ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

1,3 δισ. ευρώ για νέους εξοπλισμούς.


Αργά, αλλά σταθερά συνεχίζονται οι αμυντικές προμήθειες από χώρες που συμμετέχουν στο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας! Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι «θα ήταν παράδοξο σε αυτήν τη χρονική περίοδο να μιλάμε για περαιτέρω εξοπλισμούς», η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, έχοντας «λευκή επιταγή» από τη ΝΔ, προχωράει σε αγορές ύψους 1,3 δισ. ευρώ από Γερμανία και ΗΠΑ, ενώ περιμένουν στη «γωνία» Γαλλία και Ρωσία. Συγκεκριμένα, ήδη αποφασίστηκε η αγορά:

-Δύο επιπλέον γερμανικών υποβρυχίων ύψους 1 δισ. ευρώ.
-Ανταλλακτικών για τα F-16 από τις ΗΠΑ, ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων.
-Και τώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία η αγορά πυρομαχικών για τα νέα άρματα μάχης (12.000 από τη Γερμανία και 3.000 από τις ΗΠΑ) ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ, η Γερμανία την περίοδο που αντιδρούσε σφόδρα στο...

πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ελάμβανε επιπρόσθετα «δώρα» από την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη του γερμανικού ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα:
Αποδέχτηκε την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής» με τα γνωστά τεχνικά προβλήματα, που ενώ κόστισε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία (HDW) το κοστολογεί σήμερα 300 εκατομμύρια ευρω!
Ικανοποίησε το αίτημα των Γερμανών να λάβουν εντός του 2010 μία μεγάλη δόση χρημάτων (300 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το υπουργείο Αμυνας είχε αρχικά συμφωνήσει χρονοδιάγραμμα πληρωμών σε βάθος εννιά ετών που δεν θα υπερέβαινε τα 200 εκατομμύρια ανά έτος.

Το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχτηκε τη γερμανική απαίτηση να επιβαρυνθεί το κόστος των 117 εκατομμυρίων ευρώ των υλικών που είχαν ήδη αγοραστεί για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων 209 που τελικώς ακυρώθηκε! Ωστόσο, η κυβέρνηση, για να αποφύγει τις επικρίσεις, βάφτισε «ανταλλακτικά» τα συγκεκριμένα υλικά που υποτίθεται θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των υποβρυχίων 209 όσο αυτά βρίσκονται εν δράσει. Πάντως, εξειδικευμένοι τεχνίτες του ναυπηγείου Σκαραμαγκά θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα υλικά είναι εντελώς άχρηστα για το Πολεμικό Ναυτικό διότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά!!
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη-καταγγελία του Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ, Γάλλου ευρωβουλευτή και ηγέτη των Πρασίνων, ότι όπως του εκμυστηρεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του είπαν ότι για να τον βοηθήσουν θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει τα συμβόλαια για τους εξοπλισμούς που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή! Αν όντως ευσταθούν οι αποκαλύψεις Κον - Μπεντίτ, ο Ν. Σαρκοζί εννοούσε την αποπληρωμή των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την υλοποίηση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που ελήφθησαν επί κυβέρνησης Καραμανλή για αγορά επιπλέον 15 ελικοπτέρων Super Puma ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ και κυρίως των φρεγατών FREMM που αναμένεται να αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ.

Οι φρεγάτες
Ειδικότερα, για το πρόγραμμα κατασκευής στα ναυπηγεία Ελευσίνας τεσσάρων φρεγατών FREMM η Γαλλία δίνει μεγάλη σημασία. Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη βδομάδα στην καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας FREMM στα γαλλικά ναυπηγεία, ανάμεσα στην ολιγομελή αντιπροσωπεία που υποδέχτηκε τον Ν. Σαρκοζί ήταν και ο Ν. Ταβουλάρης, ιδιοκτήτης του ναυπηγείου Ελευσίνας. Υπέρ της άμεσης έναρξης υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος έχει ταχθεί ο Θ. Πάγκαλος και έχει συμφωνήσει στη Βουλή η Λούκα Κατσέλη ύστερα από σχετική επισήμανση του Γ. Καρατζαφέρη. Ωστόσο, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι πραγματικές προθέσεις του Χ. Παμπούκη που, αν και γαλλοτραφής, δεν έχει κάνει την τελική εισήγησή του στον Γ. Παπανδρέου σχετικά με την τύχη των FREMM. Εκτός από τη Γαλλία, σε στάση αναμονής βρίσκεται και η Ρωσία, καθώς περιμένει την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας για την προμήθεια 450 ΤΟΜΑ ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει παρέμβαση από το Κρεμλίνο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθ’ ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Αμυνας μέσω εσωτερικών σημειωμάτων σπεύδουν να προαναγγείλουν την ακύρωση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Αμυντικές προμήθειες. «Λευκή επιταγή» από τη ΝΔ.
«Λευκή επιταγή» από τη ΝΔ για τις αμυντικές προμήθειες! Την έδωσε ο Κ. Τασούλας, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στον Β. Βενιζέλο κατά την «κεκλεισμένων των θυρών» συζήτηση στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής για την αγορά ανταλλακτικών για τα F-16 ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα ο υπουργός Αμυνας ευχαρίστησε τον Κ. Τασούλα για το αναπάντεχο δώρο που του έδωσε...
Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, ο Κ. Τασούλας ξάφνιασε με την παρέμβασή του λέγοντας πως ό,τι και εάν αποφασίσει ο υπουργός Αμυνας θα επικριθεί από τα ίδια άτομα, είτε αγοράσει είτε δεν αγοράσει ανταλλακτικά για τα F-16. Στηριζόμενος πάνω στην καινοφανή αυτή άποψή του, ο Κ. Τασούλας παρότρυνε τον Β. Βενιζέλο: «Αρα, αφού θα σας επικρίνουν ούτως ή άλλως, προτείνω να επιλέξετε την αποτελεσματικότητα».

Βέβαια, ούτε ο Κ. Τασούλας, αλλά και ουδείς άλλος εκ των βουλευτών που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη υποεπιτροπή της Βουλής ζήτησε να μάθει από τους παριστάμενους πτεράρχους αν για τη συγκεκριμένη αγορά-μαμούθ ανταλλακτικών ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων έχει προηγηθεί οικονομοτεχνική μελέτη, πόσο θα αυξηθεί η διαθεσιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών και για πόσο χρονικό διάστημα.
Προφανώς πρόκειται για «ψιλά γράμματα», τόσο για την Αεροπορία όσο και για τη Βουλή!

Δήμος Βερύκιος
Έθνος online


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/11/2010 11:51:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "1,3 δισ. ευρώ για νέους εξοπλισμούς."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες