ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ο Νομάρχης Άρτας στην σύσκεψη "ΑΝΑΣΑ" για τον Αμβρακικό.Σύσκεψη-διαβούλευση φορέων για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ», που αφορά τον Αμβρακικό, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματέας κας Δήμητρας Γεωργακοπούλου.

Η διαβούλευση αφορούσε δράσεις προστασίας αλλά και ανάπτυξης του κόλπου, οι οποίες εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα τεσσάρων αξόνων προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ .
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, ο οποίος τόνισε ότι ο Αμβρακικός ως ενιαίο οικοσύστημα απαιτεί στοχευμένες δράσεις για συνολικές παρεμβάσεις περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής κατεύθυνσης και όχι...

αποσπασματικές παρεμβάσεις μέσα από ένα καταμερισμό πιστώσεων ανά Νομό και Δήμο.
Επισήμανε ότι το πρόγραμμα πρέπει να συνδεθεί με την ΚΥΑ Αμβρακικού και τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε επίπεδο Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για ην προστασία και ανάδειξη του Αμβρακικού κόλπου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε :
• Στη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Κορωνησίας που υποβλήθηκε στο ΕΠΑΛ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και βρίσκεται στη τελική του έγκριση,
• Στο πρόγραμμα XM EOX που υλοποιήθηκε και προέβλεπε τοποθέτηση σταθμών μέτρησης βιοτικών και αβιοτικών παραμέτρων του κόλπου αλλά και χαρτογράφηση των εδαφών του νομού,
• Τη χωροθέτηση των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων ,
• Την έγκριση των προγραμμάτων Leader και Leader αλιείας,
• Την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ,
• Την ολοκλήρωση των μελετών για τους βιολογικούς καθαρισμούς των δήμων του κάμπου,
• Τον εμπλουτισμό των λιμνοθαλασσών με γόνο και την κατασκευή αυλάκων και διαχείμανσης των αλιευμάτων και την ενεργοποίηση του ΚΕΠΠΕ για την διενέργεια τακτικών ελέγχων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Αμβρακικό καθώς και
• την έγκριση προγράμματος σε συνεργασία με τη Ν.Α Πρέβεζας για τη σύνταξη κωδίκων ορθής γεωργικής πρακτικής στα πλαίσια αξιοποίησης προγράμματος νιτρορύπανσης .

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη για τη βελτίωση του υδρολογικού ισοζυγίου του κόλπου, καθώς και τη λειτουργία μονάδας αξιοποίησης των υποπροϊόντων από τη γεωργική και κτηνοτροφική χρήση, ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη να τηρηθούν οι απαγορεύσεις της ΚΥΑ για την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαίου και των ιχθυοκαλλιεργειών.
Τέλος συμπλήρωσε, ότι στο Περιφερειακό συμβούλιο που θα γίνει στην Άρτα στις 28-5-10 θα κατατεθεί πλήρης και τεκμηριωμένη πρόταση από πλευράς Ν.Α.Άρτας.Bookmark and ShareΔημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/13/2010 06:13:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ο Νομάρχης Άρτας στην σύσκεψη "ΑΝΑΣΑ" για τον Αμβρακικό."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες