ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:19 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πίστα… χωρίς υποψήφιους οδηγούς.


Τρία σχεδόν χρόνια μετά την έναρξη κατασκευής της, η πίστα εξέτασης υποψήφιων οδηγών του νομού Ιωαννίνων δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί βγήκε… εκτός προϋπολογισμού.

Την ίδια ώρα, οι «αντίπαλές» της πίστες, οι οποίες ξεκίνησαν να κατασκευάζονται την ίδια περίοδο (λίγο αργότερα, συγκεκριμένα), αυτές στην Καβάλα και στις Σέρρες, έχουν «τερματίσει» και έχουν παραδοθεί ήδη σε χρήση. Τα εκπαιδευτικά μαθήματα γίνονται εκεί, όπως και κάποιες από τις δοκιμασίες (γωνία, παρκάρισμα) της πρακτικής εξέτασης των υποψήφιων οδηγών.

Τα Γιάννενα ξεκίνησαν την κατασκευή του έργου με...

μεγάλες προσδοκίες: ότι θα ήταν η πρώτη πόλη που θα αποκτούσε πίστα για τους υποψήφιους οδηγούς. Δεν τα κατάφεραν όμως. Όπως φαίνεται τα έξοδα (ή τα ενδεχόμενα προβλήματα) δεν υπολογίστηκαν σωστά, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να απαιτούνται άλλα 40.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.
Τον Νοέμβριο του 2009, ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης διαβεβαίωνε πάντως ότι ξεκινά άμεσα η λειτουργία της πρώτης πίστας εξέτασης υποψήφιων οδηγών, αποδίδοντας παράλληλα την καθυστέρηση για την ολοκλήρωσή της σε διαδικαστικά προβλήματα με το υπουργείο Μεταφορών. Η πίστα άρχισε να κατασκευάζεται τον Ιούνιο του 2007, με προθεσμία 18 μηνών για να ολοκληρωθεί (δηλαδή τέλη του 2009). Η δε χρηματοδότησή της έγινε από το τομεακό πρόγραμμα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ), ενώ ο φορέας υλοποίησης ορίστηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, η οποία πραγματοποίησε και τη μελέτη. Ο προϋπολογισμός για την πίστα ήταν 1.190.000 ευρώ.

Το κόστος έφτασε τελικά στο 1.050.000 ευρώ (μαζί με τις περίφημες αναθεωρήσεις πινάκων). Το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έκλεισε, αλλά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Απομένουν να γίνουν κάποιες πλακοστρώσεις και κάποιες διαμορφώσεις στην πίστα για τα δίκυκλα. Ο φορέας υλοποίησης είναι υποχρεωμένος να βρει τα υπόλοιπα χρήματα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ιδιαίτερα αυστηρή με έργα τα οποία έχει πληρώσει αλλά δεν βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών. Ο νομάρχης Αλέκος Καχριμάνης δεν έκρυψε το γεγονός ότι χρειάζονται χρήματα. «Εκτιμούμε ότι απαιτούνται 30.000 έως 40.000 ευρώ. Απευθυνθήκαμε στο υπουργείο Μεταφορών αλλά μας είπαν ‘τέρμα, δεν έχει άλλα λεφτά για αυτό το έργο’. Τι να κάνουμε; Πρέπει να τα βρούμε για να ολοκληρωθεί το έργο» τονίζει. Το πότε και το πώς παραμένουν άγνωστα.

Μέχρι η Νομαρχία να βρει το απαιτούμενο ποσό, το έργο θα παραμείνει ως έχει: ανολοκλήρωτο. Από τη μεριά της, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευθυμία Παπαδάκη αναφέρει: «Μέχρι να μας παραδοθεί επίσημα το έργο από τη Νομαρχία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μόλις μας παραδοθεί, θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία του».
Αυτοί που περιμένουν πώς και πώς τη λειτουργία της πίστας εξέτασης υποψηφίων οδηγών είναι οι εκπαιδευτές. Το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ηπείρου και Επτανήσων μάλιστα βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με εργολάβο και Νομαρχία προκειμένου να δει πότε θα ολοκληρωθεί το έργο. Αλλά, όπως μας λέει κι ο πρόεδρός του, τα νέα δεν είναι καλά. «Εδώ και καιρό, μας είχαν πει ότι χρειάζονται 50.000 ευρώ. Από τότε, δεν έχουμε καμία ενημέρωση» τονίζει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του σωματείου Βαγγέλης Οικονόμου, ενώ δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι οι Σέρρες και η Καβάλα έχουν ήδη τις δικές τους πίστες. «Να φανταστείτε ότι θέλαμε να γίνουμε οι πρώτοι που θα αποκτούσαμε πίστα» προσθέτει.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει επείγουσα την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου. Τα εκπαιδευτικά μαθήματα όπως και οι εξετάσεις γίνονται στους Αμπελόκηπους, σε μια περιοχή με αρκετή πια κίνηση. «Δεν γίνεται να εκπαιδεύουμε νέους οδηγούς σε τέτοιους δρόμους. Εδώ μερικές φορές, δυσκολεύονται οι έμπειροι οδηγοί να περάσουν μια διασταύρωση. Πόσω μάλλον αυτοί που τώρα μαθαίνουν» αναφέρει.
Σημειωτέον ότι η πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών, που βρίσκεται κοντά στην Πεδινή, είναι στην ουσία… τρεις. Υπάρχει μία πίστα για τα φορτηγά, μία για τα αυτοκίνητα και μία για τα δίκυκλα. Και όλες τους θα βρίσκονται σε αχρηστία μέχρι νεωτέρας.

Πηγή Ηπειρωτικός Αγών


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/19/2010 09:21:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πίστα… χωρίς υποψήφιους οδηγούς."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες