ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στέγνωσαν βρύσες και ταμεία...


Χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και εκατοντάδες καταστηματάρχες και επιχειρηματίες των γειτονικών οικισμών είδαν χθες τις βρύσες τους να στεγνώνουν.

Αυτή τη φορά, όμως, το πρόβλημα της διακοπής της υδροδότησης των οικημάτων και των επαγγελματικών χώρων δεν οφείλεται στην έλλειψη νερού ή την προβληματική κατάσταση του δικτύου και των αντλιοστασίων. Οι διακοπές νερού, που ξεκίνησαν ήδη από χθες, οφείλονται στη διαχρονικά προβληματική λειτουργία της διοίκησης του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Κοινοτήτων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΚΛΙ). Παράλληλα, οφείλεται στα στεγνά τα ταμεία των δήμων, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα...

χρηματικά ποσά που τους αντιστοιχούν στο Σύνδεσμο, με αποτέλεσμα οι οφειλές προς τη ΔΕΗ να παραμένουν.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν παρατηρείται για πρώτη φορά. Το χειρότερο είναι πως τόσο η διοίκηση του ΣΥΔΚΛΙ όσο και οι δήμοι που υδρεύονται από το συγκεκριμένο δίκτυο, αδυνατούν να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους. Και αυτό έχει ως άμεση συνέπεια οι πολίτες να μην έχουν νερό στα σπίτια ή τις επιχειρήσεις τους, δείχνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ελλιπή οργάνωση που χαρακτηρίζει τους υφιστάμενους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) καθώς και τη διοίκηση του Συνδέσμου που έχει την ευθύνη και τη αρμοδιότητα της ύδρευσης για χιλιάδες νοικοκυριά.

Επείγουσα ανακοίνωση
Οι μεγαλύτεροι δήμοι του νομού (Παμβώτιδας, Πασσαρώνος, Ανατολής) δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, επιφέροντας ουσιαστικά την… ανοιξιάτικη διακοπή νερού στους καταναλωτές που διαμένουν στα διοικητικά τους όρια. Από το δίκτυο του ΣΥΔΚΛΙ υδρεύονται επίσης και οικισμοί των δήμων Μπιζανίου, Ζίτσας, Εκάλης και Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι επίσης αδυνατούν να πληρώσουν τα ποσά που οφείλουν στο Σύνδεσμο. Πάντως, βάσει, της ανακοίνωσης του Συνδέσμου, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο και δήμαρχο Ανατολής, Γιάννη Εμμανουηλίδη, στην «ομάδα» των δήμων με τα «στεγνά ταμεία» ανήκει και ο δήμος Ιωαννιτών, καθώς από το δίκτυο του ΣΥΔΚΛΙ υδρεύονται τα χωριά Σταυράκι, Μάρμαρα και Νεοχωρόπουλο.
Χθες, πρώτη μέρα των διακοπών νερού, η διοίκηση του ΣΥΚΛΙ με «επείγον» δελτίο Τύπου ενημέρωσε τους καταναλωτές για τις διακοπές νερού. Παράλληλα, όμως, καλεί τους δήμους οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους προς το Σύνδεσμο. «Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της διοίκησης του ΣΥΔΚΛΙ προκειμένου οι δήμοι να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο και ο Σύνδεσμος με τη σειρά του προς τη ΔΕΗ, αυτό δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα, παρά το ότι υπάρχουν επιχειρήσεις και οικονομική δραστηριότητα και παρά τις εκκλήσεις μας και την οικονομική κρίση, η ΔΕΗ να προβεί σήμερα σε διακοπή ρεύματος στα αντλιοστάσια», αναφέρει.

Πολλές οφειλές
Ουσιαστικά τους τελευταίους μήνες ο Σύνδεσμος δεν εξόφλησε τους λογαριασμούς του προς τη ΔΕΗ. Αυτός ήταν και ο λόγος που χθες, για πρώτη μέρα, η διοίκηση της εταιρίας έκοψε το ρεύμα στα αντλιοστάσια του Συνδέσμου και κατά συνέπεια σημειώθηκε διακοπή της υδροδότησης σε δεκάδες οικισμούς και χιλιάδες νοικοκυριά της περιοχής. Οι οφειλές ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 350.000 ευρώ περίπου, όπως εξήγησε ο Γρηγόρης Βενέτης, διευθυντής του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ Ιωαννίνων, και εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών.
Να σημειωθεί, δε, πως η διοίκηση του Συνδέσμου ήταν ενήμερη από την προηγούμενη εβδομάδα για την απόφαση της ΔΕΗ. Ωστόσο, δεν προσήλθε για να κάνει κάποιο διακανονισμό, διαδικασία η οποία ακολουθείται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια θα είναι επαναλαμβανόμενες και 24ωρης διάρκειας κάθε εβδομάδα και τη μέρα αυτή –κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Τρίτη- τα σπίτια και οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν νερό.

Πηγή Ηπειρωτικός Αγών

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/20/2010 09:09:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Στέγνωσαν βρύσες και ταμεία..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες