ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σήμερα στη Δωδώνη για το έργο αναστήλωσης του θεάτρου.


Με μόνη διαφορά την αλλαγή της ώρας άφιξης (ήταν για τη 1 το μεσημέρι) στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, αναμένεται αύριο μετά τις 3 το μεσημέρι η επίσκεψη των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μαζί με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία και προεδρεύει του οργάνου.

Στην αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί, ζήτησε και θα παραστεί και ο δήμαρχος Δωδώνης Γιάννης Μπούκας, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με κύριο αντικείμενο την συνέχιση του έργου αναστήλωσης του...

θεάτρου.
Η επίσκεψη αυτή γίνεται με ένα χρόνο καθυστέρηση, αφού το ΚΑΣ με την προηγούμενη σύνθεση του ανέβαλε συνεχώς από τον Φεβρουάριο του 2009 την αυτοψία στο πιλοτικό έργο που υλοποιήθηκε με βάση σχετική μελέτη που είχε εγκρίνει το ίδιο, για την αποκατάσταση των φθορών στα λίθινα εδώλια του θεάτρου με τη χρήση ειδικού κονιάματος.

Η Γ.Γ του υπουργείου Πολιτισμού στην προ μηνός περίπου επίσκεψη της στα Γιάννινα είχε προσδιορίσει την έλευση του ΚΑΣ για μετά το Πάσχα και έτσι τηρείται αυτή η υπόσχεση. Εκτός των μελών του ΚΑΣ αναμένεται να είναι παρόντες ο προϊστάμενος της ΙΒ΄ ΕΠΚΑ Κ. Ζάχος και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Δωδώνης κ. Βελένης.
Με την αυτοψία στο θέατρο αναμένεται να δοθεί τέλος στην εκκρεμότητα για την τύχη της πιλοτικής εφαρμογής της μελέτης θεραπείας των φθαρμένων εδωλίων, ώστε να γίνει δυνατή η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, από το οποίο θα διατεθούν 3 εκ. ευρώ συνολικά για τον αρχαιολογικό χώρο.

Η προηγούμενη επίσκεψη του ΚΑΣ στη Δωδώνη έγινε το Νοέμβριο του 2006, για να αποφασιστεί η έγκριση της μελέτης με το ειδικό κονίαμα για να πληρωθούν τα εδώλια που έχουν φθαρεί. Η λύση αυτή που εφαρμόστηκε σε τμήμα του κάτω διαζώματος και ολοκληρώθηκε μέσα από το Γ΄ΚΠΣ, δεν ικανοποιεί. Ακόμη και στους κύκλους του ΚΑΣ υπήρξαν διαφωνίες και τώρα καλείται να αποφανθεί, με βάση και το αποτέλεσμα αν θα συνεχιστεί η ίδια μελέτη. Ο δήμαρχος Δωδώνης θεωρεί πολύ πιθανό να μην συνεχιστεί η ίδια μέθοδος και να επιλεγεί η χρήση λίθου, όπως έχει προταθεί εξαρχής, αλλά ....κοντός ψαλμός.

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου.


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/23/2010 10:29:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σήμερα στη Δωδώνη για το έργο αναστήλωσης του θεάτρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες