ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πρόταση από τον Αλ. Φαρμάκη για απονομή αργυρού μεταλλίου σε Γιαννιώτες που εργάζονται στο CERN.
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταλλίων κ. Επ. Ριστάνη ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών κ. Αλέξανδρος Φαρμάκης, ζητά να κινηθεί η διαδικασία για την απονομή του «Αργυρού Μεταλλίου» του δήμου στους Γιαννιώτες ΚΟΚΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΜΑΝΘΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ οι οποίοι είναι φυσικοί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο CERN.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, που παραδόθηκε στις 7-4-2010, αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

Παρακαλώ να κινήσετε τη διαδικασία για την απονομή του «Αργυρού Μεταλλίου» του δήμου μας στους συμπολίτες μας ΚΟΚΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΜΑΝΘΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ οι οποίοι είναι φυσικοί στο Πανεπιστήμιό μας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο CERN. Το CERN είναι το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών του κόσμου για τη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης (Ελβετία), ιδρύθηκε το 1954 από 12 ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα συμπεριλαμβάνει 20 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, που αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Απασχολεί 6.500 επιστήμονες που αντιπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 διαφορετικές εθνότητες, που εργάζονται σ’ ένα χώρο όπου γράφεται η ιστορία.

Το έργο του CERN είναι:
-H καθαρή επιστήμη, η οποία μεταξύ των άλλων επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα πλέον θεμελιώδη ερωτήματα για τη Φύση, την κατανόηση των μυστικών της, την αποκάλυψη των νόμων της και άλλων όπως: Τι είναι η ύλη; Από πού προέρχεται; Πως συγκρατείται για να σχηματίσει άστρα, πλανήτες και ανθρώπινα όντα; Τι είναι η σκοτεινή ύλη; Yπάρχουν άλλες δυνάμεις στη φύση;

-Η εφαρμογή της τεχνολογίας αιχμής στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση των αυριανών επιστημόνων σε διάφορους τομείς.

- Η αποκάλυψη του «σωματιδίου του Θεού» που θα εξηγούσε πως η ύλη αποκτά μάζα και από το οποίο προήλθε το σύμπαν.

Η διαδικασία της απονομής του ««Αργυρού Μεταλλίου» θα μπορούσε να συνοδευτεί με την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από το έργο του CERN και παράλληλα θα μπορούσε μετά από συνεννόηση των τιμωμένων να γίνει επίσκεψή τους σε ορισμένα σχολεία της πόλης μας και συζήτηση με τους μαθητές. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω ότι οι μαθητές θα έλθουν πιο κοντά με την σύγχρονη επιστήμη και τους υπηρέτες της, θα προβληθούν και θ’ αναδειχθούν νέα πρότυπα και διαφέροντα στην κοινωνία μας και επί τέλους θ’ αρχίσει να δομείται μια ουσιαστική σχέση του δήμου μας με το Πανεπιστήμιο.

Θεωρώ ακράδαντα πως οι ανωτέρω δεν είναι οι μόνοι συμπολίτες μας επιστήμονες που συμβάλλουν στην ανάδειξη και προώθηση της γνώσης και την προβολή της πόλης μας, αλλά υπάρχουν και άλλοι σε άλλους τομείς που συμβάλουν ανάλογα τόσο στις θετικές επιστήμες, όσο και στις θεωρητικές, όπου μέσα από αυτές αναδεικνύεται το ιστορικό, φιλοσοφικό, κοινωνικό παρελθόν της πόλης μας και είναι χρέος μας όχι μόνο να τους επαινέσουμε, αλλά και να συμβάλλουμε στην ανάδειξη και προβολή του έργου τους μέσα στην τοπική μας κοινωνία. Άλλωστε κύριε πρόεδρε, πιστεύω πως οφείλουμε να πιστοποιήσουμε για ακόμη μία φορά ότι η πόλη μας κατέχει επάξια τον τίτλο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Στην προσπάθεια αυτή είμαι στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια, πέρα από αυτή που υποχρεούμαι ως μέλος της Επιτροπής και επιφυλάσσομαι να σας κάνω γνωστά και άλλα ονόματα συμπολιτών μας επιστημόνων που διέπρεψαν στην επιστήμη, την έρευνα και την προσφορά».

Πηγή Ηχώ Άρτας.
Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/22/2010 11:37:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Πρόταση από τον Αλ. Φαρμάκη για απονομή αργυρού μεταλλίου σε Γιαννιώτες που εργάζονται στο CERN."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες