ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ένας ξενώνας «κόσμημα» για τους συνοδούς ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


Ένα οικείο περιβάλλον βρίσκουν οι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μέσα από τη διαμονή τους στον ξενώνα συνοδών «Σ. Νιάρχος», που λειτουργεί τα τελευταία δέκα χρόνια δίπλα ακριβώς από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Με στόχο την εξυπηρέτηση των συνοδών των βαριά νοσηλευόμενων του Νοσοκομείου ο ξενώνας και το προσωπικό του όλα αυτά τα χρόνια παρέχουν ένα ζεστό περιβάλλον με όλες τις απαιτούμενες ανέσεις για να διευκολύνουν την παραμονή τους στο χώρο του νοσοκομείου, αλλά και να απαλύνουν όσο περισσότερο γίνεται τον πόνο τους.
Στους δύο ορόφους του ξενώνα περιλαμβάνονται 37 δίκλινα δωμάτια, καθιστικά, δύο τραπεζαρίες και μία κουζίνα. Όσοι διαμένουν έχουν τη...

δυνατότητα σε ειδικό χώρο να πλύνουν τα ρούχα τους, ενώ τους παρέχεται και σιδερώστρα με σίδερο.
Το προσωπικό του ξενώνα φροντίζει για την καθαριότητα του χώρου, ενώ πάντα στην κουζίνα υπάρχει καφές, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτησή τους.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ξενώνα συνοδών Μαρία Σκανδάλη, βασικές προϋποθέσεις για τη διαμονή κάποιου στον ξενώνα είναι να απέχει η κατοικία του τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα από τα Γιάννινα και να έχει γίνει εισαγωγή του ασθενή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο. Προτεραιότητα δίνεται στους συνοδούς ασθενών, που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς και στο Τμήμα Πρόωρων Νεογνών. Παράλληλα θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 30 ευρώ ημερησίως.

Πέρα όμως από τα διαδικαστικά η λειτουργία του ξενώνα συνοδών όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει την ανάγκη παροχής κάθε ευκολίας στους συνοδούς, που καλούνται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας του οικείου τους.
Και αυτή η προσφορά δεν περιορίζεται μόνο στην καθαριότητα, την διαμονή και τη διατροφή, αλλά αφορά την ανθρώπινη πλευρά ενός προβλήματος υγείας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για βαριά περιστατικά που παραμένουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο, που πέρα από πρακτική στήριξη ζητούν και μία ανθρώπινη, φιλική κουβέντα.

«Εδώ δεν είναι ξενώνας για διακοπές, είναι ένας ξενώνας του πόνου. Οι άνθρωποι θέλουν να ακουμπήσουν κάπου, να πουν τον πόνο τους. Και εμείς προσπαθούμε να τους ακούμε πάντα και να κάνουμε το καλύτερο», υπογράμμισε η κα Σκανδάλη, μεταφέροντας τις σκέψεις του συνόλου του προσωπικού για τη λειτουργία του ξενώνα.


Πηγή Ανεξάρτητος Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/29/2010 11:04:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ένας ξενώνας «κόσμημα» για τους συνοδούς ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες