ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Και επίσημα υποψήφιος Πρύτανης ο Τρ. Αλμπάνης, έχει στο πλευρό του τους Γ. Καψάλη, Ι. Λαγαρή και Β. Μαυρέα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Στο… χορό των πρυτανικών εκλογών κινείται επισήμως και από χθες το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά και την ανακοίνωση της πρώτης υποψηφιότητας για την εκλογική αναμέτρηση της 27ης Μαϊου με υποψήφιο Πρύτανη τον Καθηγητή Χημείας Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και υποψήφιους Αντιπρυτάνεις τον Καθηγητή του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και πρώην Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής Γιώργο Καψάλη, τον Καθηγητή Πληροφορικής και πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Ισαάκ Λαγαρή, καθώς και τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής και υπεύθυνο της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Βενετσάνο Μαυρέα.

Η φημολογία γύρω από τις υποψηφιότητες των Πρυτάνεων και Αντιπρυτάνεων παραμένει έντονη, ενώ το επόμενο διάστημα θα πρέπει να...

αναμένονται οι τελικές οριστικοποιήσεις των υποψηφιοτήτων και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Ο υποψήφιος Πρύτανης και οι υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έθεσαν τους άξονες της νέας πολιτικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέσα από την ενίσχυση του ακαδημαϊκού του χαρακτήρα.
Στην παρέμβασή του ο κ. Αλμπάνης έθεσε τους βασικούς άξονες που αφορούν στην προστασία και διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες, την ενίσχυση και αναβάθμιση της ακαδημαϊκής λειτουργίας, την αναδιάρθρωση της διοίκησης με αξιοκρατία και δικαιοσύνη και την ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών πόρων του Ιδρύματος.
Ο κ. Αλμπάνης προανήγγειλε την άμεση εκπόνηση δεκαετούς διαχειριστικού προγράμματος, στο οποίο θα περιλαμβάνονται η προοπτική του Ιδρύματος, η εξέλιξη των Σχολών και των Τμημάτων, καθώς και ο σχεδιασμός των ανάλογων υποδομών. Ακόμη σημείωσε την ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, τη διασφάλιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων και τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, ως ένα Πανεπιστήμιο «Γραμμάτων και Τεχνών».

Ο κ. Αλμπάνης υπερασπίστηκε τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία του Ιδρύματος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεχείς ελέγχους σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και γενικότερης λειτουργίας, καθώς και διαρκούς ενημέρωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και του συνόλου των πολιτών για τις αποφάσεις και τις εξελίξεις. Ένας τρόπος αντιμετώπισης των περικοπών είναι σύμφωνα με τον κ. Αλμπάνη η ανασύσταση των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και η επανατοποθέτηση του προσωπικού, ώστε να σταματήσουν οι εργολαβίες στην καθαριότητα και τη φύλαξη, μία τακτική στην οποία είναι αντίθετοι.
«Οι παραπάνω αρχές αποτελούν πρόσκληση συμμετοχής όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας για ένα νέο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αντάξιο των απαιτήσεων, των καιρών και της κοινωνίας. Οι ίδιοι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε αντάξιοι της προτίμησης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, βασιζόμενοι στη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η έρευνα και η διδασκαλία
Σε επιμέρους ζητήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναφέρθηκαν οι υποψήφιοι Αντιπρυτάνεις. Στην παρέμβασή του ο κ. Καψάλης τόνισε την ανάγκη διαρκούς προσαρμογής των προγραμμάτων σπουδών, εξασφάλισης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας στους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων, ανάδειξη αντικειμένων αιχμής σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, αναβάθμιση του ρόλου της βιβλιοθήκης και ανάδειξη του Γραφείου Σπουδών και Σταδιοδρομίας.
Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την εξοικονόμηση πόρων, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των εργαστηρίων, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λαγαρής. Το αίτημα της διαφάνειας και της περαιτέρω σύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την τοπική κοινωνία τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαυρέας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη βελτίωσης της παραγωγής φοιτητών, με υψηλή εξειδίκευση.

Πηγή Ανεξάρτητος Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/29/2010 10:46:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Και επίσημα υποψήφιος Πρύτανης ο Τρ. Αλμπάνης, έχει στο πλευρό του τους Γ. Καψάλη, Ι. Λαγαρή και Β. Μαυρέα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες