ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης».

Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και φωνάζω με όλη την δύναμη των πνευμόνων μου : Αδελφοί μου συνέλληνες, ας ξυπνήσουμε από την ραστώνη και την αδιαφορία.

« Εξ αιτίας της οικονομικής κρίσεως, την οποία διέρχεται η Χώρα μας, τα εθνικά θέματα έχουν τεθή στο περιθώριο. Προσωπικώς, δεν με φοβίζει η κακή πορεία των οικονομικών. Με φοβίζει και με προβληματίζει η υποβάθμιση των ζητημάτων, που αφορούν στην πορεία του Έθνους. Έτσι,

1) Καθηγήτρια που διδάσκει σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες, εγνωστοποίησε τα εξής συγκλονιστικά : «Κατά καιρούς ρωτάω του μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς (αλλοδαπούς) μαθητές είναι ίδια για όλους : - Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας !». Το οδυνηρό είναι, πως πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν γεννηθή στην Ελλάδα και είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Όπως δε διεπίστωσε η εν λόγω καθηγήτρια, τα παιδιά αυτά δεν παραδέχονται με κανένα τρόπο την Ελλάδα για...

πατρίδα τους...

2) Φαίνεται να υπάρχη σχέδιο του ΥΠ.ΕΞ. για αλλαγή της Ελληνικής Σημαίας, ώστε να μην εμφανίζεται πλέον το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος της.

3) Η Άγκυρα συνεχάρη την Ελληνική Κυβέρνηση για την απόφασή της να καταργήση τα πάσης φύσεως μηχανοκίνητα και βαρέα όπλα από τις παρελάσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Εξήγησε δε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στο Αιγαίο και την Μεσόγειο βαρέα όπλα γιατί πρέπει να υπάρχη ειρήνη ! Κι’ αυτό το λέει η Κυβέρνηση του πλέον στρατοκρατικού και υπερεξοπλισμένου κράτους ... Τέλος,

4) Όπως γράφτηκε στον ημερήσιο αθηναϊκό Τύπο, όλοι όσοι έχουν Ελληνική ιθαγένεια, ανεξαρτήτως αν είναι και κατά το γένος Έλληνες, θα μπορούν να εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχολές, αλλά και να γίνουν αξιωματικοί η υπαξιωματικοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχω την αίσθηση ότι επάθαμε παράκρουση. Γιατί όλα αυτά - που είναι λίγα από τα πολλά που συμβαίνουν - δείχνουν ότι η Ελλάδα μας βαδίζει κατά κρημνών, αφού την έχουμε μεταβάλει σε «ξέφραγο αμπέλι». Διαμαρτύρομαι εντόνως. Και φωνάζω με όλη την δύναμη των πνευμόνων μου : Αδελφοί μου συνέλληνες, ας ξυπνήσουμε από την ραστώνη και την αδιαφορία. Η οικονομική κρίση θα περάση, όπως πέρασαν κι’ άλλες παρόμοιες η και χειρότερες, κατά το παρελθόν. Τώρα κινδυνεύει η Πατρίδα μας. Τώρα πολεμούνται τα όσια και τα ιερά, με τα οποία, αιώνες τώρα, γαλουχήθηκε το Γένος των Ελλήνων και μεγαλουργούσε. Οι Έλληνες χωρίς ψωμί ζουν. Δεν ζουν, όμως, χωρίς Χριστό και Ελλάδα. Τέρμα η αδιαφορία και η αδράνεια.

Έχουμε τεράστια ευθύνη στους προγόνους μας που μας παρέδωσαν ελεύθερη και εθνικά υπερήφανη την Ελλάδα. Έχουμε, όμως, ακόμη πιο μεγάλη ευθύνη για την γενιά που έρχεται. Από τα βάθη των αιώνων ακούγεται βροντερή η προσταγή : «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Για την Πατρίδα, για την Ορθοδοξία, για τις εθνικές μας παραδόσεις ας αγωνιζώμαστε ο καθένας μας απ’ το μετερίζι του. Ο Θεός και η Υπέρμαχος του Έθνους μας Στρατηγός να σκέπουν, να φρουρούν και να προστατεύουν την Ελληνική μας Πατρίδα «εκ λύκων λυμαινομένων αυτήν» ».Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/22/2010 11:03:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες