ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πρώτος στα χρέη ο νομός Ιωαννίνων. Σε 18.811 ανέρχονται οι οφειλέτες προς το δημόσιο στην περιοχή της Ηπείρου.


Σε 18.811 υπολογίζονται οι οφειλέτες στην περιοχή της Ηπείρου προς την εφορία και οι υποχρεώσεις τους προς το κράτος ανέρχονται σε 187 εκ. ευρώ. Από αυτούς, στο νομό Ιωαννίνων εντοπίζονται 7.603 με χρέη 75 εκ ευρώ, ακολουθούν η Άρτα με 3.658 και οφειλές 59 εκ. ευρώ, η Πρέβεζα με 5.735 και 36 εκ. ευρώ, και τέλος η Θεσπρωτία με 1.815 και 17 εκ. ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε σχέση με τους άλλους νομούς της Ηπείρου, η Πρέβεζα κατέχει τη δεύτερη θέση σε αριθμό οφειλετών αφού ο αριθμός είναι διπλάσιος από τους οφειλέτες της Θεσπρωτίας και τριπλάσιος από τους οφειλέτες της Άρτας. Βλέποντας το θέμα πληθυσμιακά τα στοιχεία αυτά είναι...

ιδιαίτερα ανησυχητικά αφού δείχνουν ότι περίπου το 10% του πληθυσμού χρωστά στην εφορία. Αξίζει να σημειώσουμε το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ακολουθήσει την πολιτική «καρότο και μαστίγιο» για όλους τους οφειλέτες, ο αριθμός πανελλαδικά υπολογίζεται σε 827.396 που έχουν οφείλουν στο Δημόσιο περισσότερα από 23 δισ. ευρώ.

Έτσι, μετά την απόφαση να δοθεί έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις για όλους όσοι σπεύσουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το χρέος τους στην Εφορία ως το τέλος Μαΐου ή να συμφωνήσουν στην τμηματική καταβολή του, τώρα το υπουργείο Οικονομικών απειλεί με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και εισοδημάτων από ενοίκια.
Το διάστημα αυτό όλες οι Εφορίες υπό το συντονισμό του ΚΕΠΥΟ προχωρούν σε εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων των οφειλετών, που σημαίνει ότι καταγράφονται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως επίσης ελέγχονται και οι λογαριασμοί καταθέσεων που διαθέτουν στις τράπεζες.
Αν όσοι οφειλέτες, παρά τις ειδοποιήσεις της Εφορίας όπου ανήκουν να προσέλθουν, προκειμένου να διακανονίσουν τα χρέη τους, διασταυρωθούν ότι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία με φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και συνεχίζουν να αδιαφορούν, τότε θα ακολουθείται η διαδικασία της δέσμευσης τόσο σε επίπεδο ακίνητης περιουσίας όσο και σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, μέχρι του ποσού βεβαίως της συνολικής οφειλής.

Όλα τα παραπάνω τα προβλέπει ούτως ή άλλως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Το ποσό των οφειλών ισοδυναμεί με το πακέτο μέτρων λιτότητας που επέβαλε στην κυβέρνηση και στη χώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αντιστοιχεί στο 10% του ΑΕΠ! Το έργο της είσπραξης των χρεών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΔΝΤ, θα αναλάβουν οι εφορίες (ΔΟΥ), οι οποίες θα μετατραπούν σε «εισπρακτικά κέντρα» και θα αποκοπούν από τους μηχανισμούς φοροελέγχων.

Το ελεγκτικό έργο και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα ασκούνται κεντρικά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο μετατρέπεται σε «φορολογική αστυνομία». Εξάλλου στις 13 περιφέρειες που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη» θα υπάρχουν φοροελεγκτικά κέντρα.
Έτσι το ΣΔΟΕ και το νέο σώμα ελεγκτών της Εφορίας θα αποκτήσουν νέα υπόσταση και ρόλο και θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν επί τόπου πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και μάλιστα να τα εισπράττουν (π.χ., από καταστήματα ή επιχειρήσεις).

Πηγή Νέοι Αγώνες Ηπείρου


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/06/2010 11:09:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πρώτος στα χρέη ο νομός Ιωαννίνων. Σε 18.811 ανέρχονται οι οφειλέτες προς το δημόσιο στην περιοχή της Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες