ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

«Κληρώνει» 16 Ιουνίου για την ΣΒΕΚΗ. Στον πλειστηριασμό, αφού άλλη λύση δεν υπάρχει.


-Η τιμή πρώτης προσφοράς ξεπέρασε τα 4 εκ. ευρώ από μόλις 700.000 ευρώ που είχε οριστεί, με παρέμβαση των μετόχων.

Η επαναλειτουργία της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Κρέατος Ηπείρου, με ... άγνωστο ιδιοκτησιακό καθεστώς επαφίεται στο αποτέλεσμα του πλειστηριασμού που έχει οριστεί για τις 16 Ιουνίου, αφού λύση μέσω της δανειοδότησης από την Αγροτική τράπεζα και την εγγύηση του δημοσίου, δεν προκύπτει και πλέον είναι δώρον, άδωρον αφού η κατάσταση δεν αναστρέφεται στην επί δίμηνο κλειστή επιχείρηση.

Το θετικό, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, είναι ότι οι μέτοχοι με παρέμβαση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων πέτυχαν να αυξηθεί η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού από τις 700.000 ευρώ που ήταν αρχικά σε κάτι παραπάνω από 4 εκ. ευρώ, ποσό που ίσως αυξηθεί και έτσι θα πληρωθούν κατά σειρά οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί σε μεγάλο ποσοστό, το δημόσιο, ασφαλιστικές εισφορές και...

προμηθευτές, αλλά και η τράπεζα η οποία έχει λαμβάνειν 5,6 εκ. ευρώ από δάνεια.

Καλύτερη λύση εκ των πραγμάτων
Ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Πίνδος», που κατέχει το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών στη ΣΒΕΚΗ, Μιχάλης Κασσής δηλώνει ότι είναι...αναγκαστικά μονόδρομος ο πλειστηριασμός και ίσως να αποτελέσει και την καλύτερη λύση για το μέλλον της επιχείρησης, εφόσον περάσει σε ένα νέο συνεταιριστικό σχήμα, αλλά με διαφορετική οργάνωση και στόχευση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεργαστούν, βάζοντας χρήματα και όχι μόνο να μένουν στα λόγια, οι Ενώσεις, οι χοιροτρόφοι και οι κτηνοτρόφοι, δηλώνει ευθέως και προσθέτει ότι για τα λάθη που οδήγησαν τη ΣΒΕΚΗ στο λουκέτο, υπάρχουν υπαίτιοι οι οποίοι δεν έδωσαν ποτέ λόγο...
Ερωτηθείς αν η δανειοδότηση με 3 εκ. ευρώ από την ΑΤΕ θα έδινε λύση, αφού στηλίτευσε τη στάση των αρμοδίων υπουργών οι οποίοι ούτε συνάντηση δεν όρισαν ακόμη, ξεκαθάρισε ότι «αυτό μπορούσε να πετύχει εφόσον η ΣΒΕΚΗ δεν σταματούσε τη λειτουργία και ανταποκρίνονταν και οι άλλοι μέτοχοι ή συμμετείχαν και οι παραγωγοί, όπως προτάθηκε δηλαδή, αλλά ήταν αργά. Τουλάχιστον, τόνισε, μετά το πλειστηριασμό η επιχείρηση θα μπορεί να κάνει νέο ξεκίνημα απαλλαγμένη από τα χρέη».

Η «Πίνδος» θα αποφασίσει την στάση της.
Η δύσκολη απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει στον πλειστηριασμό η «Πίνδος» αναμένεται να ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα και ανάλογα να επικυρωθεί και από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Πτηνοτροφικού. Θα επιδιωχθεί να υπάρξει συνεργασία και με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων και με τους παραγωγούς για να έχει νόημα η συμμετοχή στον πλειστηριασμό, όμως τίποτε δεν είναι ακόμη σαφές. Ο πρόεδρος της «Πίνδος» σημειώνει επίσης ότι ακόμη κι αν καταλήξει η επιχείρηση σε ιδιώτη, το τίμημα μπορεί να ανέβει κατά πολύ και να καλυφθούν όλες σχεδόν οι απαιτήσεις και οφειλές, αν και μπορεί να αποκτηθεί από ένα υγιές, αυτή τη φορά και με άλλη προοπτική, συνεταιριστικό σχήμα και πάλι, ώστε να υπάρχει ένας φορέας που θα στηρίζει την κτηνοτροφία. Τούτο σημαίνει λιγότερο προσωπικό και λειτουργία όχι απλά ως σφαγείου, αλλά με τυποποίηση και εμπορία επώνυμου και ποιοτικού ντόπιου κρέατος, κατά τα πρότυπα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.

Με καλή τιμή εκκίνησης ο πλειστηριασμός.
Οι δυο πρώτοι πλειστηριασμοί, που ήταν αποτέλεσμα αιτήσεων από χοιροτρόφους οι οποίοι έχουν λαμβάνειν συνολικά ποσά άνω των 2 εκ. ευρώ, ανακόπηκαν και ταυτόχρονα ζητήθηκε με βάση εκτίμηση που είχε γίνει η διόρθωση της τιμής πρώτης προσφοράς που είχε οριστεί στις 700.000 ευρώ, αφού τόσα χρήματα μπορεί να είναι η αξία μόνο του οικοπέδου. Τελικά η διόρθωση έγινε από το Πρωτοδικείο, γεγονός που χαρακτηρίζει σημαντικότατο ο κ. Κασσής, και ορίστηκαν δυο νέοι πλειστηριασμοί, ο πρώτος στις 2 Ιουνίου για την κινητή περιουσία, δηλαδή αυτοκίνητα και μηχανήματα με τιμή εκκίνησης 210.000 ευρώ από 70.000 ευρώ και ο κύριος πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου και συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον.

Για το οικόπεδο η πρώτη τιμή ορίστηκε στις 526.946 ευρώ, για τα βιομηχανικά κτίσματα στο 1.634.058 ευρώ, για τον μηχανολογικό εξοπλισμό 1.866.666 ευρώ και 49.020 ευρώ για το ποιμνιοστάσιο, δηλαδή συνολικό ποσό 4.070.000 ευρώ περίπου το οποίο ανταποκρίνεται στην εν πολλοίς στην αξία της εταιρείας και βεβαίως μπορεί να αυξηθεί. Πάντως η στάση που θα κρατήσει η Αγροτική τράπεζα η οποία έχει λαμβάνειν 5,6 εκ. ευρώ από δάνεια, ίσως κρίνει πολλά...

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/13/2010 08:48:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "«Κληρώνει» 16 Ιουνίου για την ΣΒΕΚΗ. Στον πλειστηριασμό, αφού άλλη λύση δεν υπάρχει."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες