ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ποιοί δικαιούνται επιδοτήσεις από τον νέο αναπτυξιακό νόμο.


Τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα διανείμει πάνω από 6 δισ ευρώ σε επιχειρήσεις έως το 2013 παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Περιλαμβάνει επιδοτήσεις έως 60% για μικρές εταιρείες στην περιφέρεια, εγκρίσεις το πολύ σε 6 μήνες, ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και τυποποιημένο σύστημα βαθμολόγησης για να αυξηθεί η διαφάνεια.

Ο νόμος θα ξεκινήσει να ισχύει από το 2011. Σημαντική του τομή αποτελεί το γεγονός ότι θα είναι μεν επιλέξιμες όλες οι εταιρείες αλλά για συγκεριμένες δράσεις (πχ εξωστρέφειας, πράσινης οικονομίας) για τις οποίες θα βαθμολογούνται με αναλυτικά κριτήρια ώστε να μην υπάρχει το σημερινό στοιχείο υποκειμενικότητας. Επίσης οι επενδύσεις θα...

παρακολουθούνται και μετά την ολοκληρωσή τους, ενώ θα δημιουργηθεί ξεχωριστό μητρώο ελεγκτών και αξιολογητών.
Όπως δήλωσε η υπουργός, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία, δηλαδή το ΕΣΠΑ, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τον αναπτυξιακό νόμο, ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να μπει ένα "στοπ" στην ύφεση. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη θα κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση μεγάλων επιχειρήσεων, και σειρά παίρνει το fast track για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων που θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε η υπουργός εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου "στόχος μας είναι, ο Έλληνας πολίτης να δει φως στην άκρη του τούνελ σε έναν χρόνο". Εξήγησε ότι " η ανάπτυξη δεν έρχεται με μαγικό ραβδί" δηλαδή χρειάζεται προεργασία που απαιτεί χρόνο. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει ανάχωμα στην ύφεση μέσω του ΕΣΠΑ, των ιδιωτικών επενδύσεων και του νέου αναπτυξιακού νόμου. Όπως αναφέρεται, για την διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και έγκρισης επενδυτικών σχεδίων θα προβλέπεται η υποβολή επενδυτικών σχεδίων ανά εξάμηνο. Η αξιολόγηση θα γίνεται από πιστοποιημένους αξιολογητές, επιλεγμένους με τυχαίο τρόπο. Οι επενδυτές θα ενημερώνονται για την πορεία αξιολόγησης του φακέλου τους ενώ τα σχέδια θα παρακολουθούνται και μετά την ολοκλήρωσή τους.

Όσον αφορά στις μορφές ενίσχυσης που προβλέπει ο αναπτυξιακός νόμος είναι:
α) η επιχορήγηση κεφαλαίου,
β) οι φορολογικές απαλλαγές,
γ) η επιχορήγηση χρεολυσίων δανείου διάρκειας έως 10 έτη και
δ) η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης μηχανολογικού εξοπλισμού για συμβάσεις διάρκειας έως 7 έτη.

Οι παραπάνω μορφές ενίσχυσης θα ισχύουν για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα επενδυτικά σχέδια άνω των 50 εκ. ευρώ θα ισχύουν μόνο οι φορολογικές ελαφρύνσεις και οι αυξανόμενες αποσβέσεις.
Όσον αφορά στον παλαιό αναπτυξιακό νόμο γίνετια αγώνας δρόμου για να καλυφθούν οι καθυστερήσεις του παρελθόντος (28% απορρόφηση στα έργα την περασμένης εξαετίας) Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος του 2010 δόθηκαν 440 εκ. ευρώ, ενώ για το σύνολο του 2008 είχαν δοθεί 500 εκατομμύρια. Οι πληρωμές που θα γίνουν προς τις επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του έτους ( το διάστημα Απρίλιος – Δεκέμβριος) αναμένεται ότι θα είναι 700 εκ. ευρώ.

Την προσεχή 3ετία θα διατεθούν επιδοτήσεις 4,3- 5,7 δις ευρώ.

Πηγή Εnet gr


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/13/2010 10:17:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ποιοί δικαιούνται επιδοτήσεις από τον νέο αναπτυξιακό νόμο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες