ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δελτίο τύπου των πρώην εργαζομένων της Goodyear Hellas.


"Εμείς οι πρώην εργαζόμενοι της GOODYEAR HELLAS στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε μετά από 14 ολόκληρα χρόνια (28/03/2010), από τότε που παράνομα η εργοδότρια μας έκλεισε το εργοστάσιο της στην Σίνδο Θεσσαλονίκης (ήμασταν σχεδόν όλοι παρόντες, εκτός αυτών που έφυγαν από την ζωή), αποφασίσαμε την μαζική κάθοδο μας στην Αθήνα στις 20/04/2010 για να διαμαρτυρηθούμε αλλά και να παρακολουθήσουμε στον Άρειο Πάγο στις 09:30 (εμείς θα είμαστε από τις 08:00πμ) την αίτηση αναίρεσης που κάνει για μια ακόμη φορά, με κατάχρηση της δικαιοσύνης η πρώην εργοδότρια εταιρεία μας.

Εκείνο που μας ενοχλεί είναι η συμπεριφορά των Εθνικών Αρχών (που όταν αποφασίζει η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για κάτι που είναι υπέρ των εργοδοτών, όλοι σπεύδουν να θέσουν σε εφαρμογή μια τέτοια καταδικαστική για...

τους εργαζόμενους απόφαση.

Στη δικιά μας περίπτωση γιατί να χρειάζονται τόσα πολλά χρόνια ;;!!

Στη δικιά μας περίπτωση θέλουμε η Κυβέρνηση, τα κόμματα ,τα Μ.Μ.Ε , η δικαιοσύνη να σταθούν κοντά μας την στιγμή μάλιστα που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ο Άρειος Πάγος έβγαλαν τις απολύσεις μας άκυρες.

Όπως προαναφέραμε έχουν ήδη περάσει 14 χρόνια από τότε που η κερδοφόρα πολυεθνική GOODYEAR HELLAS (με κέρδη μιας μεσαίας τράπεζας σύμφωνα με τους οικονομολόγους), έκλεισε αιφνιδιαστικά και ενώ το προσωπικό της βρισκόταν σε άδεια, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο, στέλνοντας στην ανεργία 350 συναδέλφους μας.
Η απόλυση μας είχε τρομερό αντίκτυπο τόσο στην προσωπική όσο και εργασιακή μας ζωή και μοιραία μας οδήγησε στην ματαίωση του προσδοκώμενου συνταξιοδοτικού δικαιώματος, παρά τις τεράστιες εισφορές που πληρώναμε προς το ΙΚΑ (26-28 ασφαλιστική κλάση) και με προϋπηρεσία για τον καθένα 15-25 χρόνια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών σήμερα είναι οι μισοί από μας να έχουμε πάρει μειωμένες συντάξεις, ενώ οι άλλοι μισοί να κινδυνεύουν να μην βγουν ποτέ γιατί δεν έχουν τα 1.000 τελευταία βαρέα ένσημα, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας για ρύθμιση στο ασφαλιστικό.
Είμαστε αγανακτισμένοι γιατί όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούμε σε χιλιάδες εργαζόμενους ρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Ολυμπιακή, Ναυπηγία, Λιπάσματα κλπ) δηλαδή εκεί που υπήρχανε επιχειρηματικά και κομματικά συμφέροντα.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουμε πάνω από 9.000 ένσημα ( 5.000-6.000 βαρέα) και ο υπολογισμός της σύνταξης ζητούσαμε και ζητάμε να γίνει με τα καλύτερα 5 χρόνια της ασφαλιστικής μας κλάσης που είχαμε στη GOODYEAR.
Το κόστος αυτής της λύσης είναι απειροελάχιστο σε σχέση με την προσφορά μας στο ΙΚΑ.

Παρά την αρνητική στάση των φορέων της πολιτείας δεν το βάλαμε κάτω και με συνεχείς δικαστικούς αγώνες φθάσαμε στη δικαίωση μας.
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Το παράξενο της ιστορίας όπως εξελίσσεται στα 14 αυτά χρόνια είναι ότι το Εφετείο Αθηνών με απόφασή του ενώ μας δικαιώνει εκδικάζοντας μισθούς υπερημερίας επτά (7) μηνών στην συνέχεια συμψηφίζει το ποσό αυτό με την αποζημίωση απόλυσης και έτσι οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν σχεδόν τίποτα και μάλιστα οι περισσότεροι θα χρωστάνε!!!
Εδώ ταιριάζει η παροιμία «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι».
Γι αυτό τον λόγο κάνουμε αναίρεση στις 20 Απριλίου και ζητάμε πίσω την αποζημίωση μας.

Ήδη ξεκινήσαμε τις πρώτες καταγγελίες προς το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας για να κολληθούν τα ένσημα 7 μηνών (Αύγουστος 96-Φεβρουάριος 97) που μας επιδίκασε το Εφετείο και έτσι με τον τρόπο αυτό η προσφορά μας στο «κορβανά» του ΙΚΑ συνεχίζεται και θα είναι πολλαπλάσια από το όφελος που θα έχουμε με την ρύθμιση.
Θέλουμε να φωνάξουμε όσο γίνεται πιο δυνατά και να καταγγείλουμε για ακόμα μια φορά την πρώην εργοδότρια εταιρεία που με την ανοχή της Δικαιοσύνης ( καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων, συνεχείς αναβολές, αναιρέσεις και οτιδήποτε νομικό άλλο κατασκεύασμα) , με αποκλειστικό σκοπό την καθυστέρηση της δικαίωσής μας.

Καλούμε λοιπόν την Ελληνική δικαιοσύνη να μην αφήσει η υπόθεση της GOODYEAR HELLAS να πάρει από το «άρωμα» της SIEMENS και να κλείσει κάθε «παράθυρο» στην παράνομη πολυεθνική, για να αλλοιώσει ή να μετατρέψει τις καταδικαστικές γι΄αυτήν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Αρείου Πάγου...

Μέχρι τώρα έχουν γίνει 17 συνολικά δικαστήρια, έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ακόμη δεν έχουν γίνει πράξη αυτές οι αποφάσεις.
Γι’ αυτό τον λόγο στις 20 Απριλίου κατεβαίνουμε μαζικά στην Αθήνα για να παραστούμε τόσο στον Άρειο Πάγο όσο και στο υπουργεία Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας για να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας και τους φόβους μας γι’ αυτό το ατέλειωτο σήριαλ απονομής της δικαιοσύνης.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση εμείς οι παράνομα απολυμένοι της GOODYEAR στην τελευταία Γεν. Συνέλευση στις 28/03/2010 αποφασίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας όσα χρόνια και αν περάσουν.
Με διαδηλώσεις, καταλήψεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση μας, και την εκτέλεση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του Αρείου Πάγου.

Καλούμε την Τρίτη 20 Απριλίου 2010 και ώρα 08:30 έξω από το Άρειο Πάγο τα Μ.Μ.Ε., Πολιτικά κόμματα, Γ.Σ.Ε.Ε. , ΑΔΕΔΥ, Ε.Κ.Α., ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία, για συμπαράσταση γιατί πιστεύουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα πρέπει επιτέλους να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Η δική μας δικαίωση είναι δικαίωση και όλων των εργαζομένων!!"

Για τους παράνομα απολυμένους της GOODYEAR

Πηγή Φρέκο πράμα.


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/20/2010 10:53:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Δελτίο τύπου των πρώην εργαζομένων της Goodyear Hellas."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες