ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Απριλίου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Kάποτε υπήρχαν και...ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ...Κάποτε ακόμη και στα πιο απόμακρα χωριά της ελληνικής επικράτειας οι γέροντες κάτοικοι λαχταρούσαν την ώρα για να δουν κάποια παιδιά με τα χακί ή τα μπλε να ανηφορίζουν προς τα μέρη τους. Αν δεν τους έβλεπαν τη μια μέρα, την άλλη σίγουρα θα έκαναν το πέρασμα τους για να τους σφίξουν το χέρι, για να τους χαιρετίσουν. Αυτό τους έκανε να μην αισθάνονται μόνοι.

Καλλιεργούνταν μέσα τους η αυτοπεποίθηση πως δεν τους ξέχασε η πολιτεία και η ασφάλεια ότι κάποιοι, στο μέτρο του δυνατού, θα φυλάνε τα χώματα που πατούν, τα χωράφια που καλλιεργούν, ολόκληρο το βιός τους. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από έναν που έχει μέσα του καρδιά, να βλέπει το χαμόγελο στα χείλη των μετρημένων παππούδων και γιαγιάδων που ηρωικά κρατάνε γερά ότι έχει απομείνει από ελληνικό χρώμα στα παραμεθόρια τμήματα της...

πατρίδας μας.
Πέραν αυτού, τα παιδιά αυτά, που μεγάλωσαν πλέον και πλησιάζουν τα 45, με ανεξάντλητους ελέγχους στα σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, συνέτειναν ώστε πολλοί πολίτες αυτού του τόπου να μάθουν που βρίσκονται τα απαραίτητα έγγραφα στο αυτοκίνητο τους και να διακρίνουν την άδεια κυκλοφορίας, το ασφαλιστήριο και το δίπλωμα. Ταυτόχρονα αυτοί οι πολίτες καταλάβαιναν και αισθάνονταν ένα, ας πούμε, μικρό αίσθημα ασφάλειας όταν κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο και συναντούσαν τα «παιδιά» στο δρόμο.

Κύριο μέλημα τους ήταν βέβαια ο εντοπισμός και η σύλληψη λαθρομεταναστών. Συνάνθρωποι μας από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, εδώ και χρόνια, μεταναστεύουν και αναζητούν την τύχη τους στη χώρα μας. Τα παιδιά με τα μπλε και τα χακί υπέρβαλλαν εαυτούς για να προστατέψουν τα σύνορα της χώρας και ταυτόχρονα αρκετά απ’ αυτά έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο και το φιλότιμο του Έλληνα παρέχοντας τους τροφή, ένδυση, ακόμη και ψυχολογική στήριξη. Συνέβαλλαν με την παρουσία τους στην αρμονική συμβίωση αλλοδαπών και Ελλήνων, καθώς επίσης και στην ομαλή, όσο καθίσταται εφικτό, εργασιακή σχέση τους.

Τα παιδιά με τα μπλε και τα χακί διέθεταν, μόρφωση, επαγγελματισμό και μια διαφορετική ποιότητα που τους έκανε να ξεχωρίζουν. Αν κάποτε είχαν ουσιαστική, εμφανή παρουσία, σήμερα τα καθήκοντα τους έχουν γενικευτεί και ο επιτυχημένος τους θεσμός έχει απαξιωθεί πλήρως. Σ’ αυτό βοήθησαν και κάποια «καλά παιδιά» εκ των έσω κινούμενα από ιδιοτέλεια, ενώ κάποια άλλα αλλοιώθηκαν παρασυρμένα από το σύστημα.
Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης παραμένει επίκαιρο και σοβαρό, ασχέτως αν την καθημερινότητα μας απασχολεί το ΔΝΤ και το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Οι γέροντες και οι γριούλες, όπως και οι κάτοικοι πολλών περιοχών έμειναν με ένα παράπονο. Γιατί κάποτε υπήρχαν… Συνοριακοί Φύλακες.

Πηγή anemomilosBookmark and Share
Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 4/29/2010 07:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Kάποτε υπήρχαν και...ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες