ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Παρεμβάσεις εδώ και τώρα, Ζητούν οι κάτοικοι στα Καρδαμίτσια.


Μετά την επίσκεψή τους στο δήμαρχο, είδαν χτές και τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητώντας κι απ' αυτή να βοηθήσει ώστε να αποκαταστηθούν οι δρόμοι της περιοχής.

Δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη κατοίκων των Καρδαμιτσιών στο δήμαρχο Νίκο Γκόντα, με σκοπό να του καταθέσουν υπόμνημα στο οποίο του ζητούσαν την άμεση επέμβαση του Δήμου σε συγκριμένες οδούς οι οποίες έχουν γίνει πλέον επικίνδυνες για οδηγούς και πεζούς, η πρόεδρος και τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων «Η Πρόοδος», μετέφεραν σήμερα στη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, το αίτημα των κατοίκων του συνοικισμού στα Καρδαμίτσια που...

ζητούν ασφαλή πρόσβαση των παιδιών τους στα σχολεία αλλά και καλύτερες συνθήκες καθημερινής διαβίωσης. Η νέα μελέτη για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν στην κεντρική οδό της περιοχής, είναι άγνωστο σε τι στάδιο βρίσκεται, αφού η Περιφέρεια λέει ότι ακόμα την περιμένει, ενώ ο δήμος υποστηρίζει πως την έχει στείλει προς έγκριση εδώ και καιρό.

Αδιαφορία από τον Δήμο
Κατά την επίσκεψή τους στην Περιφέρεια η κ. Ευδοκία Ψάρρα, πρόεδρος του Συλλόγου, έθεσε στη Γενική Γραμματέα τους κινδύνους που εγκυμονεί για πεζούς αλλά και εποχούμενους, τόσο η έλλειψη κόμβου στα Καρδαμίτσια επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, όσο και η απαράδεκτη κατάσταση της «Εθνικής Αντιστάσεως» η οποία αποτελεί την κύρια διέλευση της περιοχής. Η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου που τη συνόδευαν, κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων ότι αδιαφορεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία τους και ζήτησαν την παρέμβαση της κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα ώστε να δρομολογηθούν λύσεις και να επιλυθούν τα προβλήματα.

Δίκαια αιτήματα
Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας, χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματά τους καθώς όπως είχε διαπιστώσει και η ίδια, όταν στις αρχές Μαρτίου είχε επισκεφθεί την περιοχή, οι παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες για λόγους ασφάλειας των πολιτών και κυρίως των παιδιών. «Δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύουν καθημερινά παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία τους, λόγω έλλειψης πεζοδρομίων, διαβάσεων και στοιχειωδών υποδομών», είχε δηλώσει τότε, μια δήλωση που επανέλαβε σήμερα στην πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου. Αξίζει να τονίσουμε πως για την οδό «Εθνικής Αντιστάσεως» που ενώνει ουσιαστικά τα Καρδαμίτσια με την περιφερειακή οδό, η Περιφέρεια Ηπείρου είχε απορρίψει την μελέτη του Δήμου, αφού αντί να προβλέπει συνολική παρέμβαση σε όλο το μήκος του δρόμου, περιοριζόταν σε μικροπαρεμβάσεις με τη λογική του γρήγορου, αλλά ταυτόχρονα και του πρόχειρου.

Να καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη
Η κ. Γενικός, δεσμεύτηκε ότι ως Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει, μέσω του ΕΣΠΑ, το σύνολο του έργου και όχι αποσπασματικά κάποιο τμήμα αυτού, όπως προγραμμάτιζε ο Δήμος Ιωαννιτών, καλώντας τον για άλλη μια φορά να επισπεύσει τις διαδικασίες και να παρουσιάσει ολοκληρωμένες μελέτες οι οποίες θα επαναξιολογηθούν από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. «Η υπηρεσία μας μετά την πρώτη απόρριψη των προτάσεων του Δήμου περιμένει ακόμη από εκείνον την κατάθεση ολοκληρωμένων μελετών ώστε να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής», κατέληξε η Γενική Γραμματέας.

Έχουμε καταθέσει την μελέτη απαντά ο Κ. Τσάγκας
Τη στιγμή που η κ. Γεωργακοπούλου, ζητά από τον Δήμο να καταθέσει την πρόταση του για να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην οδό, ο αντιδήμαρχος Κώστας Τσάγκας, απαντά πως η νέα βελτιωμένη πρόταση του δήμου έχει ήδη κατατεθεί στην Περιφέρεια και πως το μόνο που απομένει για να ξεκινήσουν οι εργασίες είναι η έγκρισή της από τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Έχουμε ήδη καταθέσει τη νέα μας πρόταση η οποία αφορά σε παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του δρόμου, με νέα άσφαλτο, πεζοδρόμια και σήμανση», είπε.
Στο άκουσμα δε της υπόσχεσης της κ. Γενικού Γραμματέας, ότι δηλαδή η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει, μέσω του ΕΣΠΑ, το σύνολο του έργου, ο κ. Τσάγκας τόνισε πως αυτή είναι μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη. Με τη μόνη διαφορά, ότι η κ. Γεωργακοπούλου υποστηρίζει πως η μελέτη αυτή δεν έχει φτάσει ακόμα, ενώ ο κ. Τσάγκας επιμένει πως βρίσκεται εδώ και καιρό στην Περιφέρεια.


Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/28/2010 08:36:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Παρεμβάσεις εδώ και τώρα, Ζητούν οι κάτοικοι στα Καρδαμίτσια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες