ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δωρεάν παιδεία; Α... σαν και αυτή με τα σεμινάρια 400 ωρών!

Πληρώνονται οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές από το κράτος ή όχι;
Γιατί αν δεν πληρώνονται, να βγούν να μας το πούν. Aν πάλι ναι, τότε για ποιό λόγο ξαναπληρώνονται για να κάνουν σεμινάρια σε συνεργασία με "ιδιωτικές οργανώσεις-συλλόγους" μέσω των ΚΕΚ των Πανεπιστήμιων και μάλιστα σε δημόσια κτήρια;

Αντιγράφω (όπου υπάρχει υπογράμμιση είναι link) από το site της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που στην αρχική της σελίδα, στην ταυτότητα λέει: H Ε.Ε.Φ. είναι Επιστημονικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπεί τους Έλληνες επιστήμονες της Φυσικής, των Τεχνολογιών Φυσικής και Επικοινωνιών και άλλων σχετιζόμενων κλάδων.

Αυτός ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος λοιπόν παρακάτω γράφει: Η Ε.Ε.Φ στα πλαίσια της επιμόρφωσης των μελών της και μη συνεχίζει και αυτή τη χρονιά την επιτυχημένη πορεία της στον τομέα Εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ...../ To ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, οργανώνει ετήσια εξειδίκευση.../ Στο σεμινάριο θα διδάξουν Kαθηγητές από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς επίσης και Kαθηγητές και Eρευνητές από άλλα Πανεπιστήμια της Χώρας.../ -Ημέρες διεξαγωγής των μαθημάτων είναι το Σάββατο και Κυριακή 9πμ-16:00μμ. Στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.../ Για εγγραφή, προκαταβολή 700€ ,και εξόφληση 700€ ,με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Συνολικό κόστος 1400 € για μη Φυσικούς, για Φυσικούς μέλη της Ε.Ε.Φ 1300 €.../
Καλά, εσείς...

θα κάνετε επιμορφωτικά σεμινάρια και μάλιστα σε Δημόσιο κτήριο ( 1ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ) και θα πληρωθείτε κιόλας; Τι είναι τα σχολειά; Μαγαζιά σας;

Βέβαια (για να είμαστε και αντικειμενικοί) την άδεια της πραγματοποιήσης αυτών των σεμιναρίων στα Δημόσια σχολεία την έδωσε ο Ειδ. Γραμματέας του Υπ. Παιδείας (απόφαση 46053/Γ6/27-4-2010 Ειδ. Γραμματέα), αν και η Υφυπουργός Παιδείας είχε δεσμευτεί για το οριστικό τέλος αυτής της κατάστασης.

Που μετά από "φωνές" και αντιδράσεις της Δ.Ο.Ε. (Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας), η Υπουργός Παιδείας έδωσε μια έγγραφη απάντηση, η οποία είναι..."άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" (εντελώς επιεικής χαρακτηρισμός).
Δείτε την απάντηση.

Η οποία Δ.Ο.Ε. μετά με την σειρά της ξαναέβγαλε ανακοίνωση που καλεί τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Δ/ντές των σχολείων να αρνηθούν την πραγματοποίηση των πρακτικών ασκήσεων στο Δημόσιο Σχολείο.

Με λίγα λόγια η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι κατάργησε τα σεμινάρια ως προσόν διορισμού, με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, αλλά ότι αφήνει μια ...μεταβατική περίοδο. Στην πράξη, μετά τη μεταβατική περίοδο όλα είναι ανοιχτά!
Εφόσον το υπουργείο κατηγορηματικά δηλώνει ότι «η κατάργηση των σεμιναρίων ως προσόν διορισμού δεν συνεπάγεται όμως και απαγόρευση διοργάνωσής τους από τα Πανεπιστήμια ή από άλλους φορείς με ή χωρίς πληρωμή»(!) και εφόσον αναμένεται η εφαρμογή του λεγόμενου «πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας» (που σημαίνει ότι ο καθένας μετά το πτυχίο του θα χρειάζεται να περνάει και πρόσθετες διαδικασίες «πιστοποίησης» ως «προσόντα διορισμού», που λέει και το υπουργείο).

Στην πράξη, τα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν να πουλούν ελπίδες επαγγελματικής αποκατάστασης σε άνεργους εκπαιδευτικούς. Αλλωστε, τα συγκεκριμένα σεμινάρια, εκτός από περαιτέρω υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής καθώς παρέχουν «ειδίκευση» η οποία θα έπρεπε να είναι υπόθεση πανεπιστημιακών σπουδών, αποτελούν ένα πρώτης τάξης πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας για τα πανεπιστήμια.

Τελικά για να έρθουμε και στο "ρεζουμέ", τα λεφτά ποιός τα παίρνει; Η Ε.Ε.Φ., ή οι καθηγητές; Θα βρεθεί κάποιος να απαντήσει; Μάλλον μεγάλη σημασία θα είχαν οι τοποθετήσεις επί του θέματος του τωρινού Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων αλλά και των υποψηφίων για τη θέση.

Και αυτό γιατι μόνο για αυτό μπορούμε να αναρωτηθούμε και όχι για τη δωρεάν παιδεία.

Πηγές και πληροφορίες:
Ε.Ε.Φ.

alfavita gr

e-sos online

Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/12/2010 07:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

2 σχόλια for "Δωρεάν παιδεία; Α... σαν και αυτή με τα σεμινάρια 400 ωρών!"

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την επισκεψή σας στο yoyopedia.blogspot.com και για την εγγραφή σας στους αναγνώστες μας!

  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ admin. ΕΜΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ , ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες