ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας εισηγείται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κάρολος Παπούλιας, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση που βιώνει η χώρα δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά βαθιά πολιτική. Η συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι, ύστερα από περίπου δύο ώρες συζήτησης. Απείχαν τα κόμματα της Αριστεράς.

"Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά πολιτική. Γιατί χρεοκόπησε το πελατειακό σύστημα και ένα μοντέλο αδιαφανούς άσκησης εξουσίας. Εδώ που φτάσαμε, οι δανειστές επέβαλαν τους όρους", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. "Πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να τους διαψεύσουμε. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους πολιτικούς όρους", πρόσθεσε.

Έθεσε θέμα μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα εξαίρεσης των πολιτικών από τους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες. Μεταξύ άλλων, πρότεινε κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και στο "πόθεν έσχες" και δράση για την επιτάχυνση του...

έργου της Δικαιοσύνης. Εισηγήθηκε επίσης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα μαύρου χρήματος.

"Ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και ξέρουμε γιατί", τόνισε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγήθηκε και σκλήρυνση της στάσης της πολιτείας απέναντι στους φοροφυγάδες, με την κήρυξη της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα. Επίσης, επισήμανε ότι "η αυστηροποίηση αλλά κυρίως η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ώστε να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά οι επίορκοι, αποτελεί προϋπόθεση για την κάθαρση στην κρατική μηχανή". Tέλος, αναφέρθηκε στον φρικτό θάνατο των εργαζομένων στην τράπεζα Marfin, σημειώνοντας πως οι διαδηλώσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για την τέλεση παρανόμων πράξεων."Η ελευθερία της διαμαρτυρίας καθενός σταματάει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα της ζωής ,της ελευθερίας και της εργασίας του άλλου " είπε με νόημα ο Κάρολος Παπούλιας και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς βάλουν τώρα ένα τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο της βίας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί
"Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά χρειάζεται αλλαγές", υπογράμμισε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Γιώργος Παπανδρέου. Απηύθυνε έκκληση, να δοθεί τέλος στην Ελλάδα της ατιμωρησίας, της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας. Κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να αφήσει πίσω ένα πολιτικό σύστημα που υπηρετεί ειδικά συμφέροντα και όχι το συλλογικό συμφέρον. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των χειρισμών του απέναντι στην κρίση, λέγοντας ότι η Ελλάδα έπρεπε να σωθεί πρώτα για να μπορέσει να αλλάξει. Δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις του σαββατοκύριακου στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έλεγε από την πρώτη στιγμή στους εταίρους της ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο. Εκτίμησε ότι ο μηχανισμός στήριξης δίνει τον απαραίτητο χρόνο για να προχωρήσουν μεγάλες και σοβαρές αλλαγές. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και υπογράμμισε ότι απαιτεί να είναι παρόντες όλοι, κόμματα και πολίτες. "Είναι κρίμα που η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας δήλωσαν απόντες. Εμείς πάντως, τη μάχη θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε", πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος ενημέρωσε τους αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες.

Πρώτος εξήλθε του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Δεν έκανε δηλώσεις, καθώς θα προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από τα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης.
"Ήταν μια συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. "Συζητήθηκαν πέρα από τα οικονομικά και μια άλλη σειρά θεμάτων. Έχω την άισθηση πως αν όλα αυτά που συζητήθηκαν πραμaτοποιηθούν, η κρίση θα γίνει ευκαιρία για τη χώρα", υπογράμμισε. "Υπήρξε οικουμενική συνεννόηση" ήταν η απάντησή του στην ερώτηση αν επανέλαβε την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση. "Αμέσως μετά το πανηγύρι που έστησαν οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κατακρεουργείται και ό,τι έχει απομείνει από το Ασφαλιστικό", ήταν η αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ στο συμβούλιο των αρχηγών. Προανήγγειλε παρέμβαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για την κρίση και τη διέξοδο.

Απούσα η Αριστερά
Η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με ανακοίνωσή της, έχει ενημερώσει ότι δεν θα παραστεί στη σύσκεψη των αρχηγών. Από τη δική του πλευρά, ο κ. πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, γνωστοποίησε ότι δεν θα πάρει μέρος στην σύσκεψη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες για καταστροφές μη αναστρέψιμες".
Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν άκουσε τις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρει, με αφορμή την αντιπαράθεση στη βουλή για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ότι "προσωπικά αδυνατώ να παρακολουθήσω και αρνούμαι να γίνω μέρος αυτού του ευτελισμού θεσμών, αξιών και διαδικασιών".

"Τη χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση δίνουν αγώνα για την οικονομική διάσωση της χώρας, στο εν εξελίξει Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και όταν η κοινωνική συνοχή είναι άκρως απαραίτητη, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν πάλι για προφάσεις, για να μη συμμετέχουν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, η μόνη συμβολή τους στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σχετικά με την άρνηση των δύο κομμάτων της Αριστεράς να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

«Σε μια στιγμή μεγάλης ιστορικής ευθύνης, τα κόμματα της Αριστεράς ανταγωνίζονται για την μέγιστη ανευθυνότητα.Η Ελλάδα και χωρίς αυτούς υποχρεούται να βρει το δρόμο της», ανέφερε σε σχετική δήλωση ο ΛΑ.Ο.Σ

Πηγή Εnet gr


Bookmark and Share


Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/10/2010 06:16:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας εισηγείται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες