλιά, ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις αιτιάσεις του κλάδου. Θα δούμε με την κατάθεση του νομοσχεδίου αν όλοι κωφεύουν. Για το ότι γνωρίζει και εγκαίρως, παραθέτουμε πιο κάτω απόσπασμα από την επιστολή- διακριτική όπως λέει ο ίδιος – του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, στον Πρωθυπουργό στις 23 Φεβρουαρίου 2010.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε σας για να επιληφθείτε προσωπικά ενός πολύ σοβαρού θέματος, που αφορά την αξιοπιστία των κυβερνητικών εξαγγελιών για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών. Στις 16.02.2010, με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (opengov.gr) αιφνιδιαστική πρόταση για τη μείωση των τιμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, η οποία δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό, ανησυχία, απογοήτευση και αγανάκτηση σε όλους που ασχολούνται και εμπλέκονται στην αγορά των φωτοβολταϊκών στον τόπο μας.

Και πιο κάτω στην ίδια επιστολή :
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είναι μεγάλη ανάγκη να παρέμβετε άμεσα στο περιβάλλον των συμβούλων της κυρίας Υπουργού στο ΥΠΕΚΑ, προς αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων ή και μεγαλύτερων που διαφαίνονται στο άμεσο μέλλον για τις ΑΠΕ και τα οποία επισημαίνουμε με πολύ διακριτικό τρόπο στην αναφερόμενη από 09.02.2010 επιστολή μας.

Η διακριτικότητα μάλλον δεν ωφέλησε ...

Περαστικά μας.


Πηγή sxolioblog


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/19/2010 11:37:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Το τέλος των φωτοβολταϊκών ψευδαισθήσεων ; Η Τίνα δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σύμπτωση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες