ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το "Focus" τα κατάφερε, οι Γερμανοί δεν έρχονται...


Του Βαγγέλη Βαρδάκη
Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της Κρήτης χαρακτηρίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς του Ηρακλείου το πάγωμα των προκρατήσεων από τη γερμανική αγορά, που μέχρι σήμερα υπολογίζεται στο 5%, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις που κάνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, Νικηφόρος Λαμπρινός. Η ζημιά που έχει προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα, φαίνεται ότι έχουν επηρεάσει τους Γερμανούς πολίτες, που αναζητούν πακέτα διακοπών κατά προτίμηση στα Μικρασιάτικα παράλια της Τουρκίας.

H ολομέτωπη επίθεση προς τη χώρα μας από το έγκυρο πολιτικό περιοδικό «Focus» πριν από μερικές εβδομάδες, όταν στο εξώφυλλο του παρουσίαζε παραποιημένα το άγαλμα της Αφροδίτης να κάνει τη γνωστή άσεμνη χειρονομία, φαίνεται ότι...

έκανε τη ζημιά του στον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα στον τουρισμό της Ανατολικής Κρήτης.

Το περίεργο αυτό παιχνίδι, που συνέχισε η πλειονότητα των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων της Γερμανίας εις βάρος της Ελλάδας, δυστυχώς έχει επηρεάσει την κοινή γνώμη της χώρας, καθώς μέχρι σήμερα οι προκρατήσεις Γερμανών για καλοκαιρινές διακοπές στη χώρα μας και κυρίως στην Κρήτη έχουν φρενάρει στην κυριολεξία.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, Νικηφόρος Λαμπρινός, ο οποίος τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή σπέρνει νέα ανησυχία για την περαιτέρω πτώση που θα παρουσιάσει φέτος το τουριστικό προϊόν του νησιού μας.
«Αν κάνουμε σήμερα μια σύγκριση με τις προκρατήσεις που είχαμε το αντίστοιχο διάστημα το 2009 από Γερμανία, είμαστε στο -5% και αυτός είναι ο αντίκτυπος του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στις δύο χώρες. Το φοβόμασταν αυτό από την πρώτη στιγμή και τώρα το εισπράττουμε…».
Αυτό που εύχονται οι τουριστικοί παράγοντες είναι να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση, αναφορικά με τις προκρατήσεις το επόμενο διάστημα και σε αυτό οι ξενοδόχοι θα επιχειρήσουν να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις στα πακέτα διαμονής προς τους τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέθεσε ο κ. Λαμπρινός, το 2009 στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» αφίχθηκαν 414.000 Γερμανοί τουρίστες, όταν ακριβώς πριν από μια δεκαετία ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τα 850.000 άτομα.

Επισημαίνεται, μάλιστα, από τους τουριστικούς παράγοντες ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα από τη γερμανική αγορά, μοναδικός τρόπος αντίδρασης είναι να προσφερθούν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις από τα πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να δούμε και εβδομαδιαία πακέτα διακοπών που δεν θα ξεπερνούν τα 400 ευρώ (!)-all inclusive- για τους μήνες Μάιο και μέχρι τα μέσα του Ιουνίου.
Από τη ζημιά αυτή που έχει υποστεί ο τουρισμός της Ανατολικής Κρήτης, με τις μειωμένες προκρατήσεις από Γερμανία, αξίζει να επισημανθεί ότι το ισοζύγιο μερικώς αναμένεται να διορθωθεί από τις αυξημένες αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα, φέτος αναμένονται να κάνουν διακοπές στα βόρεια παράλια του Νομού Ηρακλείου περί τους 134.000 Ρώσους, όταν πέρυσι οι αφίξεις τους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν είχαν ξεπεράσει τα 115.000 άτομα. Βεβαίως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι φετινές προβλέψεις στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία προσεγγίζουν τον αριθμό του 2008.

«Και πάλι, όμως, η αύξηση αυτή που θα έχουμε φέτος από τη Ρωσία, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναπληρώσει την οικονομική ζημιά που θα υποστούμε με το -5% που καταγράφουμε ήδη από την αγορά της Γερμανίας, η οποία είναι και η παραδοσιακή χώρα μαζί με την Αγγλία, με τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών στο νησί. Το κακό είναι ότι οι οικονομικές συνέπειες από τις μειωμένες αφίξεις δεν θα καταγράψουν μόνο τα ξενοδοχεία αλλά και οι εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις, το τοπικό εμπόριο ευρύτερα στις τουριστικές περιοχές, που θα υποστούν επίσης οι τζίροι τους καθίζηση, και όλα αυτά εν μέσω μιας συνεχιζόμενης κρίσης, που μεταφράζεται σε ακόμα πιο περιορισμένα έξοδα για τον τουρίστα, ο οποίος έρχεται για διακοπές στο νησί μας» καταλήγει ο κ. Λαμπρινός. Τονίζεται τέλος, ότι στις… χρυσές εποχές της δεκαετίας του '80 μόνο στην Κρήτη έρχονταν για διακοπές 2,5 εκατομμύρια Αγγλοι, και άλλα 2,5 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες, νούμερα που σήμερα μοιάζουν εξωπραγματικά…

Το είδαμε στο iraklio web radio 2

Πηγή Η Τόλμη.Bookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/21/2010 09:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Το "Focus" τα κατάφερε, οι Γερμανοί δεν έρχονται..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες