ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δεν "βγαίνουν λεφτά" από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις μεταφορές των μαθητών. Το "μπαλάκι" στις Νομαρχίες.


Λίγες ημέρες πριν το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ, που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Μαΐου στην Αθήνα, με αντικείμενο το Σχέδιο Νόμου για τον «Καλλικράτη», τα προβλήματα μεταξύ των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και των υπουργείων, φαίνεται ότι πολλαπλασιάζονται.

Μετά την περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων, την αποφυγή της καταβολής των χρημάτων που έχουν συμφωνηθεί για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξόφληση δαπανών για εκτελεσμένα έργα, η Κυβέρνηση δια των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, προβάλει νέα...

προσκόμματα στο έργο των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και προκειμένου να μην καταβάλει τις δαπάνες μεταφοράς των μαθητών επιχειρεί να τις καταστήσει υπεύθυνες για την άνοδο του κόστους, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε λελογισμένη διάθεση πόρων! (Το συνολικό κόστος για τη μεταφορά μαθητών της σχολικής χρονιάς 2008-2009, κατά την ΕΝΑΕ, υπερβαίνει τα 180 εκ. ευρώ, ενώ οι ανάγκες για μισθώματα και λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης για το 2008, που επωμίζονται οι Ν.Α. υπολογίστηκαν στα 37,25 εκ.ευρώ).

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΕ
Το γεγονός αυτό ανάγκασε τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Δ. Δράκο να στείλει επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, στην οποία εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στην υπόδειξη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να καλύψουν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις τις δαπάνες μεταφοράς των μαθητών.
Ο κ. Δράκος υπογραμμίζει ότι η ανάληψη υποχρέωσης και καταβολής έστω και μέρους της δαπάνης μεταφοράς μαθητών από τους ίδιους πόρους των Ν.Α. είναι μη νόμιμη, καθώς ο νόμος του 1997, ορίζει ότι οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για το σκοπό αυτό επιχορηγούνται από τις Περιφέρειες.
Προσθέτει δε ότι οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις αναγνωρίζοντας το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, έγκαιρα, από το Νοέμβριο του 2009, είχαν υποβάλει προτάσεις για την επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών, που ωστόσο αγνοήθηκαν.
Η ΕΝΑΕ, προσθέτει ακόμη, ότι υπάρχει πλέον αυξημένο κόστος καυσίμων, αύξηση δρομολογίων λόγω διασποράς μαθητών εξαιτίας παύσης λειτουργίας σχολείων κλπ. και απαιτούνται νέες ρυθμίσεις για σαφή προσδιορισμό του κόστους δαπάνης του έργου.
Παράλληλα ζητά, μεταξύ άλλων, να καθοριστούν ως απολύτως μεταβιβαστικές οι πληρωμές για τη μεταφορά μαθητών, στέγαση των σχολείων και οι λειτουργικές ανάγκες της εκπαίδευσης και να καλυφθούν άμεσα οι εκκρεμείς οφειλές για τις μεταφορές μαθητών. Ενόψει μάλιστα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, ζητά όπως η σχετική αρμοδιότητα πρέπει να τύχει πρόσθετης και μελετημένης νομοθετικής υποστήριξης, καθώς αυτή επιχειρείται να διασπασθεί μεταξύ Δήμων και αιρετών Περιφερειών.

«ΤΡΙΒΕΣ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
Το ζήτημα όμως των δαπανών για τη μεταφορά των μαθητών, δεν είναι το μόνο που προκαλεί «τριβές» μεταξύ ΕΝΑΕ και Υπουργείων.
Η απόφαση μείωσης του ανώτατου ορίου εκτός έδρας μετακινήσεων των υπαλλήλων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων σε συνδυασμό με την αύξηση της χιλιομετρικής απόστασης για την οποία δικαιολογείται ημερήσια αποζημίωση, προκαλεί πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία πολλών υπηρεσιών που, όπως αναφέρει σε επιστολή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ο κ. Δ. Δράκος, αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
Ζητά δε διαφορετική αντιμετώπιση ορισμένων κατηγοριών, όπως είναι οι γεωτεχνικοί.

Πηγή Πρωϊνός Λόγος


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/23/2010 09:55:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δεν "βγαίνουν λεφτά" από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις μεταφορές των μαθητών. Το "μπαλάκι" στις Νομαρχίες."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες