ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

17 Μαΐου 1914: Υπογραφή Πρωτοκόλλου Κέρκυρας.


To πρωτόκολλο της Κερκύρας, που υπεγράφη στις 17 Μαΐου του 1914 και παρείχε καθεστώς πλήρους αυτονομίας στη μαχόμενη Βόρειo Ήπειρο, αποτελεί την πρώτη διεθνή αναγνώριση του Βορειοηπειρωτικού Zητήματος.

Ο αιώνας που παρήλθε έκτοτε, παρά την κοσμογονία που επέφερε στην Ευρωπαϊκή και όχι μόνο, γεωπολιτική σφαίρα, δεν δικαίωσε, για λόγους που δεν είναι του παρόντος, τους πόθους του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και ταυτόχρονα υπέβαλε την εθνική του αντοχή σε ματωμένη δοκιμασία. Στην παρούσα, αναντίρρητα κρίσιμη ιστορική συγκυρία, το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, με πυλώνες του, την απαίτηση για πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των...

αδελφών μας και τη συνακόλουθη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδος, στην ευαίσθητη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Με δεδομένη την πάγια στοχοθεσία της Αλβανίας για πλήρη συρρίκνωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, προβάλλει αναπόδραστα η αναγκαιότητα, για την σφυρηλάτηση της ενότητος και του αγωνιστικού φρονήματος των αδελφών μας και κυρίως για την υιοθέτηση από την Ελληνική Πολιτεία Εθνικής Στρατηγικής στο Βορειοηπειρωτικό. Μιας Στρατηγικής που θα επιτρέψει στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό να παραμείνει και να αναπτύξει όλες τις δημιουργικές του δυνάμεις στις πατρογονικές εστίες, σε εύθετο δε χρόνο, να επιστρέψει ισχυρός στο προσκήνιο της Ελληνικής Ιστορίας και να διεκδικήσει με ελεύθερη βούληση και με την αποφασιστική συμπαράσταση της Μητρός Ελλάδος, κάθε δικαίωμα που απορρέει από τη διεθνή έννομη τάξη.

Η 17 Μαΐου του 1914 αποτελεί ασφαλή οδοδείκτη σε αυτόν τον αγώνα.
Γιατί, Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη!
Το ΚΔΣ της Σ.Φ.Ε.Β.Α

ΥΓ: Υπενθυμίζουμε ότι η Ι.Μ. Κονίτσης, διοργανώνει στις 16/5 στο Δελβινάκι εκδηλώσεις για την επέτειο. Επικοινωνείστε με τα γραφεία της ΣΦΕΒΑ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα για πληροφορίες και τρόπο συμμετοχής.


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/11/2010 06:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "17 Μαΐου 1914: Υπογραφή Πρωτοκόλλου Κέρκυρας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες