ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Μαΐου 2010
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ακέφαλο το Λιμάνι Βόλου.


Αντώνης Τσελέντης

Συμπληρώνονται επτά μήνες από την ημέρα που ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση και παρ’ όλα ταύτα παραμένει χωρίς διοίκηση ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, γεγονός που έχει δημιουργήσει ποικίλα σχόλια στην τοπική κοινωνία.

Ωστόσο πέρα από την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ και από τα πολιτικά «πηγαδάκια», η εκκρεμότητα τοποθέτησης νέας διοίκησης στη μονομετοχική, σε ποσοστό 100%, από το Ελληνικό Δημόσιο Ανώνυμη Εταιρία, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο και στην απερχόμενη διοίκηση του Οργανισμού .
Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις που έκανε χθες στον...

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος του ΟΛΒ Πέτρος Σούρλας. Δεν κινείται, λέει, τίποτα στο λιμάνι και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό, καθώς ο ΟΛΒ παραμένει ακέφαλος επί τόσους μήνες. Ο ορισμός της νέας διοίκησης καθυστερεί και εμάς ως παλιά διοίκηση, καθώς μας έχουν απαγορεύσει με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής να κάνουμε ο,τιδήποτε μέχρι να έλθουν οι καινούργιοι…
Δεν μπορώ, συνεχίζει το «κατηγορώ» του ο κ. Π. Σούρλας, να κάνω ο,τιδήποτε. Δεν μπορώ να κάνω καμία σύμβαση με τον οποιονδήποτε, δεν μπορώ να παραχωρήσω τίποτα και σε κανέναν…

Ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει είναι, όπως λέει ο Πρόεδρος του ΟΛΒ, οι επαφές που πραγματοποιεί ο ίδιος τους τελευταίους μήνες με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να διακινήσουν εμπορεύματα στο λιμάνι. Επαφές για τις οποίες, όπως λέει, δεν μπορεί να δεσμευθεί για ο,τιδήποτε μετά το «φρένο» που του έχει βάλει η Γενική Γραμματεία Λιμενικής Πολιτικής μέχρι να οριστεί η νέα διοίκηση, η οποία ωστόσο καθυστερεί αδικαιολόγητα. Για παράδειγμα, όπως λέει, πριν λίγες μέρες επιχειρηματίας εκδήλωσε να μεταφέρει μέσω του λιμένος Βόλου ποσότητες πετ - κοκ. Είναι φορτία ρυπογόνα, τα οποία χρειάζονται ειδικά μέτρα κατά τη φορτοεκφόρτωσή τους, αλλά ταυτόχρονα είναι ποσότητες που αν διακινηθούν θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο λιμάνι και στους εμπλεκόμενους με τον ΟΛΒ επαγγελματικούς φορείς τη περιοχής μας. Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει, η λύση πρέπει να ληφθεί από τη νέα διοίκηση, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη να συμπεριλάβει ή όχι την φορτοεκφόρτωση τέτοιων φορτίων στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Δεν είναι όμως το μόνο θέμα το οποίο έχει βαλτώσει. Υπάρχει μία σειρά από ζητήματα τα οποία… τρέχουν καθημερινά και τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μέριμνας από τη νέα διοίκηση. Τέτοια ζητήματα, σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, είναι η πρόσκληση που έχει πάρει η διοίκηση του ΟΛΒ να συμμετάσχει στη διακρατική συνάντηση συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Συρία, που θα γίνει στη Δαμασκό, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες υλοποίησης της ναυτιλιακής σύνδεσης του Βόλου με τα λιμάνια της Λαττάκειας και της Ταρτούς, καθώς και έργα που είναι ενταγμένα στο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο έργων του ΟΛΒ όπως είναι ο καθορισμός χρήσεων στο νέο επιβατικό σταθμό (τέρμιναλ), η ιχθυόσκαλα, το έργο της γεφύρωσης του χειμάρρου Ξηριά και τα οποία, όπως υπογραμμίζει ο κ. Σούρλας, χρειάζονται καθημερινή παρακολούθηση για τη δρομολόγηση και την υλοποίησή τους.
Όλα τα παραπάνω ο Πρόεδρος του ΟΛΒ, όπως λέει, θα επιχειρήσει να τα μεταφέρει, δια ζώσης στην Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Λούκα Κατσέλη σε ημερίδα που πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα σε αίθουσα του ΟΛΠ στον Πειραιά.

Όλα τα παραπάνω στο λιμάνι του Βόλου συμβαίνουν σε μία περίοδο μάλιστα όπου λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει μείωση στη διακίνηση φορτίων από και προς το λιμάνι του Βόλου της τάξεως του 30% - 35%…

Από το Θεσσαλικά Νέα.


Bookmark and ShareΔημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/03/2010 09:38:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ακέφαλο το Λιμάνι Βόλου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες