ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:14 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δεσμεύθηκε η Περιφερειάρχης για το ΧΥΤΑ στο Ελληνικό.Στη συνέλευση των κατοίκων του Ελληνικού παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα το βράδυ της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο του Ελληνικού όπου και κατέθεσε τις δεσμεύσεις- προτάσεις της προκειμένου να απεμπλακεί η ολοκλήρωση και λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή.
Στη συνέλευση επικράτησε κλίμα συνεννόησης.

Η Γενική Γραμματέας αφού άκουσε τα παράπονα και τους προβληματισμούς των δημάρχων Βασίλη Χήτα και Βαγγέλη Πήχα και των κατοίκων οι οποίοι όπως τόνισαν τους διακατέχει ένα αίσθημα αδικίας καθώς τους...

επιβλήθηκε η λειτουργία του ΧΥΤΑ στην συγκεκριμένη περιοχή, δεσμεύτηκε απέναντί τους πως η λειτουργία του δεν θα είναι παραπάνω από 3 χρόνια αφού ήδη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την χωροθέτηση του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και την κατασκευή ενός ΧΥΤΥ στην Ήπειρο.
«Σήμερα το έργο δεν ξεθεμελιώνεται, ούτε μπορεί να γυρίσει πίσω» τόνισε απευθυνόμενη προς τους κατοίκους και επεσήμανε πως κλήθηκε να διαχειριστεί μία δύσκολη δρομολογημένη κατάσταση. Επισήμανση στην οποία συμφώνησαν όλοι.
Ταυτόχρονα η Γενική Γραμματέας τόνισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε προσπάθησε να εξαντλήσει τον διάλογο και να βρει την καλύτερη δυνατή λύση που θα ήταν και κοινωνικά αποδεκτή. «Ήρθα εδώ όχι σαν στρατηγός και θα είμαι μαζί σας έως ότου φύγω. Ήρθα, για να βρω λύσεις και όχι να αφήσω αναθέματα και εγκλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν αποδεκτές τις προτάσεις- δεσμεύσεις της.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας υπενθύμισε, πως δρομολογήθηκε η απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου και έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκπόνηση μελέτης που θα οδηγήσει στην προεπιλογή του χώρου εγκατάστασης του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.
Ήδη, όπως ανακοίνωσε, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 9-10 εταιρείες και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αξιολογούν τις προτάσεις. «Θα υπάρξει αυστηρό χρονοδιάγραμμα, εντός του Μαΐου θα γίνει η ανάθεση και η υλοποίηση σε διάστημα 2-3 μηνών μετά», δεσμεύτηκε η κ. Γεωργακοπούλου- Μπάστα.

Η απόφαση για την προκήρυξη των οριστικών μελετών που απαιτούνται για την χωροθέτηση του εργοστασίου θα ληφθεί στις 28 Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τα χρήματα που απαιτούνται έχουν εξασφαλιστεί, ύστερα από συνεννόηση της Γενικής Γραμματέως με τον Υφυπουργό Στ. Αρναουτάκη και υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν οι μελέτες.
Η Γενική Γραμματέας ανακοίνωσε επίσης τη συγκρότηση επιτροπής με επικεφαλής την ίδια για να παρακολουθεί την όλη διαδικασία. Στην επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, όπως το πανεπιστήμιο και το ΤΕΕ και ζήτησε και τη συμμετοχή δύο μελών από εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής.

«Δεν έχω υπογράψει ακόμη για την επιτροπή, γιατί θέλω να συμμετάσχετε κι εσείς ώστε να παρακολουθείτε βήμα-βήμα τα όσα δεσμεύομαι ενώπιων σας. Δεν θέλω να παίρνονται αποφάσεις ερήμην σας όπως γινόταν μέχρι σήμερα», είπε.
Τη συνέλευση των κατοίκων έκλεισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Άδωνης Γκρέστας ο οποίος ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα πίστωση χρόνου δύο –τριών ημερών προκειμένου να αποφασίσουν επί των προτάσεών της.
Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/14/2010 08:15:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Δεσμεύθηκε η Περιφερειάρχης για το ΧΥΤΑ στο Ελληνικό."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες