ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Με στόχο να μην καεί κανένα στρέμμα γης ή δάσους σε αυτή την αντιπυρική περίοδο.


«Στα θέματα Πολιτικής Προστασίας τόσο κατά τη χειμερινή όσο και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η Περιφέρεια Ηπείρου ανεβάζει τον πήχη ψηλά.

Η επιτυχία οφείλεται στον καλό συντονισμό των φορέων, ώστε την κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε αποτελεσματικά τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουμε έγκαιρα συντάξει», τόνισε μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, κατά την ομιλία της στην ευρεία σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της...

Πέμπτης στην Αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας.
Στη σημαντική αυτή σύσκεψη, που συγκάλεσε η Γενική Γραμματέας, υπήρχε έντονος διακρατικός χαρακτήρας, καθώς -μεταξύ άλλων- το παρόν έδωσαν αντιπροσωπείες υπηρεσιακών παραγόντων της Αλβανίας, με επικεφαλής τους Περιφερειάρχες Αργυροκάστρου κα Μιμόζα Τσόμο και Αυλώνας κ. Χασάν Χαλίλι, μιας και καθίσταται απαραίτητος ο κοινός συντονισμός και με την Αλβανική πλευρά, αφού μεγάλος αριθμός πυρκαγιών προέρχεται από τη γείτονα χώρα.

«Εδώ και χρόνια, το αντιπυρικό ενδιαφέρον της Ηπείρου, αναπόφευκτα εστιάζεται και προς την Ελληνοαλβανική μεθόριο, καθώς αρκετές είναι οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε περιοχές της Αλβανικής μεθορίου και στη συνέχεια εισήλθαν στο Ελληνικό έδαφος, δημιουργώντας πολλά προβλήματα αλλά και τραγωδίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, καλώντας ταυτόχρονα τους Περιφερειάρχες της Αλβανίας να ενεργοποιηθούν άμεσα, ώστε να συνδράμουν από την πλευρά τους, τόσο κατά την πρόληψη, όσο και κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Από την πλευρά τους, οι δύο Περιφερειάρχες της Αλβανίας, εξέφρασαν τη δέσμευση, ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να συνδράμουν, ώστε το φετινό καλοκαίρι να μην υπάρχουν «εισαγόμενες» για την Ήπειρο πυρκαγιές, ενώ τόνισαν ότι η γειτονική χώρα παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στην αντιπυρική της υποδομή και γι’ αυτό ζήτησαν τη βοήθεια της Ελλάδας και ειδικότερα της Ηπείρου. Παράλληλα, συμφώνησαν με την άποψη της Γενικής Γραμματέως, ότι απαιτείται να εδραιωθεί περαιτέρω η επιμέρους διασυνοριακή συνεργασία και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερες κοινές δράσεις, που θα βοηθήσουν τη σύσφιγξη ακόμη περισσότερο των σχέσεων των Περιφερειών των δύο χωρών.

Στη συζήτηση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος με στόχο την αρτιότερη οργάνωση και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού στην Ήπειρο, ενώ η Γενική Γραμματέας, δήλωσε ικανοποιημένη από τη συνέπεια, τη μεθοδικότητα και την εργατικότητα που καθημερινά επιδεικνύουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, συμβάλλοντας καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης, καθώς και στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ζωής και της περιουσίας των ίδιων των πολιτών.

«Να γνωρίζετε, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω του γραφείου Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε κατάσταση επιφυλακής επί 24ώρου βάσεως και σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους φορείς για τον συντονισμό και την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πυρκαγιών», τόνισε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, ενώ ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει τους εμπλεκόμενους φορείς, ότι: «Και αυτή τη φορά η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό σας και θα σας παρέχει κάθε δυνατή στήριξη, όπως άλλωστε έκανε και κατά τις χειμερινές κακοκαιρίες με τις καταστροφές, που προκάλεσαν στους δήμους της Ηπείρου τα αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να εξάρει τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού, γιατί όπως υπογράμμισε με νόημα: «Σε αυτήν την προσπάθεια, όσοι οικονομικοί πόροι κι αν υπάρχουν, είναι απαραίτητη και μία υπεύθυνη στάση από την πλευρά των πολιτών που μπορούν να συνδράμουν στις υπηρεσίες και στους φορείς».

Επίσης, στη διάρκεια της Σύσκεψης γνωστοποιήθηκε στους εκπροσώπους των ΟΤΑ και η είδηση της κατανομής των πιστώσεων της ΣΑΤΑ για το τρέχον έτος, που σχετίζονται με την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών. Ειδικότερα, στους ΟΤΑ του Νομού Ιωαννίνων θα καταβληθεί το ποσό των 449.500 ευρώ, στους ΟΤΑ του Νομού Άρτας το ποσό των 133.600 ευρώ, στους ΟΤΑ του Νομού Πρέβεζας το ποσό των 126.200 ευρώ και τέλος στους ΟΤΑ του Νομού Θεσπρωτίας το ποσό των 184.900 ευρώ.

Ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δημήτρης Μπαλτογιάννης, επισήμανε την ανάγκη αγαστής και διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς πυροπροστασίας, την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών και της λήψης των αναγκαίων προληπτικών μέτρων από την πλευρά των ΟΤΑ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Νομάρχες της Ηπείρου για τις έγκαιρες συνεδριάσεις των τεσσάρων Συντονιστικών Νομαρχιακών Οργάνων. Ταυτόχρονα, έκανε ειδική αναφορά στους 48 ενεργούς χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στην Ήπειρο, εφιστώντας την προσοχή των κατά τόπους Δήμων, καθώς όπως τόνισε: «Αποτελούν μόνιμης εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς».

Αισιόδοξος ήταν ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Μιχάλης Κλείτσας, αναφορικά με την έλευση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην περιοχή μας, καθώς όπως διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη: «Είναι ήδη ειλημμένη η απόφαση να βρίσκεται άμεσα στην Ήπειρο το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου “Έρικσον”, αφού αυτό επιβάλλει η εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την περιοχή». Ταυτόχρονα, μαζί με την άμεση ενεργοποίηση της Αλβανικής πλευράς, εξέφρασε την άποψη, ότι: «Καθίσταται επιτακτική και φέτος, η παροχή ουσιαστικής και άμεσης βοήθειας προς τους γείτονες και μάλιστα στο μικρότερο δυνατό χρόνο, καθώς υπολείπονται σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και είναι αμφίβολη η αποτελεσματικότητά τους στο έργο της κατάσβεσης».

Στη σύσκεψη, εκτός από τις Περιφερειάρχες Ηπείρου, Αργυροκάστρου, τον Περιφερειάρχη Αυλώνας, τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και τον εκπρόσωπο του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, συμμετείχαν οι Γενικοί Διευθυντές των Περιφερειών Αργυροκάστρου και Αυλώνας, οι Νομάρχες Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, εκπρόσωπος του Νομάρχη Άρτας, οι Πρόεδροι των ΤΕΔΚ των Νομών της Ηπείρου, οι Δήμαρχοι των παραμεθορίων Δήμων της Ηπείρου, οι Προϊστάμενοι των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Νομών της Περιφέρειας, ο Εκπρόσωπος της VIII Μεραρχίας Ηπείρου, εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, οι Περιφερειακοί Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργυροκάστρου και Αυλώνας, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών της Ηπείρου, ο εκπρόσωπος του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Νομών της Ηπείρου, ο Διευθυντής Δασών της Περιφέρειας Ηπείρου, οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δασών των Νομών της Ηπείρου και του Δασαρχείου Ιωαννίνων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Περιφερειών Ηπείρου, Αργυροκάστρου και Αυλώνας.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/17/2010 08:15:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Με στόχο να μην καεί κανένα στρέμμα γης ή δάσους σε αυτή την αντιπυρική περίοδο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες