ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το αίμα στα Γιάννινα δεν επαρκεί για τα τροχαία αν και πρωτοπορεί η περιοχή μας στους εθελοντές αιμοδότες.


Τα αποθέματα αίματος δεν καλύπτουν τις ανάγκες από τα τροχαία ατυχήματα.
Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα της 1ης ημερίδας, με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία και η σχέση της με τα τροχαία ατυχήματα (Ασφάλεια διαδικασίας συλλογής αίματος και αιμοπεταλίων - Χρήση και ασφάλεια αίματος)», που οργάνωσε χθες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ανατολής ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής.

Η Δ/ντρια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Όλγα Μαραντίδου ανέφερε πως «είναι γεγονός ότι έχουμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων. Τα περισσότερα από αυτά τα ατυχήματα απαιτούν κατά μέσο όρο 5 μονάδες αίμα, πλάσμα και αιμοπετάλια».
Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντική η μείωση των...

τροχαίων ατυχημάτων και η αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
• «Στην χώρα μας γενικά το επίπεδο αιμοδοσίας δεν είναι αυτό που θα θέλαμε, δηλαδή φθάνει μέχρι το 50%», ανέφερε η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του «Χατζηκώστα» κ. Αμαλία Γκιώκα.
Διευκρίνισε, όμως, ότι στην περιοχή μας είμαστε πρωτοπόροι, αφού «και στα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων η εθελοντική αιμοδοσία φθάνει στο 60%. Αυτό δεν μας ικανοποιεί και στόχος μας είναι το 100%».
Και πρόσθεσε ότι: «Ένας μεγάλος αριθμός αίματος συλλέγεται από το συγγενικό περιβάλλον, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται».
Κατά την κ. Γκιώκα «πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να αυξηθεί η εθελοντική αιμοδοσία, μέσω της σχετικής αγωγής στα σχολεία».
• Η Δ/ντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Ελευθερία Ζερβού παρατήρησε πως «η αιμοδοσία είναι ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας. Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας 18-65 ετών, μπορεί άφοβα να δίνει αίμα 3-4 φορές το χρόνο».

• Ο Υπαστυνόμος Α΄ Τροχαίας Ιωαννίνων κ. Επαμεινώνδας Ζήκος, υπογράμμισε ότι τον Μάρτιο μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στο Νομό Ιωαννίνων.
Προέβαλε βίντεο, κάνοντας επεξηγήσεις, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες-οδηγοί.
• Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Εθελοντών Ανατολής κ. Γιώργος Μανουσαρίδης είπε ότι «η αιμοδοσία για τον συνάνθρωπο είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης».
* * *
• Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων κ. Ανδρέας Παπιγκιώτης, ο Διοικητής του Τμήματος Κατσικά κ. Σταύρου, ο Αντιδήμαρχος Ανατολής κ. Βασίλης Χριστοφορίδης, η Πρόεδρος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα Γιάννινα κ. Μάρθα Παπαδοπούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Εθελοντών Ανατολής κ. Γιώργος Μανουσαρίδης.

Πηγή Πρωϊνός Λόγος.
Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/27/2010 12:59:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Το αίμα στα Γιάννινα δεν επαρκεί για τα τροχαία αν και πρωτοπορεί η περιοχή μας στους εθελοντές αιμοδότες."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες