ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας στην εκδήλωση της ΕΞΠΡΕΣ.


Στις δυνατότητες ανάπτυξης της Ηπείρου αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στο χαιρετισμό της στη συνεδριακή εκδήλωση που οργάνωσε η οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ στα Γιάννινα το απόγευμα της Τετάρτης με θέμα «Επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας σε περιόδους κρίσεων-Αξιοποιώντας το ΕΣΠΑ-Επενδύοντας στην «πράσινη» ανάπτυξη».

Η Γενική Γραμματέας στον χαιρετισμό της εστίασε στην πρόκληση του ΕΣΠΑ θεωρώντας ταυτόχρονα θέματα αιχμής την «πράσινη ανάπτυξη» και τον θεματικό τουρισμό σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική παράδοση που...

έχει να επιδείξει η Ήπειρος.
«Πεποίθηση μου είναι, ότι η «πράσινη ανάπτυξη» αποτελεί και για την Περιφέρεια Ηπείρου τη νέα πρωτοποριακή εναλλακτική πρόταση η οποία αποτελεί τον πυρήνα κάθε θεματικού αναπτυξιακού σχεδίου.

Μια πρόταση, η οποία μέσα στο πλαίσιο των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται σήμερα είναι η αναγκαία απάντηση στο μοντέλο ανάπτυξης των τελευταίων χρόνων που αποδείχτηκε και σε περιφερειακό επίπεδο μονοδιάστατο, μη βιώσιμο και μη αποδοτικό» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα.
Αναφερόμενη στους στόχους που έχει θέσει η Περιφέρεια τόνισε πως είναι να βγει η Ήπειρος από το τέλμα της στασιμότητας και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από μεθοδική δουλειά, αξιοποιώντας πρώτιστα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
«Συνεπώς, επεσήμανε η Γενική Γραμματέας, η αναπτυξιακή διαδικασία της Ηπείρου είναι για όλους μας ένα κρίσιμο στοίχημα και βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις αυτού του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων, με σαφή προτεραιότητα στα ζητήματα της διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και της ορθολογικής διαχείρισης των ενεργειακών πόρων».

Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού υπόβαθρου της Ηπείρου που σε συνδυασμό με τις τεράστιες δυνατότητες της τουριστικής αξιοποίησης και των τεσσάρων Νομών της, που παρουσιάζουν ένα μοναδικό πλούτο εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της δίνουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Η μεγάλη όμως πρόκληση για την Ήπειρο είναι το ΕΣΠΑ και η ορθολογική του διαχείριση. «Το θετικό είναι ότι οι Ηπειρώτες έχουν έγκαιρα αντιληφθεί, ότι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό «εργαλείο» και ήδη πραγματοποιείται μια ιεράρχηση στόχων και προτεραιοτήτων, ώστε μέσα από τη συναντίληψη ευθύνης που μας διέπει να συνδιαμορφωθούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι για την αρτιότερη αξιοποίηση των Κοινοτικών πόρων», επεσήμανε.

Μάλιστα, σε επίπεδο Περιφέρειας «έχει ξεκινήσει ήδη ο κύκλος επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να υλοποιηθούν όσο περισσότερα έργα γίνεται, ώστε να ταυτιστούν με την πορεία των ήδη εκτελούμενων αλλά και των προς ένταξη έργων και να κερδηθεί η μεγάλη μάχη αυτού του τόπου για ουσιαστική ανάπτυξη».
Κλείνοντας η Γενική Γραμματέας συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχήθηκε τα συμπεράσματά της να φανούν χρήσιμα στον επιχειρηματικό κόσμο της Ηπείρου.


 Ευχάριστη και ταυτόχρονα συγκινητική ήταν, για όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, η πρωτοβουλία των οργανωτών να απονείμουν τιμητική διάκριση στο Ζαγορίσιο συλλέκτη Αγάπιο Τόλη για τη δημιουργία του μοναδικού στο είδος του λαογραφικού μουσείου στο χωριό Κήποι Ζαγορίου.
Την απονομή κλήθηκε και έκανε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου η οποία εξήρε την προσπάθεια και το έργο του κ. Τόλη για τη διαφύλαξη της παράδοσης του τόπου.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/28/2010 08:15:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας στην εκδήλωση της ΕΞΠΡΕΣ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες