ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απελευθέρωση συμβολαιογράφων, ταξί και... πάγκων λαϊκής ζητεί το ΔΝΤ.


Σαφείς χρονικές δεσμεύσεις για την απελευθέρωση δεκάδων κλειστών σήμερα επαγγελμάτων, όπως είναι οι συμβολαιογράφοι, οι οδικές μεταφορές και τα ταξί, τα παραϊατρικά επαγγέλματα, τα βενζινάδικα, τα αρτοποιεία και οι άδειες χονδρικών και λιανικών πωλήσεων (π.χ. λαϊκές αγορές), ζήτησε η «τρόικα» του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ από την κυβέρνηση.

Κλιμάκια των τριών «επιτηρητών» της χώρας είχαν χθες συνεχείς συναντήσεις στον τρίτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών με γενικούς γραμματείς των περισσότερων υπουργείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δυσαρεστημένοι με τις καθυστερήσεις που παρατήρησαν στα δύο πεδία της «απελευθέρωσης» της ελληνικής αγοράς που...

βρίσκονται σε εξέλιξη: στις υπηρεσίες και στα κλειστά επαγγέλματα.

*Σε πρωινή συνάντηση, για την κοινοτική οδηγία απελευθέρωσης της αγοράς των υπηρεσιών (γνωστή ως οδηγία Μπολκενστάιν), η οποία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2009 αλλά ακόμη εκκρεμεί. Καταργεί περιορισμούς στην εγκατάσταση και αδειοδότηση αλλά και στην παροχή υπηρεσιών σε επαγγέλματα όπως των δικηγόρων, των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών, των τοπογράφων και δίνει το δικαίωμα δραστηριοποίησης μιας άδειας από τα (υπό σύσταση) ΚΕΠ εταιρειών του κλάδου υπηρεσιών.

Ζήτησαν χρονο- διαγράμματα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκήθηκαν πιέσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών και για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του «screening», δηλαδή της καταγραφής από τα υπουργεία όλων των «εμποδίων» και την κατάργησή τους με νόμο. Στη σύσκεψη μετείχαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, του υπουργείου Οικονομίας Ιωάννης Δρυμούσης και Εσωτερικών Ευσταθία Μπεργελέ.

* Ακολούθησε συνάντηση για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, δηλαδή για τους κλάδους που δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω Οδηγία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκήθηκε κριτική για την έλλειψη ανακοινώσεων έστω για όλα τα επαγγέλματα, παρά μόνο για τον κλάδο οδικών μεταφορών. Ζήτησαν να υπάρξει πλέον σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο να δεσμεύει τη χώρα για την ολοκλήρωση των αναγκαίων θεσμών παρεμβάσεων, αλλά και υποσχέσεις για απελευθέρωση συγκεκριμένων κλάδων οι οποίοι εκτιμάται ότι αντιμετωπίζουν πολύ έντονα μονοπωλιακά φαινόμενα. Ως πιο σημαντικό από άποψη οικονομικού αποτελέσματος θεώρησαν τον κλάδο των οδικών μεταφορών.

Αμφιβάλλουν για τα μέτρα
Παρακολούθησαν μάλιστα σχετική παρουσίαση από αρμόδιο σύμβουλο του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων. Εξέφρασαν σύμφωνα με πληροφορίες τις αμφιβολίες τους για την επάρκεια των μέτρων. Σύστησαν ευρύτερες παρεμβάσεις, επέκταση των δράσεων και σε πολλούς άλλους κλάδους, όπως στα ταξί, στους αρτοποιούς, στους συμβολαιογράφους, στο χονδρικό και στο λιανικό εμπόριο. Ζήτησαν οι παρεμβάσεις και ο ορίζοντας εφαρμογής (που δεν θα πρέπει να ξεπερνά μαζί με μεταβατικά στάδια την 3ετία) να περιληφθούν με σαφήνεια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Πηγή antenna 975


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/29/2010 07:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απελευθέρωση συμβολαιογράφων, ταξί και... πάγκων λαϊκής ζητεί το ΔΝΤ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες