ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Υπεγράφη η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του Ε. Π. Ηπείρου.


Υπεγράφη μεταξύ της Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκας Κατσέλη και της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, παρουσία του Υφυπουργού Σταύρου Αρναουτάκη η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Ηπείρου 2007-2013.

Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας έγινε την Πέμπτη(6/5/10), στη διάρκεια της 2ης Διάσκεψης των προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και των Εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία του...

Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων, κ. Γιώργου Πετράκου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Διάσκεψης η Υπουργός Οικονομίας επεσήμανε ότι,
« Η κρισιμότητα της στιγμής δε σηκώνει αναβολές για την προσπάθεια που όλοι πρέπει να καταβάλουμε, για να χτίσουμε μια αξιόπιστη, ανταγωνιστική Ελλάδα. Το στοίχημα για όλους μας, πολίτες, δημόσιους λειτουργούς, παραγωγικούς φορείς και κυβέρνηση, είναι να κάνουμε όλους αυτούς που μιλάνε σήμερα για το ελληνικό πρόβλημα, σε τρία χρόνια να μιλάνε για το ελληνικό θαύμα. Πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Η κ. Κατσέλη, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης που εδράζεται σε τέσσερις πυλώνες τους οποίους και ανέπτυξε. Υπογράμμισε δε, ότι τα πρώτα αποτελέσματα υλοποίησης του ΕΣΠΑ είναι πολύ αισιόδοξα. Ήδη τους πρώτους έξι μήνες έχει διπλασιαστεί το ποσοστό απορρόφησης, που σήμερα κινείται πάνω από 6%. Για όλο το 2010, πρόσθεσε η Υπουργός, ο στόχος είναι να ξεπεράσουμε το 15%
Παίρνοντας το λόγο ο Υφυπουργός Οικονομίας, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα αποτελεί παράλληλα και την αφετηρία για μια νέα πορεία. Σ’ αυτή τη νέα πορεία δεν έχουν θέση οι συνηθισμένες πρακτικές που παρελθόντος.»

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Γ.Γ.Π.Η.
«Εμείς, ως Περιφέρεια Ηπείρου θέσαμε και θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα δράσεις και έργα που δίνουν ώθηση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής όπως είναι η μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Πιστεύουμε πως η επένδυση σε αυτούς τους τομείς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, των οδικών συνδέσεων και το πρότυπο της «πράσινης» ανάπτυξης θα δώσουν νέα δυναμική και ώθηση στην Ήπειρο,» επεσήμανε η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στην τοποθέτησή της, στη διάρκεια των εργασιών της διάσκεψης όπου παρουσίασε τους στόχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου.
Αναφερόμενη στην πορεία του προγράμματος υπογράμμισε πως «αν και είμαστε στον τέταρτο χρόνο υλοποίησης η απορρόφησή του κινείται σε μονοψήφιο αριθμό». «Δυστυχώς λίγους μήνες πριν, δεν ήμασταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, τόσο συνολικά, όσο και στην Ήπειρο, παρουσίαζε, τεράστια καθυστέρηση, και αυτό γιατί δεν υπήρξε ο κύριος μπούσουλας, δεν είχε δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το στίγμα της περιοχής και δεν είχε αξιοποιηθεί ο φυσικός της πλούτος. Ταυτόχρονα υπήρξε μια σπάταλη και άλογη διαχείριση τα τελευταία χρόνια υλοποίησης του Γ΄ ΠΕΠ Ηπείρου», τόνισε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματέας.
Στη συνέχεια, επανέλαβε πως άμεσος στόχος είναι η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ.«Με εντολή της Κυβέρνησης, προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του προγράμματος, και επιδιώξαμε έναν προγραμματικό ανασχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013», προκειμένου η Περιφέρεια Ηπείρου να αποκτήσει τη δική της ισχυρή ταυτότητα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και κατέληξε «Έχουμε άλλωστε συγκεκριμένες δεσμεύσεις που δεν απορρέουν μόνο από την εφαρμογή του κανόνα ν+3 για το έτος 2010, αλλά θα έλεγα κυρίως από τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως περιφέρεια Ηπείρου στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος σταθεροποίησης και ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο στόχος αυτός για την περιφέρεια Ηπείρου και το πρόγραμμα που υλοποιεί, μεταφράζεται σε δαπάνες της τάξεως άνω των 65 εκατ. ευρώ εντός του 2010.Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός για το Ε.Π. Ηπείρου.»
.

Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/07/2010 09:05:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Υπεγράφη η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης του Ε. Π. Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες