ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εμπόδια και δυσοίωνες προβλέψεις για τη ροή χρηματοδότησης για το Β΄ κλειστό στα Γιάννενα.


-Ο ανάδοχος περιμένει να πληρωθεί τη μελέτη εφαρμογής για να αρχίσει τις εκσκαφές (αφού εκδοθεί η οικοδομική άδεια) αλλά πότε θα δοθούν τα χρήματα από τη ΓΓΑ, είναι άγνωστο.

Η πληρωμή του πρώτου λογαριασμού, που αφορά την εκπόνηση, από την ανάδοχο εταιρεία, της μελέτης εφαρμογής είναι το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδηθεί για να ξεκινήσει και στην πράξη η κατασκευή του Β΄ κλειστού γυμναστηρίου Ιωαννίνων στο Βοτανικό. Και το χαρακτηρίζουμε ως πρώτο, αφού αναμένεται να είναι πολλά τα εμπόδια ως προς την απρόσκοπτη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία κατανέμει με φειδώ τα χρήματα που εκχωρούνται από το υπουργείο Οικονομικών για τέτοια έργα.

Κύκλοι της ΓΓΑ, δεν δίστασαν να τοποθετήσουν την ολοκλήρωση του έργου το...

2015, εφόσον οι ρυθμοί χρηματοδότησης εξελιχθούν όπως σήμερα κινούνται, λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των περιορισμένων εθνικών πόρων.
Την ώρα που οι τοπικοί φορείς και οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό περιμένουν πως και πως την έναρξη κατασκευής του έργου, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες για να δουν εκσκαφές στο οικόπεδο των 16 στρεμμάτων (παλιό γήπεδο Βοτανικού και άλλη έκταση) που παραχώρησε ο δήμος.

Δεν βιάζεται, αν δεν πληρωθεί...
Ο ανάδοχος περιμένει ή δεν ...βιάζεται, να εκδοθεί η οικοδομική άδεια από την πολεοδομία του δήμου και έχει καταθέσει τον λογαριασμό για να εισπράξει ποσό άνω των 350.000 ευρώ από τη μελέτη εφαρμογής που συνέταξε. Δεν αποκλείεται η μη έκδοση της οικοδομικής άδειας να σχετίζεται με την οικονομική πλευρά της υπόθεσης, αφού υπάρχει ένα κόστος για την άδεια και ίσως ο ανάδοχος να περιμένει να εισπράξει για να πληρώσει με τη σειρά του. Για δυο συν δυο μήνες μπορεί να καθυστερεί, εφόσον δεν πληρώνεται, την έναρξη του έργου. Όπως και νάχει οι πληροφορίες από τη ΓΓΑ κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, αφού χρήματα δεν υπάρχουν για να δοθούν άμεσα. Αυτό μπορεί να γίνει κάποια στιγμή, αλλά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν μπορεί να δοθεί. Πλέον η ΓΓΑ κάθε μήνα λαμβάνει πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών και ανάλογα με τις ανάγκες για έργα εκτελούμενα ή προς ολοκλήρωση, κατανέμει τα περιορισμένα, ομολογουμένως, ποσά. Δεν χρηματοδοτείται η ΓΓΑ για κάθε έργο ξεχωριστά και αυτό σημαίνει ότι οι προτεραιότητες καθορίζουν ποια έργα πληρώνονται.

10 μήνες μετά την ανάδειξη αναδόχου
Η ουσία είναι ότι τον ερχόμενο Ιούνιο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάδειξη αναδόχου, με μεγάλη έκπτωση μάλιστα και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το έργο, το οποίο θα ολοκληρώνονταν το... 2011. Με αυτούς τους ρυθμούς, ίσως να μην απέχει πολύ από το 2015 που είναι η πρόβλεψη ανθρώπων που γνωρίζουν... Χάθηκε χρόνος μέχρι να συνταχθεί και εγκριθεί η μελέτη εφαρμογής (δυστυχώς τέτοια έργα ακολουθούν αυτή τη διαδικασία, δηλαδή να αναλαμβάνει ο ανάδοχος την μελέτη αυτή), χρειάστηκε να περάσει από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου λόγω μεγάλου όγκου ως κτιρίου και ταυτόχρονα να ζητηθεί η έκδοση οικοδομικής άδειας, η οποία μέχρι πρότινος εκκρεμούσε... Σίγουρα οι 10 περίπου μήνες από την ανάδειξη αναδόχου είναι πολύς χρόνος για τα διαδικαστικά, υπάρχει και η...στενότητα πόρων και όλα συνηγορούν στην άποψη ότι το έργο που από το 1998 (ήταν στην ίδια ΣΑΕ με το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής)είχε για πρώτη φορά ανάδοχο, θα καθυστερήσει κι άλλο, παρά τις μεγάλες προσπάθειες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και του νομάρχη για να χρηματοδοτηθεί ως δημόσιο έργο, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση το προόριζε για ΣΔΙΤ.

Μεγάλη συμμετοχή και έκπτωση
Η ανάδειξη αναδόχου έγινε τον Ιούνιο του 2009 από την αρμόδια επιτροπή της Ν.Α η οποία διενήργησε το διαγωνισμό στον οποίο μετείχαν 17 εργοληπτικές εταιρείες, μετά από 12 και πλέον χρόνια αναμονής. Μέχρι να φτάσει στο διαγωνισμό κι αφού χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να εγκριθεί το έργο ως δημόσιο και όχι ως ΣΔΙΤ, χάθηκε ένας ακόμη χρόνος μέχρι να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η νέα τροποποιημένη μελέτη και να υπογραφεί εκ νέου η αρχική προγραμματική σύμβαση μεταξύ νομαρχίας, δήμου και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Η δημοπράτηση έγινε με προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ, με τον τίτλο «Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων» ο τίτλος του. Ανάδοχος αναδείχθηκε η «ΣΧΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ & EΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», προσφέροντας μεγάλη έκπτωση (άνω του 40%) και υπογράφτηκε η σύμβαση. Το Β΄ κλειστό Γυμναστήριο θα είναι 2.700 θέσεων με δυνατότητα αύξησης σε 3.000 θέσεις και θα περιλαμβάνει γήπεδα μπάσκετ, χαντ-μπολ, βόλεϊ, τένις κ.λπ. και τα λειτουργικά έξοδα θα καλύπτονται κατά 50% από το Δήμο και 50% από τη Ν.Α.

Χρειάζεται και ...πίεση
Η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Γιάννινα, με το υπάρχον να μην επαρκεί και να έχει τα προβλήματα του, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, όμως χάθηκαν ευκαιρίες στο παρελθόν. Τώρα έχουν ...στενέψει τα περιθώρια χρηματοδότησης και μάλλον χρειάζεται και η πολιτική πίεση για να προχωρήσει η κατασκευή, αν οι τοπικοί παράγοντες και φορείς θέλουν να καλυφθεί το κενό που υπάρχει και η περιοχή να αποκτήσει ένα αθλητικό έργο μετά από χρόνια.

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/23/2010 10:12:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εμπόδια και δυσοίωνες προβλέψεις για τη ροή χρηματοδότησης για το Β΄ κλειστό στα Γιάννενα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες