ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Έρχεται ο εργασιακός μεσαίωνας...


Επώδυνα μέτρα και ανατροπές για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, καλείται να λάβει η κυβέρνηση υπό την πίεση του ΔΝΤ και της Ε. Ε. και ως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Στα πιο σημαντικά μέτρα περιλαμβάνονται η αύξηση του επιτρεπόμενου ποσοστού των ομαδικών απολύσεων, η μείωση του ποσού των αποζημιώσεων των υπαλλήλων έτσι ώστε να συγκλίνουν με το χαμηλότερο ποσό που αντιστοιχεί στις περιπτώσεις απολύσεων των εργατοτεχνιτών, η σταδιακή κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο και η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ. Στη διυπουργική σύσκεψη που προηγήθηκε της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου συμφωνήθηκε να γίνει δεκτή η πρόταση του ΔΝΤ για νομοθετικές αλλαγές σε απολύσεις, αποζημιώσεις, δώρο Χριστουγέννων, επιδόματα αδείας και Πάσχα, καθώς και στο πεδίο των συλλογικών συμβάσεων που αφορούν τον...

ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Για το Δημόσιο τέθηκε αρχικά το δίλημμα μεταξύ μιας νέας αύξησης του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης ή της περαιτέρω περικοπής των αποδοχών, ωστόσο φαίνεται ότι θα ισχύσουν και τα δύο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε και η σταδιακή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο οι εκπρόσωποι της Ε. Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κρίνουν τελικώς ότι δεν είναι σκόπιμη μία τέτοια παρέμβαση στην αγορά. Διευκρινίζεται επίσης ότι δεν θα υπάρχει απαίτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ότι το ΔΝΤ θα καταβάλλει το δάνειο, που του αναλογεί, ανά τρίμηνο υπό τον όρο της αυστηρής εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει σχετικά σήμερα τους κοινωνικούς φορείς (ΟΚΕ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ) και θα ανακοινώσει τα μέτρα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, η κυβέρνηση επείγεται, ωστόσο η όποια καθυστέρηση οφείλεται περισσότερο σε γραφειοκρατικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με το ΔΝΤ και την αναφορά που πρέπει να στείλουν οι εκπρόσωποί του.

Αναλυτικότερα, στον ιδιωτικό τομέα:
-1. Το ποσοστό ομαδικών απολύσεων αυξάνεται ίσως και στο 4% (από το 2% που ισχύει σήμερα για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 εργαζομένους).
-2. Μειώνονται οι αποζημιώσεις στις περιπτώσεις καταγγελίας σύμβασης υπαλλήλων. Η αποζημίωσή τους θα προσεγγίσει τα χαμηλότερα επίπεδα των ποσών που καταβάλλονται για την απόλυση εργατοτεχνιτών. Επί παραδείγματι, σήμερα υπάλληλος που έχει εργαστεί από 2 μήνες έως ένα χρόνο στον ίδιο εργοδότη λαμβάνει αποζημίωση ίση με έναν μηνιαίο μισθό. Στο νέο περιβάλλον για τον ίδιο χρόνο η αποζημίωση θα προσεγγίζει τα 5 ημερομίσθια, που προβλέπονται ήδη για τους εργατοτεχνίτες.
-3. Καταργείται η υποχρεωτική προσφυγή στη διαιτησία για την επίλυση διαφορών μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Η προσφυγή θα είναι δυνατή μόνο με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών. Επί της ουσίας το μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε κατάργηση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, που ζητεί το ΔΝΤ.
-4. Η πρόσληψη εργαζομένου θα κοινοποιείται την ημέρα της πρόσληψης και όχι εντός οκτώ ημερών που ισχύει σήμερα.

Στον δημόσιο τομέα προωθείται:
-1. Η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
-2. Περαιτέρω μείωση των επιδομάτων κατά 5%.
-3. Αύξηση των έμμεσων φόρων, με αναπροσαρμογή των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.
-4. Πολυετές πάγωμα προσλήψεων.
-5. Μη ανανέωση των συμβάσεων έργου.
-6. Αποκρατικοποίηση ή λουκέτο σε ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς. Η λίστα των προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων θα καταρτιστεί έως τις 15 Μαΐου.

Εφόσον επιλεγεί τελικά η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, τότε αυτομάτως η κυβέρνηση θα έχει επιτύχει εξοικονόμηση ύψους 1,4 δισ. ευρώ ή 0,6% του ΑΕΠ, ενώ από τη νέα μείωση των επιδομάτων θα προκύψει επιπλέον όφελος της τάξης των 300 εκατ. ευρώ. Το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ θα μειώσει αντιστοίχως -και χωρίς να αμφισβητηθεί από κανένα- το έλλειμμα του 2010, διασφαλίζοντας ουσιαστικά την επίτευξη του στόχου για τη μείωσή του κατά 4% του ΑΕΠ φέτος.
ΠΗΓΗ:Kαθημερινή

Από το Ηpeiros grBookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/30/2010 09:46:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Έρχεται ο εργασιακός μεσαίωνας..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες