ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τροχονόμος... παρατηρητής της κυκλοφορίας;


Πιθανές νέες κινητοποιήσεις από τους κατοίκους της Νέας Σελεύκειας, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στην διασταύρωση λαιμητόμο.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της Νέας Σελεύκειας για την επίμαχη διασταύρωση που οδηγεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα, αφού μετά την κινητοποίηση και τον τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, ναι μεν υπάρχει κάποιες ώρες της ημέρας τροχονόμος, όπως λένε οι ίδιοι, τονίζοντας όμως ότι «δεν ρυθμίζει ουσιαστικά την κυκλοφορία, αλλά παραμένει θεατής, στην...

άκρη του δρόμου».
Υπάρχει βέβαια η άλλη άποψη, ότι το σημείο κρύβει πολλούς και μεγάλους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα του εκάστοτε τροχονόμου και γι' αυτό το λόγο και σύμφωνα με τις εντολές, ο τροχονόμος που παρίσταται στο σημείο, παρεμβαίνει σύμφωνα με την κρίση του και αν ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα στη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Την εβδομάδα που διανύουμε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση στη Νομαρχία, παρουσία του κ. Γιόγιακα, του Δημάρχου της Ηγουμενίτσας κ. Πιτούλη, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Νομού, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο εύρεσης μια καλύτερης λύσης, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει νέες διαγραμμίσεις, τοποθέτηση κώνων, κάτι που άλλωστε είχε ακουστεί κατά την επίσκεψη τοπικών φορέων στο σημείο, κατά την ώρα του αποκλεισμού, το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης.

Ζητούν άμεσες λύσεις
Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού στο σημείο της διασταύρωσης πριν από μία εβδομάδα, κάτοικοι και φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Σελεύκειας, είχαν ζητήσει την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ή κάποιας διαφορετικής λύσης που θα μπορούσε να ρυθμίζει την κυκλοφορία, ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και να μην κινδυνεύσουν εκ νέου ανθρώπινες ζωές. Είχαν μάλιστα επισημάνει ότι είναι διατεθειμένοι να αποκλείσουν εκ νέου το σημείο, ακόμη και για ολόκληρη μέρα, εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν θα παρθούν άμεσα μέτρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα μέχρι και την Παρασκευή, θα γίνει συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων και θα τεθεί εκ νέου το ζήτημα. Ειδάλλως και αν αυτό τελικά δεν γίνει, Τοπικό Συμβούλιο Νέας Σελεύκειας και Πολιτιστικός Σύλλογος, αναμένεται να κατέβουν για μια φορά ακόμη στους δρόμους.

Η άποψη των κατοίκων
Μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαγραμμίσεις, όπως είχε ειπωθεί, ούτε έχουν τοποθετηθεί οι κώνοι για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο σημείο της διασταύρωσης και αυτό είναι κάτι που προκαλεί τον προβληματισμό των κατοίκων και των διερχομένων, αλλά και τις αντιδράσεις τους, κυρίως για το γεγονός, ότι σύμφωνα με τους ιδίους, «ο τροχονόμος-ρυθμιστής της κυκλοφορίας που βρίσκεται στο σημείο σε ώρες αιχμής, είτε πρόκειται για άνδρα της δημοτικής αστυνομίας, είτε της τροχαίας, «δεν ρυθμίζει ουσιαστικά την κυκλοφορία». Υποστηρίζουν, ότι ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στη μέση του δρόμου, δίνοντας κατευθύνσεις για την κυκλοφορία και την κατάλληλη ρύθμισή της, δεν το κάνει, αλλά παραμένει στην άκρη του δρόμου.

«Παρεμβαίνει κατά την κρίση του»
Τις πρωινές ώρες στην επικίνδυνη διασταύρωση της Νέας Σελεύκειας υπάρχει άτομο (ένας ή δύο) της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το μεσημέρι άτομο της τροχαίας. Ύστερα από την πρώτη κινητοποίηση και αφού δόθηκαν δεσμεύσεις, αποφασίστηκε η λύση αυτή, με τη συνδρομή δήμου και αστυνομίας. Σύμφωνα με τον διοικητή της τροχαίας Ηγουμενίτσας κ. Μπέλλο, ο οποίος απαντά στους κατοίκους της Νέας Σελεύκειας, θεωρεί ότι ο τροχονόμος, τις ώρες αιχμής, πρέπει να παρεμβαίνει κατά την κρίση του και όταν αυτός βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα. «Ο τροχονόμος παρίσταται στο σημείο και παρεμβαίνει κατά την κρίση του, όταν εκείνος το θεωρεί αναγκαίο. Δεν χρειάζεται άλλωστε κάθε στιγμή άνθρωπος για να ρυθμίζει την κυκλοφορία», τονίζει ο κ. Μπέλλος. Κλείνοντας, να τονίσουμε, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσπρωτίας, όσο και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, οφείλουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις που έδωσαν την ημέρα των κινητοποιήσεων, να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε στο μέλλον να μην θρηνήσουμε θύματα στο σημείο

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/21/2010 09:59:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Τροχονόμος... παρατηρητής της κυκλοφορίας;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες