ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Βορειοηπειρωτικό : Ἀναμένοντας τὴν λύση του.


Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

-Α Με θλίψη πολλή και αθυμία γράφω την παρούσα Εγκύκλιο για να σας υπενθυμίσω την επέτειο της υπογραφής του "Πρωτοκόλλου της Κερκύρας" (17 Μαΐου 1914), που υπήρξε το επιστέγασμα του Βορειοηπειρωτικού Αυτονομιακού Αγώνος (17 Φεβρουαρίου 1914). Η θλίψη μου προέρχεται από το γεγονός της διασπάσεως της ηγεσίας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση της πορείας του εθνικού αυτού θέματος. Μικροφιλότιμα, φιλοδοξίες, ίσως και μικροσυμφέροντα, είχαν σαν συνέπεια την εκτροπή του εθνικού θέματος από την σταθερή γραμμή, που υπήρχε μέχρι τελευταία, και που δεν ήταν άλλη από την επιδίωξη του σεβασμού εκ μέρους της Αλβανίας όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

-Β Γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι οι γείτονές μας επιδιώκουν με διάφορα τεχνάσματα να πάρουν στην κατοχή τους την γη, που ανήκει δικαιωματικά στους Βορειοηπειρώτες. Κι' ακόμη θέτουν, ευκαίρως - ακαίρως, το ζήτημα της "Μεγάλης Αλβανίας", όπως και της "Τσαμουριάς", απειλώντας, μάλιστα, ότι...

θα προσφύγουν σε διεθνείς οργανισμούς, για να "δικαιωθούν" ! Να δικαιωθούν, ποιοί ; Εκείνοι, που κατά την περίοδο της Ιταλογερμανικής Κατοχής έπνιξαν στο αίμα και ρήμαξαν την Θεσπρωτία !

-Γ Κι' ενώ οι Αλβανοί, απροκάλυπτα και προκλητικά, βυσσοδομούν κατά της Βορείου Ηπείρου και της Ελλάδος γενικώτερα, χωρίς καθόλου να κρύβουν τα ανόσια σχέδιά τους, η ηγεσία των Βορειοηπειρωτών έχει χωρισθή σε δύο στρατόπεδα, ενώ οι γείτονες επιχαίρουν, εφαρμόζοντας το "διαίρει και βασίλευε", η δε εν Ελλάδι πολιτική Ηγεσία "άβουλη και μοιραία" παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, αφού έχει και μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την παρούσα κατάσταση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ...

-ΔΑλλ' ακριβώς , επειδή τα πράγματα , μέσα , έχουν πάρει αυτήν την αξιολύπητη τροπή, η Ιερά Μητρόπολις Δρυϊνουπόλεως , Πωγωνιανής και Κονίτσης , εφαρμόζοντας πιστά την
παρακαταθήκη του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, οργανώνει και εφέτος τις εκδηλώσεις για τον Αυτονομιακό Αγώνα και την υπογραφή του "Πρωτοκόλλου της Κερκύρας", που εδικαίωνε πανηγυρικά τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Είναι εκδηλώσεις χρέους και μνήμης : Χρέους για όσους αγωνίστηκαν ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα των τότε Μεγάλων Δυνάμεων • και μνήμης των οραμάτων και των διακηρύξεων του μακαριστού ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ, ο οποίος με τον ανυποχώρητο αγώνα του μετέτρεψε το μέχρι τότε "νεκρό" Βορειοηπειρωτικό ζήτημα σε πρώτο εθνικό θέμα.

-Ε Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή, 16 Μαΐου 2010, στο Δελβινάκι, θα τελεσθή αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μνημόσυνο των πρωτεργατών και των πεσόντων στον Αυτονομιακό Αγώνα και τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Στην συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ θα εκφωνήση την καθιερωμένη ομιλία, με την οποία θα παρουσιάση την τρέχουσα κατάσταση στον χώρο της Βορείου Ηπείρου, όπως επίσης και το χρέος των Βορειοηπειρωτών και των Ελλαδιτών παραγόντων και όλων όσοι αγαπούμε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα.
Είναι υποχρέωσή μας να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση αυτή, ώστε η φωνή μας, "ως φωνή υδάτων πολλών", να φθάση όσο γίνεται πιο μακριά, να ξυπνήση συνειδήσεις, να προβληματίση και να κινήση σε εθνική δραστηριοποίηση, τουλάχιστον εκείνους εκ των αρμοδίων, που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα και τα σημεία των καιρών.

Ο Χριστός να σας χαριτώνη και ευλογή. ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Την Κυριακή, 16η Μαΐου 2010 , όλοι στο Δελβινάκι.

Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α ΣBookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/07/2010 05:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Βορειοηπειρωτικό : Ἀναμένοντας τὴν λύση του."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες