ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απλούστευση διαδικασιών στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα.


Σχέδιο απλούστευσης του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για ευκολότερη συμμετοχή, λιγότερη γραφειοκρατία και απλούς δημοσιονομικούς κανόνες στα ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος είναι τα ερευνητικά προγράμματα να είναι διαφανή και ελκυστικά για τους καλύτερους ερευνητές και τις καινοτόμες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και πέραν αυτής, ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως το επιστημονικό δυναμικό και να ενισχυθεί η ανάπτυξη μετά την πρόσφατη κρίση. Το πρώτο σκέλος της στρατηγικής της ΕΕ αφορά το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και περιλαμβάνει βελτιώσεις όπως...

καλύτερα πληροφοριακά συστήματα, συνεκτική εφαρμογή των κανόνων για τον λογιστικό έλεγχο, καλύτερα δομημένες προκηρύξεις, κ.ά. Το δεύτερο σκέλος καλύπτει τους δημοσιονομικούς κανόνες και προβλέπει, μεταξύ άλλων, μέτρα για τη διεύρυνση της "μεθοδολογίας μέσου κόστους" ώστε να μην υποβάλλονται ξεχωριστοί λογαριασμοί για κάθε επιμέρους δαπάνη, και την υιοθέτηση κοινών μεθοδολογικών κανόνων με τα εθνικά έργα.

Η τρίτη κατηγορία αλλαγών αφορά τα μελλοντικά προγράμματα έρευνας και περιλαμβάνει προτάσεις όπως η "πληρωμή βάσει αποτελεσμάτων", δηλαδή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν κατ' αποκοπήν ποσά για να αναλαμβάνουν ειδικά επιστημονικά καθήκοντα και να αποδεικνύουν την αποτελεσματική εκπλήρωσή τους, χωρίς να υποβάλουν έκθεση για τις επιμέρους δαπάνες. Η Επίτροπος για την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη Maire Geoghegan-Quinn υπογράμμισε πως οι προτάσεις αποσκοπούν να ελαχιστοποιήσουν τον διοικητικό φόρτο των ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρώπης. Οι καλύτεροι ερευνητές και οι πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στα αποτελέσματα και όχι στη γραφειοκρατία, ώστε να τονωθεί η οικονομία της Ευρώπης και η ποιότητα ζωής.

Ο κ. Janusz Lewandowski, Επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό πρόσθεσε: "Η αναθεώρηση του δημοσιονομικού κανονισμού τον οποίο η Επιτροπή θα υποβάλει τον επόμενο μήνα θα στηρίξει αυτές τις ιδέες για την απλούστευση της χρηματοδότησης της έρευνας με συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις, οι οποίες είναι επίσης χρήσιμες σε πολλούς άλλους τομείς πολιτικής. Χρειαζόμαστε απλούστερους κανόνες προκειμένου να ενθαρρύνουμε τους δυνητικούς δικαιούχους της κοινοτικής χρηματοδότησης ? όπως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ή τους ΜΚΟ ? να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης."
Εν τω μεταξύ, ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων ανέλαβε την ενδιάμεση αξιολόγηση του 7ου ΠΠ και αναμένεται να υποβάλει την έκθεσή της το προσεχές φθινόπωρο. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Rolf Annerberg, Γενικός Διευθυντής του Σουηδικού Συμβουλίου Έρευνας για το Περιβάλλον, τις Γεωργικές Επιστήμες και τον Χωροταξικό Σχεδιασμό (Formas).

Σημειώνεται ότι το 7ο ΠΠ είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης της έρευνας και της τεχνολογίας. Με προϋπολογισμό 54 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013 καλύπτει τομείς όπως Υγεία, Τρόφιμα, Πληροφορική, Ενέργεια, Περιβάλλον, Μεταφορές, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Μέχρι σήμερα το 7ο ΠΠ απεδείχθη ότι ήταν πολύ ελκυστικό για την ερευνητική κοινότητα, δεδομένου ότι υποβλήθηκαν περισσότερες από 33.000 προτάσεις από το 2007 και χρηματοδοτήθηκαν σχεδόν 7.000 έργα. Συμμετέχουν σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.
Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης είναι Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) για τα προγράμματα του 7ου ΠΠ: "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" (αναπληρωματικό ΕΣΕ), "Ενέργεια", "Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες"), ΙΔΕΕΣ, "Ερευνητικές Υποδομές" (αναπληρωματικό ΕΣΕ), "Περιφέρειες της Γνώσης" και "Ερευνητικό Δυναμικό". Περισσοτερες πληροφορίες για τις σχετικές υπηρεσίες του ΕΚΤ παρέχονται στον δικτυακό τόπο.

Πηγή Epirus post

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/18/2010 10:39:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απλούστευση διαδικασιών στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες