ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η ΕΚΤ αγόρασε κρατικά ομόλογα αξίας 16,5 δισ. ευρώ, για να στηρίξει το ευρώ.


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποκάλυψε ότι αγόρασε κρατικά ομόλογα 16,5 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των οικονομιών της ευρωζώνης.

Παράλληλα η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα προσκαλέσει τις τράπεζες να καταθέσουν ρευστό στην κεντρική τράπεζα για μια εβδομάδα, προκειμένου να απορροφήσει ρευστότητα και να αποτρέψει πληθωρισμό. Η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης έδωσε από την Φρανκφούρτη τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα «εξουδετέρωσης» της πλεονάζουσας ρευστότητας που θα μπορούσε να δημιουργηθεί με τις αγορές κρατικών ομολόγων. Διευκρίνισε ότι θα αρχίσει να λαμβάνει τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις των...

τραπεζών για πρώτη φορά από αύριο. Το ρευστό θα συγκεντρώνεται σε δημοπρασία κυμαινόμενου επιτοκίου, με μέγιστο επιτόκιο προσφορά το 1% και οι καταθέσεις θα είναι διαθέσιμες ως εγγυήσεις στις επιχειρήσεις επαναχρηματοδότησης. Ανήγγειλε ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλη τέτοια επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα.

Η ΕΚΤ είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε αγορές κρατικών και εμπορικών ομολόγων στο πλαίσιο της προσπάθειας σταθεροποίησης των αγορών. Δεν είχε γνωστοποιήσει το μέγεθος της παρέμβασης μέχρι σήμερα, που ανακοίνωσε ότι οι αγορές ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, στα 16,5 δισ. ευρώ. Η ΕΚΤ δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι αγορές 16,5 δισ. ευρώ επικεντρώθηκαν στα ομόλογα των κρατών που έχουν υποστεί τα περισσότερα πλήγματα από την κρίση και ειδικά την Ελλάδα.

Πηγή Εnet gr

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/18/2010 12:27:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η ΕΚΤ αγόρασε κρατικά ομόλογα αξίας 16,5 δισ. ευρώ, για να στηρίξει το ευρώ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες