ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Μήπως έχει...κότσια; Αντάρτικο στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. κήρυξε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

«Δεν είμαστε υπάλληλοί τους».

Αντάρτικο κήρυξε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. «Δεν είμαστε υπάλληλοι ούτε του ΔΝΤ ούτε της Ε.Ε.» δήλωσε χθες, έχοντας ενδεχομένως το μυαλό του στη συντριβή της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών στις κάλπες.

O θρίαμβος της Κεντροδεξιάς στην Ουγγαρία επιβεβαιώθηκε στον προχθεσινό δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Η Ενωση Νεαρών Δημοκρατών (Fidesz) της οποίας ηγείται ο 47χρονος Ορμπάν, κατέκτησε τις 263 από τις 386 έδρες της Βουλής, πέντε περισσότερες από τις 258 που χρειαζόταν για να ελέγχει τα δύο τρία του νομοθετικού σώματος. Η επίτευξη αυτού του στόχου επιτρέπει στην...

κυβέρνηση του Ορμπάν να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις χωρίς το βαρίδι της υποστήριξης του Γιόμπικ, της ρατσιστικής Ακροδεξιάς που με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο 17% κατέκτησε 47 έδρες.

Η συμφωνία για το δάνειο
Στο ενθουσιώδες πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο της Βουδαπέστης το βράδυ των εκλογών, ο Ορμπάν έκανε λόγο για «επανάσταση». Χθες έδωσε ένα δείγμα του τι ακριβώς εννοούσε. Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός ξιφούλκησε κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις υπηρεσίες των οποίων είχε καταφύγει το 2008 η σχεδόν χρεοκοπημένη Ουγγαρία για τη σύναψη δανείου ύψους 20 δισ. ευρώ. Η συμφωνία για το δάνειο συνήφθη από τον Σοσιαλιστή Γκόρντον Μπαϊνάι και συνοδεύθηκε από ένα αυστηρότατο πρόγραμμα λιτότητας. Οπως αποδείχθηκε στις κάλπες, το κόστος ήταν τεράστιο για την κυβέρνηση και το κόμμα του: έπειτα από οκτώ χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, οι Σοσιαλιστές περιορίστηκαν σε ένα ταπεινωτικό 19% και 59 έδρες.

«Δεν θα δεχθούμε εντολές», ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση ο Ορμπάν. Ο ούγγρος ηγέτης πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει τη συνεργασία της κυβέρνησής του με τους δυο θεσμούς. «Κατά την άποψή μου, ούτε το ΔΝΤ ούτε οι οικονομικές υπηρεσίες της Ε.Ε. είναι αφεντικά μας. Κι εμείς δεν είμαστε υπάλληλοί τους», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Εάν χρειαστεί να προσφύγουμε σε βοήθεια πρέπει να διαπραγματευτούμε. Πρέπει να δεχθούμε ότι θα διαπραγματευτούμε με αυτούς που δίνουν τα χρήματα. Αλλά ο σκοπός αυτών των διαπραγματεύσεων δεν είναι να υπακούσουμε σε διαταγές». Πολεμικοί τόνοι
Οι πολεμικοί τόνοι του νέου πρωθυπουργού της Ουγγαρίας δεν συνοδεύθηκαν από επιπλέον διευκρινίσεις για το είδος των διαπραγματεύσεων που θα επιχειρήσει να κάνει με τους διεθνείς δανειστές της χώρας του. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα ξεπεράσει φέτος τον στόχο του 3,8% ως ποσοστό του ΑΕΠ. Σύμφωνα με αναλυτές, το έλλειμμα, «κληρονομιά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης» κατά τον Ορμπάν, θα κινηθεί στα επίπεδα του 4,9%. Ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, πάντως, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία για τον περιορισμό του ελλείμματος με παράλληλη μείωση της βαρύτατης φορολογίας, η οποία είχε επιβληθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2008.

Σαφές πρόγραμμα αναμένουν οι επενδυτές
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των διακηρύξεων του επικεφαλής της νέας κυβέρνησης της Ουγγαρίας μένει να φανούν στην πράξη. Για τους αναλυτές, το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι ότι η παραδοσιακή περίοδος χάριτος θα είναι εξαιρετικά βραχύβια στην περίπτωση του Βίκτορ Ορμπάν. Οπως επισημαίνουν οι ίδιοι, οι επενδυτές αναμένουν ένα σαφές πρόγραμμα για το πώς θα καταφέρει η νέα κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία και να διατηρήσει συγχρόνως τη δημοσιονομική πειθαρχία έτσι ώστε να πέσει το δημόσιο χρέος κάτω από τα επίπεδα του 80% που βρίσκεται σήμερα. Με δεδομένο ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ουγγρικού ΑΕΠ αναμένεται να κινηθεί πολύ κάτω της μονάδας φέτος, ο Ορμπάν καλείται περίπου να τετραγωνίσει τον κύκλο

Πηγή Τα Νέα online


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/27/2010 02:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Μήπως έχει...κότσια; Αντάρτικο στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. κήρυξε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ουγγαρίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες