ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Παράταση ...αγωνίας για χωροταξικό, ενστάσεις για αρμοδιότητες και πόρους την Παρασκευή συνέδριο της ΤΕΔΚ για «Καλλικράτη».


Η δημοσιοποίηση του χάρτη την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στενεύει ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια, αφού την Δευτέρα πραγματοποιείται το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Η μετάθεση κατά μια μέρα, από αύριο για την Τετάρτη, της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για την παρουσίαση-έγκριση του χωροταξικού του «Καλλικράτη», μεταθέτει και την έκτακτο συνέδριο της ΤΕΔΚ Ν. Ιωαννίνων το οποίο ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου, ώστε η αυτοδιοίκηση του νομού να...

καταλήξει σε προτάσεις, αφού ενδεχομένως συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια, ενόψει του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ την Δευτέρα 3 Μαίου. Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ, στην οποία εκτός των άλλων έγινε και μια περιληπτική παρουσίαση προτάσεων και δεδομένων επί του προσχεδίου νόμου που έχει δοθεί για διαβούλευση και επισημάνθηκαν τα σημεία που χρήζουν διευκρινίσεων και εγγυήσεων, ως προς τα οικονομικά, τις αρμοδιότητες αλλά και σε θεσμικά ζητήματα. Έτσι οι αιρετοί και οι πολίτες που ενδιαφέρονται θα περιμένουν λίγο ακόμη για να δουν επισήμως και όχι μέσα από ...διαρροές και το χωροταξικό, αλλά τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, όπως επισημάνθηκε και στην συνεδρίαση στην ΤΕΔΚ, παρουσία των περισσοτέρων δημάρχων του νομού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du lac στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Διαφωνία και επιφυλάξεις σε σημαντικά ζητήματα
Πέραν του χωροταξικού που έχει τη σημασία του και ιδίως αν κληθούν οι ΤΕΔΚ να εκφέρουν γνώμη και για έδρες και ονόματα, υπάρχουν από το προσχέδιο με τα θεσμικά και οικονομικά πολλά σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ. Παρουσιάστηκε και η εργασία που έγινε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης, ως προς τις αλλαγές που φέρνει ο «Καλλικράτης», αλλά και οι θέσεις της ΚΕΔΚΕ, όπως κατατέθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Υπάρχουν πολύ σημαντικά και σοβαρά θέματα, η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, το χωροταξικό για το οποίο θα πρέπει να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια σε όλη τη χώρα, ωστόσο όμως θα είναι πολύ πιο σημαντικό το θέμα της μεταφοράς του 90% των αρμοδιοτήτων της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στους δήμους και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να εκφραστεί και η άποψη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας. Για τις αρμοδιότητες και πως θα καλυφθεί το κόστος άσκησης τους προβλέπεται έκδοση προεδρικών διαταγμάτων το φθινόπωρο για τα ποσοστά από τον ΦΠΑ και τον ΦΑΠ που θα περάσουν για τις επιπλέον αρμοδιότητες στους δήμους, δεν καθορίζεται με την ψήφιση του νόμου, όπως σημείωσε ο κ. Γκόντας. Ένα άλλο ζήτημα που συναντά αντιδράσεις από την αυτοδιοίκηση είναι το επαγγελματικό ασυμβίβαστο που τίθεται για δήμαρχους δήμων άνω των 10.000 κατοίκων και το οποίο η ΚΕΔΚΕ, όπως είπε το μέλος της διοίκησης της δήμαρχος Ανατολής Γιάννης Εμμανουηλίδης ζητά να μην ισχύσει, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ και σειρά άλλων ζητημάτων.

Ορεινότητα και κοινότητες
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, όπως έχει αποφασίσει και το τελευταίο συνέδριο, αλλά και η ΚΕΔΚΕ, τάσσεται υπέρ της διατήρησης κοινοτήτων, όμως από όσα προβλέπονται στο προσχέδιο του «Καλλικράτη» όλες συνενώνονται σε δήμους, ενώ το κριτήριο της ορεινότητας επίσης μένει να αποδειχθεί να τηρείται ενιαία στη χώρα. «Υπάρχουν κοινότητες με ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά που λειτουργούσαν πολύ καλά. Η διατήρηση δεν προβλέπεται από την πρόταση που έχουμε δει, από την άλλη πλευρά θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη προσοχή στους ορεινούς δήμους όπως ομόφωνα ζήτησε και το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ», επισήμανε ο κ. Γκόντας, χαρακτηρίζοντας με αφορμή σχετική ερώτηση, ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια. «Είναι σε βάρος της μεταρρύθμισης, έτσι όπως μπαίνει σε τέτοια χρονικά πλαίσια καλούμαστε όλοι να ξεπεράσουμε προβλήματα του παρελθόντος, είναι ομοθυμία να γίνει η μεταρρύθμιση, αλλά θα μιλάμε για μετέωρο βήμα, αν οι αρμοδιότητες δεν συνοδευτούν με πόρους», είπε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ.

Χωροταξικό και λεκανοπέδιο
Θα είναι 8 ή 9 οι δήμοι στο νομό και τι θα γίνει με τη ....διαρροή για την δημιουργία του δήμου Παμβώτιδας, Κατσανοχωρίων και Αγίου Δημητρίου; Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών καταλήγουν σε 8 δήμους, όπως το προβλέπει το σενάριο της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή έναν πολύ μεγάλο δήμο στο λεκανοπέδιο, αλλά μέχρι να αποδειχθεί πιο από τα δυο ισχύει, υπάρχουν μόνο επιθυμίες και απόψεις.
Ο κ. Γκόντας ρωτήθηκε αν αυτό που από καιρό έχει εκφράσει ως πρόταση να περιλαμβάνει ο νέος δήμος Ιωαννιτών τον βιολογικό, τις πηγές Κρύας και το πανεπιστήμιο είναι η καλύτερη λύση και αν ο δήμος Παμβώτιδας πρέπει να μείνει εκτός, όπως ήταν το σενάριο που διέρρευσε και προκάλεσε αντιδράσεις. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων επανέλαβε τη πάγια θέση του ότι ένας τεράστιος δήμος στο λεκανοπέδιο θα ήταν ένας δήμος-γίγαντας, μη λειτουργικός και θα συγκέντρωνε το 90% του πληθυσμού του νομού κα εμμέσως τάχθηκε κατά της συνένωσης και του δήμου Παμβώτιδας, αλλά μόνο των δήμων Περάματος, Ανατολής και Μπιζανίου. «Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κ. Γκόντας, οι απόψεις όλων θα εκφραστούν στο συνέδριο και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αν χρειαστεί, γιατί δεν είναι τίποτε σίγουρο συζητάμε για διαρροές, αν και στην Ελλάδα, είπε με νόημα, οι διαρροές αποτελούν τις πιο σίγουρες πηγές».

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/27/2010 12:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Παράταση ...αγωνίας για χωροταξικό, ενστάσεις για αρμοδιότητες και πόρους την Παρασκευή συνέδριο της ΤΕΔΚ για «Καλλικράτη»."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες