ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Διακρατικό εργαστήριο μαθητών και εκπαιδευτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Πρέβεζα.


Στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος HiRuSi (Ανατολή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα το τριήμερο 23 εώς και 25 Απριλίου εργαστήριο ιδεών για τη συζήτηση διαφόρων θεμάτων που συνδέονται με την κουλτούρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παρόμοια εργαστήρια υλοποιούνται από όλους τους εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, συνολικού προϋπολογισμού 50.000€, (25.000€ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 25.000€ από ίδιους πόρους της Ν.Α. Πρέβεζας) σε...

συνεργασία με την επαρχία Περούτζια και διάφορους πολιτιστικούς φορείς (ANCE, Diputación της Granada-τμήμα Νεολαίας Πολιτισμού και τοπικής συνεργασίας, το Κέντρο Φοιτητών Novi Sad, τη Νότια Περιφέρεια της Bačka).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες (15-18 ετών) και έχει ως βασικό στόχο να συμβάλει στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου ως εργαλείου για την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και την ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών για τη σημασία της ανάπτυξης της ενεργής ιδιότητας του πολίτη, η οποία είναι ανοικτή στην εργασία, σέβεται την πολιτιστική ποικιλομορφία και βασίζεται σε κοινές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ισότητας, της μη διάκρισης, της αλληλεγγύης και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα επιδιώκει την εμπλοκή καθηγητών, μαθητών καθώς και του ευρύτερου κοινού σε διαδραστικές δραστηριότητες με γνώμονα την αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν:

- Διοργάνωση εργαστηρίων στα σχολεία: Ομάδες εργασίας στις σχολικές αίθουσες που θα υποστηρίζονται από το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, από τους εμπειρογνώμονες και τους υπεύθυνους του προγράμματος. Θέματα που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια των εργαστηρίων: Ανθρώπινα δικαιώματα και ειρήνη, πολυπολιτισμικός διάλογος και δικαιώματα μειονοτήτων, ευρωπαϊκή ιθαγένεια και πολυπολιτισμικότητα, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον 20ο αιώνα, βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ελευθερία, δημοκρατία, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων στο πλαίσια της αμοιβαιότητας.

- Διοργάνωση διαγωνισμού, σε κάθε χώρα, του επιτραπέζιου παιχνιδιού για τα ανθρώπινα δικαιώματα Hu.Ri.Su αλλά και τελικού Ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

- Διοργάνωση 10 ήμερου εργαστηρίου «Atelier» για τη δημιουργία της θεατρικής παράστασης «Ημέρες μνήμης» με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

- Διοργάνωση της εκδήλωσης "Human Rights Sunrise" με στόχο την έναρξη του διαλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα με πολιτιστικές δραστηριότητες.
Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, συμμετείχε ως εισηγήτρια στο Εργαστήριο στην Γρανάδα της Ισπανίας καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Πρέβεζας, όπου παρουσιάστηκαν οι γενικές αρχές του προγράμματος και οι τόποι-σύμβολα που θα αξιοποιηθούν από τον κάθε εταίρο για την ευαισθητοποίηση και οργάνωση των δραστηριοτήτων σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τις 23-25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα εργαστήριο (workshop), ως συνέχεια του προηγούμενου εργαστηρίου στην Ισπανία και στο οποίο θα συμμετέχουν δύο εκπαιδευτικοί από την Πρέβεζα και εμπειρογνώμονες από τη Σερβία και την Ιταλία.
Η εκδήλωση "Ανατολή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για τους μαθητές και το ενδιαφερόμενο κοινό της Πρέβεζας να γνωρίσει τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για τη γνώση και την ερμηνεία της πραγματικότητας και να εκτεθεί σε γνώμες που συνδέονται με την υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σημερινό κόσμο.Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/21/2010 05:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Διακρατικό εργαστήριο μαθητών και εκπαιδευτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Πρέβεζα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες